..::Wawa Yusoff::..: ..::Demam dan Young Living::..

Monday, April 8, 2019

..::Demam dan Young Living::..

Assalamualaikum....
Rinduuuuu semuaaa 💜💜💜

Semalam, Seharian membelek Hanan.  dari kelmarin dia dedar dah. 
 Tapi active ligat macam biasa. 

Malam tadi agak tinggi jugak panas dia dan nampak sangat dia ketara tak selesa. 
 one shot ubat oren untuk dia. PCM favourite dia tu yg rasa oren tu. hehehe. 
Harini continue oiling dia dengan Wellness TRIO ni. 


Settle oiling nak buat kat hidung dia pulak untuk selesema, gosok 2,3 kali dah dengar dia berkeroh :laughing: . Badan dah selesa, dah mandi, dah makan, dapat pulak mommy urut-urut dia. curah lavender pulak tu kan... Selamatttttt..



Tapi sebelum tu, Hanan dah lambak kan eo dalam gambar bawah ni.
Dia mintak urut badan dia. Tak sihat kata nya.
Pandaiiiiii je amik minyak mintak oiling,
Dia pun tau dah EO ni best untuk dia. Lega badan sedap kena urutt.
Tapi boleh kata EO yang dia amik tu semua almost tepat!!

Tu lah unik nya eo ni, badan kita sendiri attract dengan EO mana yang diperlukan.
Dak Hanan bukan pandai baca pun. Dia pakai capai-capai jelah tu.
hehehehe, Tapi seriously hampir tepat.


Idaho Balsam Fir, Eucalyptus Radiata : Dia ada batuk ketat, kahak sikit
Thieves : Hanan Selsema
Lavender : Badan dia letih dan tak selesa
Sacred Mountain : definitely good for gorunding dalam keadaan dia demam tu.
Body Ease : Of course dia tengah sakit-sakit badan. demam kan... hehehe

Korang kalau ada anak kecik, Ada 3 eo ni pun dah cukup. 
Takde diffuser pun takpe. Lemon, lavender peppermint. 
Taktau cemana nak guna? 
Mommy Hanan boleh ajar.
Sure anak-anak korang pun berkeroh macam dak Hanan ni ha. hehehe

Facebook : kiddoganic
Instagram : @kiddoganic
Instagram : @petiteoiler

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...