..::Wawa Yusoff::..: ..::Destinasi Cuti Sekolah : Reward untuk Anak-anak::..

Saturday, January 19, 2019

..::Destinasi Cuti Sekolah : Reward untuk Anak-anak::..

💜ASSALAMUALAIKUM💜

Jommmmm, Have Fun di Legoland Malaysia!!!


Haiiiiiihhhhhhhhh….. Asal cuti sekolah jer, mesti lahhhhh kena fikir panjang-panjang nak bawak anak-anak berjalan, bukan setakat berjalan je, kalau boleh iarlah berbaloi dan menggembirakan anak-anak aktiviti tu. Korang pun mesti macam tu kan?? Lagi-lagi dari parents yang ada anak-anak kecik ni. nak gi jalan tapi parents memerlukan tempat yang menyeronokkan dalam masa yang sama memudahkan pergerakan ibu dan bayi kecil.
So aku yang baik hati nii rasa terpangillah untuk share dengan korang antara top places to go in Malaysia iaitu Legoland Malaysia yang sememangnya awesome for kids. Aku guarantee akan tip top punyalah family vacay korang!

So bukak mata luas-luas, ak nak cerita sikit apa yang menarik dekat sini.

Legoland Malaysia yang terletak di negeri Johor ni merupakan the first international theme park di Malaysia dan the first Legoland Park di Asia. Weyyyy! Tu baru intro, tapi dah gempak kan? Haaa bestnya Legoland ni bukan sebab itu semata-mata, tapi lebih pada tarikan yang dieorang offer memang unlimited, sangat bervariasi dan penuh dengan keseronokan yang tak terhingga.
Legoland Malaysia ni pun macam theme park yang lain di mana dieorang pun terbahagi pada 2 jenis iaitu dry and water park. Jom kita layan keseronokkan water park Legoland Malaysia!






So selalunya lah, advisable untuk korang main game puas-puas baaaru gi berendam dekat wet park. Bukan apa, takut hujan jer. Tak pasal-pasal korang jugak yang rugi nanti.
Ok, aku citer sikit lah ehhh..., Legoland ni mempunyai 8 zon yang unik dan yang menjadikan lagi zon ni semua sangat menarik sebab dorang ada tema masing2! Gila best, aku yang tua ni pun gerammm + saited je tengok tema-tema tu. lagi-lagi kael ni memang melayan cerita kartun LEGO tu. Aku rasa kalau bawak dia ke sini memang meloncat teruk anak sulung tu. haha!!
Miniland
Imigination
So, antara temanya adalah The Beginning, Lego Ninjago World, Miniland, Lego Technic, Imagination, Lego Kingdoms, Land of Adventure dan Lego City. Haaa dari ninja-ninja Jepun sehinggalah ke cerita fantasy orang-orang putih yang ada king, knights dan dragons, semuanya adaaa… Ya rabbi.... lepas tu bilik-bilik hotel tu pun deko ingat tema weyy...! Jangan main-main, memang kita yang tua ni pun boleh keluar lah perangai inner child masing-masing. hehehehehe.
NinjaGo Themed

Adventure Themed


Kingdom Themed

Pirate Themed
pastu, kat sini pun ada KL Twin Towers tau, siap dengan KLIA bagai. Ak tak mention lagi kat sini ada istana. Dan banyak lagi lahhh. Overall, memang korang kena bijak planning kalau nak main semua games kat sini. Kalau tak, uishh tak sempat la alamatnya unless korang decide nak bermalam dekat Hotel Legoland. Esoknya tu boleh la kalau nak sambung eh.
Miniland

Dalam Legoland pun banyak rides yang best-best untuk kanak-kanak dan termasuklah korang-korang yang ajet-ajet muda lagi. Antara rides yang famous kat sini ialah cawan gergasi Technic Twister, boat ride dekat Boating School, first ever lego themed Virtual Reality (VR) roller coaster dekat The Great Lego Race, build dan boat racing dekat Build-a-boat dan most excitingly the wettest ride dekat Legoland, Dino Island! Aku ni baru menulis dah tak keruan, maklum lah masa kecik-kecik tak merasa pegi fun fair atau theme park. kita bukan orang senang pun dulu-dulu.. hehehe.



Oh jap! Ak teringat something. Kalau anak-anak korang jenis yang memang dok gilakan kereta kan, meh bawak dieorang ke Lego CIty ni. Dieorang ni beruntung tau. Siap boleh fefeeling drive kereta kat sini. Bukan tu jer, nak terbang kapal terbang pun possible lah kat sini. Firefighting punnn ada. Tiba-tiba korang pun berhuhu awat la masa korang kecik dulu tak dak semua ni kan?
Meh meh meh, kita saaaambung lagi! Legoland ni pun ada lagi 3 main attractions iaitu Lego Star Wars, The Forestmen’s Hideout dan The Shipyard. Ehemm ehemm so siapa yang hardcore Star Wars fan boleh la datang sini cuci mata eh, dengan 2.00 lebih figurines Star Wars.

Siap ada Yoda, Darth Vader dengan Sith Lords lagi beb! Pergh makin sedih pulak jadinya mengenang zaman korang kecik kan? Muahahahhaha… Next ak nak cerita tempat makan dan fasiliti dekat theme park ni. Dok sakan main tak ingat dunia, kang nanti lapar baru terkial tak tahu nak cari makan kat mana kan.

Alrighttt, bab makan kat sini no worries lah!
Sebab Legoland memang ada baaaaanyak kedai makan dan dijamin Halal, In shaa allah. Antaranya Asian Deli, Beach Grill, Burger Junction, Market Restaurant, Snack Corner dan The Cafe.
Pilih jer mana yang mahu.
Asian delight for asian taste. kat sini ada nasi, dan semua makanan berat-berat. Mee pun ada.

Ok, kat sini menu dia je ringan-ringan je, macam nugget, sosej dan waffles macam tu. 
kira nya macam finger food lah.



JAJANNNNN....!!!!

Facilities
Facilities dekat sini, don’t worry memang serba lengkap dengan restrooms, surau, first aid room, locker, stroller rental, shower rooms dan changing rooms. Korang jangan terkejuttt, baby care pun ada kayy!

Hahahaha, dah makin terasa gatal pulak kan tangan ni nak klik beli tiket masuk online??! So korang jangan lepaskan peluang ni untuk cepat-cepat grab Legoland Malaysia discount tickets sekarang jugak!

Lastly aku nak ingatkan, Legoland Malaysia ni bukak setiap hari. Waktu dia beroperasi dari jam 10 pagi hingga 6 petang untuk hari Ahad sampai Jumaat. Kalau Saturdays jer dia special sikit, dia extra 1 jam, so korang boleh la nak main puas-puas sampai kul 7 petang eh!
Dah sekian, sila lah grab discounts tiket cepat-cepat eh! Aku dah payung kaw kaw punya, jangan nanti baru nak menyesal tak dapat bawak anak datang sini hohoho!

Kita jumpa kat sana cuti sekolah nanti tauuu...!!!

Facebook : kiddoganic
Instagram : @kiddoganic
Instagram : @petiteoiler

Young Living Malaysia
Young Living Selangor 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...