..::Wawa Yusoff::..: ..::Ramadhan bersama Young Living Essential Oils::..

Wednesday, May 30, 2018

..::Ramadhan bersama Young Living Essential Oils::..

💜ASSALAMUALAIKUM💜

Hai koranggggg. Saited ni nak share sikit EO yang sangat berguna waktu bulan ramadhan. Terutama sekali bila ada anak yang baru nak belajar puasa ha 😍


Kael puasa Alhamdulillah dia kuat. Tapi haritu masa buka dia makan sikit je, lepas tu mengadu sakit perut. Lepas makan dia baring, merengek sikit. Tengok perut dia kerassss kembung.. alahai abg, kesian.. badan baru nak biasa kan dengan puasa.


Terus amik DIGIZE & PEPPERMINT. 2 EO yang sangat membantu untuk penghadaman dan sebu perut. Buat layer, sapu arah jam, tak lama lepas tu dia rasa lega, bangun solat, buat homework. Tengah buat homework kemain dia buang angin 😂

Harini dia puasa macam biasa. Balik sekolah 1st report dia kat mommy. 
"MOMMY... ABG DAH KENTUT KAT SEKOLAH.. DAH BERAK" 
mommy baru je nak tanya pasal exam harini, dia report dulu pasal kentut. Hampeh 😆



SLEEPY NO MORE 😍


Kebetulan hari Exam kael hari puasa, kael kan sahur lewat, masa dia sahur tu lah aku oilingkan dia dengan 3 sekawan ni.
Cedarwood, rosemary, lime. 
3 eo ni untuk tingkatkan kepeka'an dia kat sekolah. Untuk fokus. 
Lime tu bau dia memang fresh sangat2..

Surprisingly, lepas sahur dia tak tidur pun. Tengok tv, cek beg sekolah cukup barang semua. .

Dan belum lagi terima feedback dari cikgu yang kael tidur kat sekolah. Alhamdulillah. Tapi mommy sure tenghari tu nap time mesti dia lena sangat. Hehehe.

So siapa yang rasa kat office tu selalu lesu, boleh sangat guna any eo yang buat korang fresh dan lebih focus. Highly recommended, cedarwood, rosemary, orange, frankincense or lavender 😍😍😍

TAK BOLEH MAKAN UBAT BATUK. NANTI MENGANTUK 👇


Last week. Abg mika batuk ketat dan kering. Masalah nya last week jugak minggu exam dia dan puasa. Memang tak boleh la nak bg ubat. Mentido pulak dia nanti 😆

EO ni masa bulan puasa memang membantu sangat. Baik kids or adult. Yelah, puasa susah la kan asik nak makan ubat. So guna eo. Sangat cepat serap dan melegakan.

3 hari guna Dorado azul ni. 1st day guna batuk dia yang ketat tu, baru nampak reda. Macam ada bunyi kahak sikit, nampak longgar. Keep oiling, blend oil mmg guna kerap2 kat tapak kaki dia. Pegi sekolah dia sendiri request nak bawak minyak. So bekalkan cough blend. Alhamdulillah hari ke 3 all is well. ❤

Siapa yang tak sihat masa puasa ni, rasa boleh tahan lagi without ubat. Sapu EO memang sangat membantu. But, if necessary SILA AMBIL UBAT. Jangan tahan2 ok 💝

EO WAJIB KALAU PUASA UNTUK PERUT MERAGAM

Perut sebu, masuk angin, perut memulas.


Dah 2,3 hari perasan perut AKU macam tak selesa. Tp ok lagi, tak melayan kan sgt. Biasalah kan, puasa.. tapi semalam dari pagi memang rasa tak selesa, makin malam makin tak selesa sampai rasa nak temuntah.

Lepas tu telan trio ni. Sesuai sangat untuk pedih ulu hati, penghadaman dan sebu. Senang kata macam masuk angin tu lah. Sekejap je lepas telan trio ni, perut rasa macam memulas sangat2. Maka nya berlari ke toilet 😆😆😆😆

Aku tak berapa nak hardcore sangat drop eo dalam air dan telan. so aku masukkan dalam veggie capsule. settle!

Lepas pada tu asik sendawa je ni, makin selesa rasa perut, baru boleh nak lelap hehehe.
pagi ni perut memang dah selesa sangat2. takde dah rasa angin tersekat nak muntah ke apa 👍👍👍




If interested nak mencuba Young Living Essential oil. 
Set diffuser YL serendah Rm 379 dan mulai esok harga akan turun. GST 0%



Facebook : Element Organik
Instagram : @elementorganik

Young Living Malaysia
Young Living Selangor

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...