..::Wawa Yusoff::..: ..::Pisau makan jari::..

Thursday, April 5, 2018

..::Pisau makan jari::..


💜ASSALAMUALAIKUM💜

Hai korang.. simpan sini lah untuk kenangan. 
bukan selalu dapat hadiah macam ni. hehehehe.

Al-kesah 😅

Kat office. Semalam.
Nak potong kertas tebal, pisau tergelincir atas pembaris terus naik atas kuku belah terus sampai isi. Terdiam kejap belek jari, Alhamdulillah masih sempurna😂
Setakat terbelah darah meleleh non-stop.



Kalut, lavender takbawak, frankincense pun takde.  
Terus capai EO. yang ada live your passion.

Google jap tengok apa eo yg ada dalam tu. Ok, nampak eo frankincense ada dalam tu, curah terus setitik, lepas seminit curah lagi setitik.

By the time nak sampai klinik. darah pun stop. i just love u EO. seriously love! waktu2 emergency memang berguna sangat!

Doctor belek, kuku kecik yang terbelah tu kena cabut, taknak jadi infection. 
Isi yg terbelah tu glue je dan compressed. 

Bius 5 cucuk, tapi masa nak tarik kuku tu still rasa dia punya sakit, ketap2 bibir aku semalam. hahaha. tapi macam biasa, aku kalau nervous bercakap non-stop dengan M.A tu. bercakap, bercakap, bercakap. hahahaha. Dah selesai, dapat MC. Aku tolak. amik time-slip je. Masuk office terus lepas tu.

Denyut, still denyut. sampai office nak solat. bukak dulu balutan nak tukar kapas baru, dah still banyak dan tebal.


Dapat ubat tahan sakit tapi tak makan pun. ntah. memang jenis tahan sakit kot. alhamdulillah, sado je dok bemesej adik beradik, kawan. hehehehe. Harini datang office tertengok pisau semalam. terus jongkit2 bahu, nyilu. semalam tak rasa pun. elok je amik gambar bagai. ahahahaha.

Btw, TQ kat korang kawan2 yang superb prihatin. aku tengok post aku kat FB besepah komen. tq korang. baca komen pun dah buat hilang sakit. hehehehe.

Sekian cerita semalam...

Bento pagi ni. Leftover food je.
🍗    Ayam goreng 
🍚     Nasi
🍏    Apple.


Ayam tu sempoi sangat, gaul garam kunyit je. Sebab mirzal yg masak. tak pernah mommy goreng ayam togel gitu 😂 .
Kalau mommy wajib ada segala rempah bagi kick sikit rasa ayam tu. 
Paling cikai pun bawang putih mesti ada. Pastu guna kunyit hidup.
Telan jelah ye korang.... 😜



Facebook : Element Organik
Instagram : @elementorganik

Young Living Malaysia
Young Living Selangor
Shaklee Sungai Buloh 

1 comment:

MisDiarios said...

bleeding byk...hati2 sis kalau guna pisau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...