..::Wawa Yusoff::..: ..::Resepi Udang Buttermilk Mudah::..

Tuesday, January 30, 2018

..::Resepi Udang Buttermilk Mudah::..

😍 ASSALAMUALAIKUM 😍

Sunyi sekejap. hehehehe. bizi uruskan anak kurang sihat last week, mirzal pulak outstation lagi...... sado mommy jaga dua hero. huhuhu. Bento pun on off last week sebab kael pun on off pi sekolah. kah3. alhamdulillah semua dah sihat walafiat mommy pun dah start bff balik dengan dapur. hehehe

Dan seperti biasa tajuk resepi aku semuanya mudah dan simple serta campak-campak. dan seperti biasa jugak aku jarang ada gambar yang lengkap. keh3. siapa follow IG aku tau lah kot yang lately aku dah start upload video masak-masak. hehehe. saje simpan untuk diri sendiri 😊



Bahan-Bahan
Udang (aku punya udang banyak)
bawang putih
daun kari
cili api 3 ketul
susu cair
garam
kunyit
butter

Cara-Cara
Udang gaul dengan garam kunyit, goreng macam biasa. angkat dan toskan.

Untuk kuah pulak :
panaskan butter, tumiskan bawang putih, cili api, daun kari sampai cukup masak.
tuangkan susu cair satu tin, kacau perlahan sampai mendidih2 manja giteww
masukkan udang, gaul rata. siap!
tambah garam kalau perlu.

**Kalau udang korang sikit, boleh guna setengah cawan susu cair je


Sedap dan senang!!

dahla, sekian je resepi paling senang di muka bumi tapi tersedap!! 
kahkahkah!! dasar sangat perangai riak kauuu 😅😅😅

Bye, nak balik. cuti sampai ahad!
yeayyyy!! Holiday!!!

Facebook : Element Organik
Instagram : @elementorganik

Young Living Malaysia
Young Living Selangor
Shaklee Sungai Buloh 

2 comments:

Normi Nieza said...

alahai..sdapnya..:)

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

new followers kat sini 582 .
sedap resepi ni , menu fevret ccl ..selalu guna ayam lepas ni bolh buat pakai udang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...