..::Wawa Yusoff::..: ..::Bekal ke Sekolah dan Bekal Ke Pejabat::..

Tuesday, January 9, 2018

..::Bekal ke Sekolah dan Bekal Ke Pejabat::..

๐Ÿ˜ ASSALAMUALAIKUM ๐Ÿ˜

Alhamdulillah, badan sihat banyak dah. last week, one whole week badan flat. mirzal pulak outstation, dah la minggu start sekolah, memang sado betul rasa. huhuhu.

Harini bento favorite food si mika. memang suka sangat lah dia dapat bekal gini pagi ni ha.


KIDS BENTO
๐ŸApple
๐Ÿ›Mee cintan
๐ŸฉDonut
๐ŸณTelur

Cooking makes me happy, and cutest thing double the happiness. Siapa yang follow aku, memang tau lah aku start bento dari kael kecik lagi, masa umur 10 bulan. sampai lah sekarang. kael dah biasa dengan bekal. sekarang dah sekolah, dah pandai request nak bekal apa. 


BEKAL KE PEJABAT -MIRZAL
๐ŸฅPau goreng kacang merah
๐ŸšNasi
๐Ÿฑ Sardin masak lemak

Dah memang menjadi kebahagiaan aku sumbat perut diorang ni dengan macam-macam. huhuhu. Satu ketagihan aku bila bento ni, membeli lunchbox. ahahahaha. kerja nya asik lah nak membeli bekas makanan. Tapi sekarang dah terkawal, tu pun sebab kitchen kabinet dah penuh ๐Ÿ˜

masa cuti sebelum naik sekolah, pulun lah mommy siap kan blend oil masing-masing. terutama si kael lah, dia dah sekolah yang belajar kan. Nak elak lah gangguan kesihatan. kita ikhtiar


Focus blend kael guna resepi baru, tapi kadang pagi-pagi kalau sempat guna single eo jugak. lagi best. Focus blend ni ada orange, memang boost happy mood kael utk pi sekolah. So far, memang tak banyak komplen, seronok je sekolah, cikgu pun takde cakap kael tidur ke apa kat sekolah. semua ok ๐Ÿ’•

Focus blend ni act as mental boost. stimulate brain utk lebih bersedia dan alert dengan persekitaran. dalam focus blend ada cedarwood. Cedarwood ni membantu dalam pengaliran oksigen ke otak. so otak akan lebih peka kalau budak nak belajar. like i said, ikhtiar. 

aku dah guna EO masa kael 5 tahun, dan dia punya perubahan dalam pembelajaran, 
JAUH BEZA ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Facebook : Element Organik
Instagram : @elementorganik

Young Living Malaysia
Young Living Selangor
Shaklee Sungai Buloh 

2 comments:

MiYOKO SuKi said...

comelnye bento...

Norhayati Mohd Isa said...

Bagus wawa..
Rajin buat bekal..
Akak ni on off ajer membawa bekal ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...