..::Wawa Yusoff::..: ..::Young Living Essential Oils : ELAK ROTA VIRUS BERPANJANGAN::..

Tuesday, December 19, 2017

..::Young Living Essential Oils : ELAK ROTA VIRUS BERPANJANGAN::..

💜ASSALAMUALAIKUM💜

Bismillah…. Ingat tak haritu Hanan kena rota virus? Alhamdulillah Hanan kebah dalam 3 hari je. Tak berpanjangan. Berbeza macam kael tahun 2014 sampai 8 hari. Huhuhuhu.

 
masa petang rabu, pujuk bagi makan kot lah lepak kedai, tak mau dia makan. dia muntah selambak lagi ada lah. huhuhu.

Rezeki Hanan, mommy dah kenal Eo dan Shaklee. Masa mula-mula kena hari rabu, amik dia dari taska dia dah start muntah dan cirit birit. So terus lah kuarantin kan dia. Tak hantar taska. Petang rabu tu balik je klinik terus start oiling dia and of course aku guna EO Young living dan supplemen Shaklee.

view khamis pagi. masa ni hanan lembik. vomit and diarrhea tak tau dah berapa kali. lembik.

so ini apa yang aku guna sepanjang Hanan kena Attack
Nutriferon Shaklee
Thieves Hand Sanitizer
Immupower
Digize
Thieves
Stress Away
White Angelica

Nutriferon Shaklee : Dalam botol air
Sampai je rumah dari klinik hari rabu tu, terus bancuhkan nutriferon untuk dia. Rota virus takde ubat so doctor memang pesan untuk bagi dia minum air banyak2 elakkan dehydrated takut jadi demam pulak. So memang terus lah add on Supplement nak bagi kuat antibody dia lawan virus dalam perut usus tu. Huhuhuh.

Immupower
Young Living Essential Oils
Yang ni aku pakai kan kat tapak kaki. Kena faham  ye, Rota Virus takde ubat. Antibody anak kena kuat lawan virus. Pegi klinik pun doctor pesan untuk banyakkan minum air. Ingat lagi masa kael warded 3 tahun lepas memang Drip air semata takde ubat. So kalini dah tau, memang guna EO yang boost immune Hanan untuk lawan virus. Sapu kerap2 kat tapak kaki dan spine dia.

ROTA VIRUS BERJANGKIT MELALUI SENTUHAN, AIR dan UDARA.

Thieves Sanitizer
Young Living Essential Oils
Image result for thieves sanitizer
Memang aku wajibkan pakai setiap kali tukar diaper anak, setiap kali ke toilet. Bukan aku je pakai, hanan pun pakai sekali. Dan hanan memang suka pakai sanitizer ni sebab sejuk. Bila kena kat tangan tu sejuk kan tu dia suka pun dan dia yang mintak kadang tu. Hehehe. Balance sapu kat tangan tu lap je kan badan hanan. Hehehe. Diaper WAJIB masuk dalam plastic, ikat baru buang kat tong sampah. Toilet setiap kali lepas guna pastikan cuci bersih. SETIAP KALI. Thieves sanitizer ni mematikan kuman dan haling jangkitan melalui sentuhan

Image result for digize essential oil
Digize
Young Living Essential Oils
EO ni memang untuk perut. EO ni membantu sangat untuk melawan segala jenis parasite dan segala yang tidak baik dalam perut. Sapu ikut lawan arah jam dan juga belakang pinggang dia. Eo ni macam berangin sikit so agak melegakan untuk perut Hanan yang meragam tu. Buat sekerap yang mungkin. Alhamdulillah Hanan cepat stop vomit dan masa hari khamis tu dah slow sangat muntah dia tinggal cirit je.

Thieves
Young Living Essential Oils
Eo ni aku diffuse sekerap yang mungkin. Sebab nak jaga kebersihan udara dalam rumah, nak elak dari jangkitan kat Kael dan orang sekeliling even myself. Alhamdulillah all is well. Sihat walafiat tak kena jangkitan.

Yang ni khamis petang, nampak dia ok sikit dan nak bagi kerjasama, yang bagus nya hanan ni dia cepat faham badan dia, kalau dia rasa nak muntah terus cuba duduk, lepas muntah terus capai air nutriferon tu. 

Stress Away
Young Living Essential Oils
WAJIB. Huhuhu. Hanan budak ligat, bila dia tak sihat nak main tak boleh, asik baring je tak selesa dia jadi serba tak kena. Memang setiap kali lepas mandi oiling dia dengan stress away, diffuse joy + orange nak lift up mood dia. Dia stress jugak sampai sakit montot asik poo poo. Sampai merah2 melecet. Ha, yang ni aku guna copaiba. Memang cepat hilang radang. Cepat reda sakit melecet tu. Muscle rest.

White Angelica
Young Living Essential Oils
One of the most EO yang aku suka sangat. To protect hanan and myself from negative energy. Biasalah jaga anak sakit, penat, stress tu semua ada. Hanan and me memang pakai White Angelica ni, memang terkawal. Penat tu memang penat tapi ok je uruskan hanan. Gila tak penat, setiap kali guna toilet setiap kali tu lah menyental, rumah memang sentiasa bersih, pastu masak lagi lauk yang elok2 untuk Hanan. Susu memang tak bagi kecuali breast milk.

ni khamis, lepas maghrib. mommy nak makan biskut cicah milo dia terus duduk dan join. bertuala sebab baru lepas muntah. masa ni nampak dia segar. hehehe

yang ni tengahari jumaat. baru rasa badan dia ok, dah tak muntah cirit semua dah. tu dia baru dapat baring rehat2, Aria tu diffuse Orange + Joy memang nak bagi mood dia cun-cun je. hehehe

PETANG JUMAAT

JUMAAT PETANG, Hanan sihat walafiat, dah ada selera makan. So dia sihat sikit je terus bawak dia keluar jalan-jalan naik motor petang tu. Bagi dia happy2 


Sebelum jalan naik motor pose dulu, KURUSSSS sangat hanan masa ni. huhuhuhu. dia ok sangat dah masa petang jumaat ni. memang dah active.



Stress Away dah jadi kesukaan dia. habis semuka dia sapu. tu cadar kat belakang kumpul nak pi dobi. habis kena muntah cirit semua. huhuhu. Alhamdulillah dia sangat cepat kebah. Biasa kalau cirit birit ni kalau tak seminggu, tak sah kan? Alhamdulillah  dan Young Living Essential Oils dan Supplement Shaklee sangat membantu.

Facebook : Element Organik
Instagram : @elementorganik

Young Living Malaysia
Young Living Selangor
Shaklee Sungai Buloh