..::Wawa Yusoff::..: ..::Setahun dengan Young Living Malaysia::..

Tuesday, August 8, 2017

..::Setahun dengan Young Living Malaysia::..

.ASSALAMUALAIKUM.

SETAHUN



masih bertatih dalam dunia essential oils. Tapi tatih2 aku pun, asal jatuh je aku bangun, jatuh je aku bangun sampai lah aku di tahap sekarang ni. Nak jadikan setahun dengan Young Living ni bukan satu perancangan dan target pun, cuma shina pernah explain if kita bertahan amount personal acc Young Living kita sekian2 sale, setiap 3 bulan akan ada reward dari Young Living malaysia

Bulan ke-3 aku dapat dew drop diffuser percuma dari Young Living Malaysia.

Retail price RM 396

Masa dapat diffuser ni exited melampau, satu sebab pencapaian lah, satu diffuser tu sendiri aku suka. so memandangkan aku dah ada diffuser young living ni aku jual secara installment kat kakak aku. Dia pun memerlukan sebab anak dia batuk dan asthma, hehehehe. 


Lepas je aku start DIY product masa bulan kedua join Young Living ni, aku terus buat kutu untuk sesiapa yang nak cuba diffuser, memang capat penuh sampai 3 group kutu aku jalan serentak. masa ni 5 bulan aku takde masalah maintain account Young Living. PV cantik je.

Bulan ke-6, aku dapat Everyday Oil [LINK]

Retail Price Rm 600++
Masa dapat blend oil ni aku dah rasa lega dan makin seronok dan seronok, masa ni pulak members dah bertambah sebab kutu PSK dah mula. lepas tu sales blend oil masa ni dah start laju dan non stop. syukur sangat2,

Sampai lah mencecah bulan ke-9. 
Aku boleh pilih 3 jenis Essentials oil dari Young Living Malaysia

Retail Price Rm 1000++

Aku pilih 2 brain power dan Immupower. Aroma ease tu pun free jugak sempena 6 bulan dalam loyalty gift. Aku ni kira macam pioneer batch, masa mula-mula aku join Young Living Malaysia nama dia Longevity Program so memang strict gile + gift pun superb! so lepas tu dari longevity YL tukar jadi Loyalty gift, yang mana gift dia biasa2 je, so untung lah aku masa tu. pioneer batch memang untung. hehehehe

Masa ni Eo dah membiak macam di ternak-ternak. sale blend oil pun dah cecah 4 angka sebulan. Memang rezeki melimpah rumah sangat. Dan my last target ialah DIFFUSER ARIA PERCUMA.


Bulan ke-12 Bulan terakhir my last target..!!
Last month, ALHAMDULILLAH. i complete my cycle dalam longevity program dan dapat amik Diffuser ARIA ni secara PERCUMA.

Retail Price Rm 1200++


Diffuser Aria ni ada music yang nyaman, ada lampu boleh tukar2 warna dan Mist yang sangat lembut. Selalu memang pasang kat office memandangkan kat rumah tak berapa nak selamat sebab Aria ni kaca. Kalau Hanan pecahkan, mami cari batu belah!. huhuhuhu

The Feeling allah sahaja yang tau, segala target, segala susah payah jatuh bangun terbayar bila dapat Aria ni depan mata. Alhamdulillah sale DIY product semakin baik, dari 4 angka sebulan, sekarang boleh cecah 3 - 4 angka seminggu, dan Bonus Young Living pun dah 3 bulan ni maintain 4 angka jugak. syukurrrr sangat2,  dan homemade product semakin bertambah dan bertambah.

Myteam pun dah cecah 30 orang dan ada yang dah buat skin care, homemade balm, pencuci muka, serum muka dan macam-macam. My team semua nya baik-baik. my team tak lokek ilmu datang dari serata malaysia, duduk dalam team bersembang bertanya apa sahaja yang diorang nak belajar pasal Eo atau pun DIY product. So siapa nak join boleh whatsapp je terus.


Eye bag bersepah. ahahahha. gile, life memang hectic, memang kena susun elok2, semua kena buat jadual, even nak buat post facebook, instagram semua kena buffer siap2, buat 4-6 post sebelum tidur so esok nya auto publish. kita pun sentiasa engage dengan orang walaupun kita sebenarnya tak tengok pun FB tu. bizi hoiiii... lagi2 sekarang kat office tak cukup kakitangan. post-post kat blog ni pun memang selalu buat schedule sebab memang elak ganggu waktu kerja, waktu lunch memang aku target nak mentido je pasal kat rumah dah all out for business and anak-anak 😂

So kalau nak join atau nak tau pasal Young Living Essential oil Malaysia. Do PM meee 💜

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 
Facebook : Element Organik
Instagram : @elementorganik

Young Living Malaysia
Young Living Selangor
Shaklee Sungai Buloh 

1 comment:

Liyana said...

seronok tengok wawa berjaya :)
sy buat ape pun x jadi haha sob sob