..::Wawa Yusoff::..: ..::Viral Fever Attack..!!::..

Wednesday, June 21, 2017

..::Viral Fever Attack..!!::..

 💙ASSALAMUALAIKUM💙


29.5.2017 - 5.6.2017

Mami dapat je whatsapp dari cikgu dila terus desup balik amik dia kat sekolah dan bawak pi klinik. memang tinggi demam dia. 

Dah berani dah dia. kalau tak tu menangis takut segala. kali ni mami pun impressed dia boleh duduk situ sendiri amik suhu semua. agak lembik dia masa ni.

1st day bawak dia ke klinik dapat ubat semua ok lah sebab dia takde symptom lain selain demam panas. so tak perlu lah amik darah ke apa. Tapi malam tu suhu dia hit sampai 40.1' dan dia ada tanda-tanda macam nak jadi muntah - muntah. esok terus angkut lagi pi klinik memandangkan ada symptom denggi + makngah dia pun dah suspect denggi kan. so mami tak harap mother instinct dah. mesti bawak pi klinik.

Sampai klinik Platelet dia agak rendah, walaupun masih paras normal tapi bacaan tak cantik. punya struggle nak amik darah si mika ni, berkepit segala kaki tangan. Sado mami tau! hehehehe


Mami EL nak makesure everything is OK untuk kael. dak Hanan mami hantar jugak sekolah. no way nak biarkan dia dengan abang kat rumah. bahaya. ni pun masa ni dia ada dedar2 jugak tau. memang immupower yang mami apply kat Hanan ni


Esok nya, mami angkut abang mika pi office. mujur lah time cuti sekolah so tak risau sangat nak cuti kan dia lama-lama. Angkut abang, mami angkut sekali lah diffuser semua. Memang ON purification dengan lemon kat office pastu kerap-kerap lumur lemon kat dia. 2 hari aku bawak kael ke office. kesian dia tak rehat, penat badan dia. macam mana nak cepat sihat kan. huhuhu


kael mami tak sapu immupower masa dia demam, kuat sangat eo ni untuk kael. Panas, elok2 dah reda suhu demam, bole naik mencanak balik suhu nya kalau sapu immupower tu kat kael.


Jumaat. Amik darah lagi, kalini platelet dia drop sampai 127. 
Terus aku cakap kat mirzal el, shoot ke shaklee beli kan keperluan dia.

Nutriferon dah habis dan tambah performance drink (PD) nak elak dia dehydrated, aku ni berjaga2 takut2 kalau denggi memang 2 ni sangat membantu. Sepanjang dalam kereta memang dia lemah sangat. Balik rumah terus bagi dia minum nutriferon kerap-kerap. PD dia tak suka sangat. tapi air nutriferon tu memang dia telan habis.

Sabtu, getting better. repeat amik darah lagi nampak sangat baik. Tp Ahad kena repeat sebab nak pastikan betul-betul ok. Sabtu tu dia dah ok sikit but still bawah paras normal., dah boleh makan dan  boleh minum dengan baik. Ahad, amik lagi darah. This time dia sihat banyak dah. drama amik darah tu perkara biasa. Platelet dia naik elok tapi Selasa amik darah lagi untuk pastikan boleh discharge. Ahad ni MIRZAL TUMBANG.

Balik dari hospital settlekan kael, Mirzal dah mengigil teruk. tak boleh bangun. aku pun kena take over semua lah. letak mirzal dalam bilik, on kan diffuser nak bagu udara sentiasa bersih. kael dengan Hanan memang aku tak bagi masuk bilik langsung. Sepanjang hari dia tak bagun, bangun bila solat je kemudian tumbang balik. adohaiii.. langsung tak sado 😜 kehkehkeh.

Ahad malam, mirzal ok, kael pun semakin baik. Selasa amik darah DISCHARGED, Ya ampun..... perasaan mami masa baca platelet darah dia naik mendadak cenggitu memang bersyukur yang amat! bukan apa, kesian sangat mikhael. Tapi kan, masa selasa dia amik darah tu, sangat cool, tak menangis pun macam sebelum2 tu. good lah abang mika 💖


Sepanjang minggu kael tak sihat. Memang semua eo ni lah kawan baik kami. LLP every 1 hours. Frank kat spine, sinus blend untuk masalah selsema kael tu lah and calming blend nak bagi dia relax.

All i can say it's HELP ME A LOT.

Kael cool sangat takde merengek menangis tak menentu. Dan nutriferon tu memang sangat MEMBANTU boost up antibody dia dan elak jangkitan berpanjangan.  Nutriferon ni jugak yang sangat membantu kurangkan demam panas dia.


Alhamdulillah kael dah sihat sepenuhnya. Dan aku rasa bersyukur sangat aku dan Hanan terhindar dari jangkitan virus ni. Sebenarnya Dak Hanan memang on off demam tapi memang Hanan ni aku oiling habis-habis. alhamdulillah sihat dak kecik tu, hehehehe

Diffuser tu memang sangat membantu. Aku kerap diffuse thieves atau purificaton memang khas untuk bersihkan udara dan matikan bakteria2 tak baik. pada aku, berbaloi sangat untuk ada diffuser dan segala jenis eo kat rumah ni, Paling utama Eo yang sesuai untuk anak-anak. Macam untuk batuk berkahak, selesema untuk sembelit dan sebagainya. Natural dan organik. Tak risau nak apply banyak2 pun. bebas kimia.

9 hari yang cukup tough untuk mikhael. sian lah abang mika mami ni. last dia demam cenggini masa januari 2016. after setahun setengah baru kena balik dan kali ni kuat jugak virus nya. 7 kali jugak amik darah.  


Harini..... ALHAMDULILLAH... ALL IS WELL... 💖💖💖


Young Living Malaysia : Young Living Selangor
Pengedar Shaklee Sungai Buloh

No comments: