..::Wawa Yusoff::..: ..::IXORA HOTEL : Hotel Selesa Di Seberang Perai::..

Tuesday, May 16, 2017

..::IXORA HOTEL : Hotel Selesa Di Seberang Perai::..

👉ASSALAMUALAIKUM👈


Short Gateway yang Long Story. 
Ahahahahaha

Tak payah lah cerita yang panjang tu. tapi yang pasti aku booking hotel ni dengan lafaz bismillahitawakkaltu'allah. 

Booking masa on the way ke penang by call. itu pun aku call masa rehat kat RTC. gile tak gile. 

So, skip to the point nak cerita pasal hotel best ni

IXORA HOTEL SEBERANG PERAI




Aku book hotel ni by call sebab nak clarify pasal government rate. mujur lah memang pesen kami laki bini kalau berjalan memang angkut pas kerja pi mana-mana. Dan memang pegi sini sebab nak kolam. mirzal pi gatal janji dengan anak-anak hotel kolam, kemain si kael menuntut. kalau ikut aku any hotel pun tak kisah janji selesa. tapi ada bagus jugak kami pi sini. BEST...!

Senang cari hotel ni, keluar hi-way terus jumpa dan sebelah hotel shopping mall besar, tapi kami tak jejak pun, lepak hotel dah syiok melayan bebudak ni.

Settle check-in terus ke bilik, nervous jugak lah takut tak selesa. masuk je bilik memang best lah bilik. besar lapang! complete dengan  iron, alarm, wifi. Tv pun channel not bad 

Kitorang check-in agak lambat, dalam pukul 5.30 kot baru sampai. so memang penat lah jugak. si kael dah terkinja-kinja nak turun kolam. Mommy macam biasa lah, alih segala perabot bagi lapang dan senang sikit dak hanan dah bergerak. dia tu macam pengawas, asik nak melawat kawasan je.





KOLAM TIME.....!!!!

Kolam kids best. tak tinggi tak rendah. just nice untuk kael main sendiri. Slide tu oun ok licin tak sangkut2. aku dengan mirzal pun naik sekali bawak Hanan. kemain suka budak kecik tu. Kael penakut sikit, dia main kat bawah je. Masuk kolam dah 6.30pm tak lama sangat lah berendam, cukup lah nak bagi tenang hati bebudak ni.


kolam dewasa agak dalam. 
Paras dada mirzal. memang tak lah aku nak masuk. aku kalau berdiri pun paras dada dia, masuk kolam ni sah-sah la benam habis. Yes, i am ketot like that 😄


Baju sepasang ni jumpa masa rehat kar RTC. berkenan, terus beli. Sehelai Rm 6, takkan nak tengok je kan?? hehehehehe

 

And.... here comes the DRAMA
.
.
.
.
.
.
.

Dak Hanan dan drama berpisah tiada
keluar lif ke kanan balik bilik kami.. ke kiri pergi kolam
So kami pun ke kanan lah balik bilik, pukul 10pm kau, takkan nak masuk kolam lagi
Dak hanan keluar lif je automatik dia ke kiri, di pusing belakang tengok kami semua ke kanan dia bengang terus baring camtu siap hentak-hentak badan..

Biasa lah tu... HANAN...... 😏

Esok nya sarapan, repeat kolam dan checkout

Sarapan sedap, banyak pilihan, semua sedap. 
berpinggan-pingan kami makan. puas!. hehehehe

INFO RINGKAS
🌼RM 208/night (gov rate)
🌼Deluxe Room
🌼including breakfast 2/person
🌼free parking 
🌼free welcome drink 
🌼Outdoor Pool for kids
🌼Outdoor Pool for adult
🌼Gymnasium 
🌼 FREE unlimited 3G/4G LTE data connection with WiFi hotspot



No comments: