..::Wawa Yusoff::..: ..::Bantu Anak mudah tidur dengan Calming Blend::..

Wednesday, May 17, 2017

..::Bantu Anak mudah tidur dengan Calming Blend::..

💜ASSALAMUALAIKUM💜

hai korang..
nak sembang sikit. sejak kenal eo dan buat homemade product ni, aku kenal dengan macam-macam orang dengan pelbagai masalah. dan aku happy sangat dapat tolong orang.

Biasalah, being a mommy, semua pun nak yang terbaik untuk anak, anak susah tidur kita susah hati, anak tidur tak lena pun kita susah hati, anak tidur mengigau pun kita susah hati.

tu baru cerita bab TIDUR. belum lagi bab kesihatan anak macam batuk selsema tu. Tau tak tidur ni penting untuk anak-anak terutama 5 tahun ke bawah. sebab dengan tidur yang cukup ni lah otak diorang boleh develope dengan baik. senang nak serap ilmu. bebudak kalau tidur cukup, badan pun selesa, bila badan selesa emosi pun cantik dan takde lah buat perangai.

Ni aku nak kongsikan tentang Calming Blend by Element OrganiK


🐾 Calming BLEND 
☘ Bantu anak-anak mudah tidur dan dapatkan tidur yang lena
☘ Memudahkan anak-anak bangun tidur dengan lebih ceria tanpa tantrum
☘ Bantu anak-anak dapatkan tidur yang lebih berkualiti
☘ Memberi mood ceria kepada emosi anak-anak
☘ Membantu anak-anak untuk mengawal emosi ketika berhadapan dengan sesuatu

Quick update semua nya kat IG, so far alhamdulillah calming blend memang sangat membantu untuk tidur lena dan senang tidur jugak.

kalau pakai waktu siang, boleh kurang kan risiko anak bergaduh. sebelum bawak diorang jalan-jalan or outing, tenyeh kan aje, mood diorang pun cun je nanti. hehehe

So, meh aku share sikit pengalaman customer dan kawan-kawan guna calming blend kat anak



Newborn baby. 
Dalam pantang lagi. Susah hati umi nya ha tak lena. 
Baby kalau tak lena, kita pun tak lena kan..

Disebabkan baby sangat, maka nya kita buat custom blend oil untuk dia dan Alhamdulillah serasi.
Next conversation ni siap add on lagi muscle blend & teenagers blend untuk anak bujang.


This one is my friend. Anak dia memang kronik punya tantrum. Stress sebab tukar dari pengasuh masuk taska. Kesian dengar kan si anak yang mengamuk nya sampai tak tidur.

Alhamdulillah. Mak pun dah senang hati. Untuk case gini i add on Eo joy. Nak kurangkan tantrum dan boost happy mood dengan environment.

Hidup dalam dunia EO ni banyak buat aku belajar tentang kids dengan lebih. emosi and terapi, lain sangat dengan apa yang aku pernah tau.

Aku ada kawan, anak dia autism, speech delay. 5yrs belum ada word, 2 bulan mak dia usahakan, disiplin hari-hari oiling anak. Now, anak dia dah ada banyak vocab. sampai menitik air mata mak nya bercerita.

Siapa tak suka tengok orang suka. 

AKU SUKA..!!!

Young Living Malaysia : Young Living Selangor

No comments: