..::Wawa Yusoff::..: ..::Redakan suhu demam Anak dengan Young Living::..

Monday, April 10, 2017

..::Redakan suhu demam Anak dengan Young Living::..

💜 ASSALAMUALAIKUM 💜

Young Living Essential Oil

sebut pasal essential oil (EO), memang tau lah kan natural remedies & organic stuff. Lama dah aku praktik kan penggunaan YL ni untuk anak-anak. dan penggunaan ubat - ubatan yang semakin kurang. Bukan anti ubat, TIDAK dan LANGSUNG TIDAK. Tapi kalau ikhtiar dengan cara yang lebih selamat, why not kan?


Lemon Lavender Peppermint (LLP) EO wajib yang ada kat setiap rumah sekiranya korang ada anak bawah umur 6 tahun. Kalau demam, or demam panas LLP ni sangat membantu. Last month, hanan demam dan memang sedia maklum Hanan kalau demam tak 3 hari tak sah. lepas tu suhu dia hanya akan reda bila makan ubat je, habis ubat suhu dia pun naik mencanak cecah 39++. ye, itu lah hanan.

So, hari tu masa dia demam sangat panas, malam kami bagi dia makan ubat, habis ubat dalam 5 pagi dia naik lagi panas dan start vomit, ye memang hanan lah tu kalau begitu. last dia makan ubat 5 pagi, lepas mandi pagi tu aku terus start oiling LLP dan kalau ikutkan lebih kurang pukul 10-11 akan naik panas (sepatutya lah bila ubat habis) alhamdulillah sampai ke petang tak naik panas. pukul 3 pm lepas makan camtu, aku oiling lagi, pukul 8 malam, oiling lagi dan dia terus kebah. syukur. tak perlu makan ubat. 1 hari setengah lah lebih kurang dia punya tempoh demam tu dan suhu terkawal.


Selain dari ubat dan oiling. NUTRIFERON ni memang wajib aku on kat dia seminggu sekali, dan bila dia demam straight 3 hari aku ON untuk dia. masuk dalam air minum macam tu aje atau kadang tu aku bancuh sekali dengan susu dia. Dan nutriferon ni memang banyak sangat membantu dalam kesihatan anak-anak. Kalau aku demam or tak sihat, baru ni batuk teruk, nutriferon ni aku telan straight from sachet, takde bancuh2 air. lagi cepat san senang. hehehe


KENAPA AKU PILIH NUTRIFEON??

Nutriferon diekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga safflower, honeysuckle Jepun dan biji plantago di mana kombinasi 4 tumbuhan ini mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon mengandungi sejenis protein semulajadi dalam badan iaitu interferon yang bertindak sebagai pencetus atau pemberi respon kepada sistem imunisasi badan untuk menentang serangan virus

Interferon menguatkan sistem imunisasi dengan memberi respon yang cepat kepada sistem imunisasi semulajadi badan. Ia seolah-olah mengejutkan sistem imunisasi kita dari tidur untuk terus melindungi tubuh kita

  • Manfaat Nutriferon:
  • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - Nutriferon merangsang dan mempertingkat sistem imun tubuh dengan mengerah sistem pertahanan semulajadi tubuh untuk membunuh T-cells, B-cells dan makrofag.
  • Melawan kanser & tumor
  • Melindungi tubuh dari influenza
  • Meringankan stress & kelesuan
  • Melambatkan penuaan
  • Mengurangkan infeksi penyakit Hepatitis B & C
  • Mengurangkan kesan PMS dan menopaus


1 comment:

LYAfrina said...

Byk baca psl produk YL ni..mmg feedback bgs2 belaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...