..::Wawa Yusoff::..: ..::Perkembangan Mikhael Semakin Baik::..

Thursday, March 2, 2017

..::Perkembangan Mikhael Semakin Baik::..

🐼 ASSALAMUALAIKUM 🐼


Hola korang! 

Mac sudahhh. febuari sangat pack, sangat bizi, sangat sibuk. baik aku, mirzal, family semualah sibuk! macam-macam jadi bulan dua ni, punya redha dengan apa yang jadi sampai tak lekat kat otak aku apa je ek yang jadi. ahahaha.

salah satu nya, dugaan kesihatan bapak aku. Allah aje lah yang tahu. 6 February on my birthday aku duduk hospital jaga bapak jap. awesome gile rasa birthday tahun ni. betul2 allah nak suruh aku hargai orang tua. kalau bukan sebab mereka, takkan ada aku kat dunia. huhu. terkesan.

Alhamdulillah semua nya semakin baik. bapak pun dah sihat banyak. 

Enough said. harini baru aku sempat nak bersembang pasal elman mikhael. 2 bulan dah sekolah. 2 bulan jugak mommy all out guna eo kat kael. pagi dan malam memang mandi minyak budak tu. hehehe.

Sebulan pertama kael sekolah, kami tengok hasil kerja tangan kael tepuk dada memasing. ahahahaha. Kami faham..... anak lelaki, sulung.. what do u expect? kofkofkof. Mikhael sejak di taska sampai lah 5yrs kemahiran dia agak ketinggalan. Kami tengok 1st homework dia bawak balik rumah dia hanya mewarna 1 gambar dengan 1 warna sahaja. 😅 

Pitam mommy tengok nakkkk. hehehehe. Dengan pelat nya, dengan pegang pensil belum betul nya. so mommy memang kena kerja keras untuk mikhael.

Maka, mommy tukar semua oil dia. dari guna focus blend sahaja, terus tukar! Neat. Cedarwood + peppermint + joy. Focus Blend pakai kadang-kadang. biasa nya masa weekend.


Cedarwood kat dahi
Peppermint kat ubun-ubun
Joy kat belakang telinga dan nadi
Frankincense pun guna jugak tapi tak kerap. bila perlu sahaja

after a month mommy usahakan dan hasil nya masyaAllah. Sangat terkejut bila satu malam tanpa niat pun apa2 sekadar nak meleka kan dia dengan buku dan suruh dia mewarna and he came out with this!! 
|
|
|
|
V


Seriously aku terkejut sangat sebab aku tak expect macam ni hasil nya. Warna-Warniiiii! 

Imagine eh, kael yang pada asalnya mewarna 1 gambar dengan 1 warna sahaja dah pandai buat warna warni dan hasil dia sangat bagus. warna keluar dari garisan, minor je. OMG. untuk budak 5yr yang slightly ketinggalam dengan pelat dan tak pandai pegang pensil sangat, after a month hasilya sangat superb!!

Perjalanan kael masih jauh, tapi kalau mommy tak start, mommy takkan tau yang mikhael can do more! so kael, mommy ready to give u my very best!! 💋

Obviously ada saraf-saraf yang masih tidur dan dah bangun! yeayy! mommy tak mintak banyak. cukup, perkembangan kael sejajar dengan usia. awak dah besar sayang. 


💜 YOUNG LIVING MALAYSIA 💜

Untuk Young Living pula. Aku bukak 2nd batch kutu Premium Starter Kit. 
So, PM aku untuk details ya 💗
📣📣📣 WHATSAPP 📣📣📣

No comments: