..::Wawa Yusoff::..: ..::Young Living : Cedarwood + Frankincense untuk Speech Delay::..

Friday, January 27, 2017

..::Young Living : Cedarwood + Frankincense untuk Speech Delay::..

🐼 ASSALAMUALAIKUM 🐼

 
👆 kelmarin. muka mengantuk memasing kena kejut pi sekolah 😍

harini nak cerita seperti tajuk di atas.. gitu ha mukadimah, tak payah susah2. hehehehe. Kenal YL sebab Hanan, tapi mannfaat nya banyak untuk kael sebab Hanan masih baby, tak banyak issue.

Untuk beberapa bulan sebelum start nya tahun baru, Aku banyak guna oil young living untuk mikhael. Banyak sangat.

Mikhael. 5 tahun. Pelat. Cakap tak jelas dan tak semua orang boleh faham. Cakap syiok sendiri dia je yang faham. Mak mana tak risau, mak mana tak takut. Anak nak sekolah, nak belajar, nak bergaul. I mean, sekolah yang betul2. bukan taska macam sebelum2 ni kael duduk. Gila ko tak cuak bila tengok anak ko bersembang dengan kawan pun tak confidence sebab dia sangat susah untuk bercakap jelas.

Frankincense. oil yang RM nya boleh tahan telan ailio nak beli. Tapi, untuk mikhael. apa jela untuk anak yang satu ini, mommy buat yang terbaik.


Untuk anak-anak, tak pernah lagi mommy mintak yang pelik2, nak cepat pandai, nak cepat kenal ABC, nak cepat pandai tulis, nak warna cantik-cantik. Aku bukan macam tu.

Aku sangat melepaskan mikhael go with the flow, aku tak nak push dia yang bukan-bukan sebab  aku kenal dia. Apa yang aku ikhtiarkan ini ialah apa yang dia perlukan sejajar dengan umur dia sahaja,

contoh : 5 tahun, sepatutnya dia boleh cakap dengan baik dan lancar. tapi, mikhael masih pelat teruk sampai kadang tu taknak bersembang pun dengan orang sebab dia tak pandai cakap. ITU YANG AKU USAHAKAN SEKARANG. .

Setiap malam selama 2 minggu aku oiling kat mikhael dengan cedarwood dan frankincense dengan certain technique yang perlu untuk dia bercakap dengan lebih baik. Result dia, aku sendiri tak sangka. bukan lah 2 minggu budak tu terus bersyarah.. TAK. tapi dalam proses 2 minggu tu slowly mikhael dah develop word dia dengan banyak. dia dah pandai guna perkataan pada tempat yang betul.

Paling surprise, bila start sekolah. dari dia taknak citer, tak tau nak explain.. sekarang balik sekolah masuk je kereta dia punya word macam pop corn. meletup2 keluar dari mulut, heheheheh. Dia boleh ceria balik kawan dia makan bekal dia, cikgu marah kawan dia, dia batuk, dia muntah itu satu perkembangan yang sangat besar untuk dia sebenarnye.  Pelat tu masih ada, MASIH ADA, to be honest masih ada perkataan dia yang kadang-kadang aku sendiri tak jelas. Tapi nak di banding kan dengan sebelum ni yang dia tak mau bercakap dan tak suka di tanya, Sekarang ni ....... BANYAK BAIK NYA.

 Slowly change to organic product untuk kids. Young Living toothpaste.


Kita start dengan anak2 dulu. Sebab diorang ni fragile. Yang organic adalah yang selamat. Bebas dari semua bahan kimia yang bahaya.

Untuk anak2 aku ni, sikit je tersalah pakai product, tersalah makan, memang mudah sangat kesihatan diorang terganggu. Terutama kael. Sangat special tau dia ni.

Kulit sensitif, makan sikit tak kena boleh jadi allergic, habuk sikit je dia boleh bersin sampai bengkak2 mata. Sebab tu mommy sanggup buat apa je, melabur apa sahaja... sebab anak2 mommy ni... SPECIAL 💜💜💜



Musim hujan kan sekarang, sejuk. balik kerja, pickup kids tak banyak, sikit mesti diorang kena tempias nya. mikhael macam biasa anak yang sangat lemah antibody sejak kecik. Adik dia sihat elok, dia dah batuk-batuk sakit kepala. memang mirzal sangat. Pesen kena tempias hujan sikit, sakit segala. manja angat aih 2 orang ni! So malam-malam aku diffuse kan lemon dan purification. Anti-bakteria dan membersihkan udara dari bakteria2 tak baik jugak. Jadi, kami yang sihat walafiat ni takde lah berjangkit walau tidur sebilik.


Antara oil yang aku ada dan dah label sendiri. ini baru separuh, satu beg lagi tak dan nak belek.

Ada yang nak join membership young living atau nak beli diffuser boleh whatsapp terus. 

summary sikit lah eh, untuk membership with 100pv lebih kurang Rm 460 korang akan dapat free stress away. Atau pun boleh beli Premium Starter Kit terus yang dalam tu ada diffuser dan 13 eo. RM 713. worth it. trust me 💖 

💜 YOUNG LIVING MALAYSIA 💜

1 comment:

LYAfrina said...

xpe..usaha tu penting...

lya ada berminat jgk dgn produk ni,ada plan nak beli y dah blend... utk ank fokus belajar.. tp itulah..ongkosnya.. tp akan ttp diusahakan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...