..::Wawa Yusoff::..: ..::Rawatan Bibir Pecah : Frankincense : Kemenyan Arab::..

Monday, December 19, 2016

..::Rawatan Bibir Pecah : Frankincense : Kemenyan Arab::..


🐼 ASSALAMUALAIKUM 🐼

Cerita Saguhati dari Hanan 4 hari lepas 😭

Hanan melenting sampai pecah bibir mommy tau 
Perit nya macam nak lanting hanan balik 💋

Pagi kelmarin, lepas mandi bibir basah terus terkoyak meleleh darah. 
Cepat2 cari frankincense letak setitik. Pergh! Meloncat2 tahan perit. Macam letak bonjela kat ulcer mulut tu.


Sekejap je. Lepas tu rasa kebas, tengok luka dah kering terus. Perit2 luka masih ada lah, bibir kan.. kulit nipiss...ni nak sembang banyak pun terhad, nak gelak besar pun seram. Takut koyak lagi.. huhu

Frankincense ni oil yang paling aku sayang sebenarnye. Ape pun jadi aku akan cuba tenyeh eo lain dulu, tapi semalam sebab tak tahan perit sebab bibir dah bengkak. terus setitik kat bibir. memang sekejapan kering. terus masuk beg angkut pi cherating. hehehe. lepas tu anak-anak nak mandi kolam, sebelum tu sapu cough blend banyak kat 2 heroes tu. prevent untuk sebarang gangguan kesihatan dan alhamdulillah harini sihat walafiat mereka 😎

Ok, apa frankincense ni sebenarnye?

Frankincense ni dalam bahasa melayu dia Kemenyan Arab.

Apa pulak manfaat kemenyan arab ni???

ok, ni aku randomly google pasal manfaat kemenyan arab.


1. Mengubati penyakit lupa terutama di kalangan golongan muda kerana faktor pemakanan dan persekitaran masa kini.

2. Amat bagus untuk otak dan sesuai sebagai makanan tambahan minda untuk kanak-kanak atau pelajar serta hafazan.

3. Turut membantu memperkuatkan penglihatan.

4.  Membantu memperkuatkan organ perut.

5.  Membantu mengurangkan kahak

6. Amat bagus memperkuatkan tulang

7.  Turut membantu mengeluarkan angin dalam badan

8. Membantu memperkuatkan fungsi otak.

9.  Turut membantu melawaskan pembuangan air kecil

10.  Membantu membersihkan hati

11. Membantu melancarkan pertuturan. dengan membantu meringankan penggunaan lidah.

12. Amat bagus di makan oleh ibu hamil.

13. Membantu mengurangkan kolesterol.

14. Turut menghentikan penyebaran sel kanser.


Frankincense ni aku guna dalam Focus Blend yang mana boleh aku highlight kan penggunaanya untuk POINT no.2 tu 👆


Kalau korang sanggup kunyah frank ni macam chewing gum (pak arab selalu kunyah kot. hehe) boleh la korang kunyah, or else korang boleh je try Essential oil ni. titik je one drop kat bawah lidah atau sapu je kat point tertentu. No worry. ORGANIC. purely dari Kemenyan arab tu sendiri di jadikan oil.


Bagi aku, penggunaan Frankincense ni sangat lah banyak manfaat nya dan berbaloi ada untuk anak-anak dan diri sendiri jugak

Frankincense Young Living ada 2 size

5 ML : RM 176.30
15 ML : RM 428.95

Untuk pembelian yang lebih murah boleh whatsapp aku terus, kita deal harga molek2. hehehe

📲 019-2339019 : Wawa Yusoff

Dan aku masih open 
KUTU PSK Young Living 
FREE MEMBERSHIP

📣📣📣 WHATSAPP 📣📣📣


1 comment:

Norhayati Mohd Isa said...

Bagus juga produk tu ye wawa..
Bibir kering ni selalunya kurang minum air kosong..
Pastu cuaca panas kan..