..::Wawa Yusoff::..: ..::Majlis Anak Taska di Hotel, Sesuai ke??? ::..

Tuesday, November 22, 2016

..::Majlis Anak Taska di Hotel, Sesuai ke??? ::..

.ASSALAMUALAIKUM.

Sabtu dan Ahad. Event kael. Allah.. berminggu mommy punya nervous nak hadap event ni. Mak kan, kita memang tahu lah tahap kebolehan anak-anak kita macam mana dan kael memang serba boleh in shaa allah, tapi dia pemalu yang amat sangat!

SABTU : TEMA FAIRY TALE
AUDITORIUM HOSPITAL SUNGAI BULOH

Kael pukul 12 mirzal dah hantar dia kat sekolah dulu untuk siap-siap. drama air mata lah jugak. yela, tengah seronok cuti kat rumah main-main dengan adik tiba-tiba kena pegi sekolah. haru, Mommy datang ikut tema tau. kemain gaun kembang pakai crown siap berkepak. ahahaha! Aku ni takde lah kemaruk sangat nak beriye2, even dinner pon aku malas join tapi once terlibat dengan event anak nah kau, berkepak terus! Ahahahaha #mommypoyo

The making of fairy princess

Event start pukul 2, sibuk nau nak makeup2, kitorang sampai 2.15pm dan tak sangka pulak kael punya performance turn nombor 1. masa naik auditorium tu dah dengar lagu doraemon. kelam kelibut lari2 masuk. sekali kael dah ade atas pentas joget-joget. and yes, being me... bergenang terus air mata. sebak, my budak cendawan dah big boy boleh perform atas pentas dengan kawan-kawan. Moment masa dia baru belajar berjalan pon masih segar dalam otak mommy tau. huhuhu.

Melambai2 kael nampak aku, syiok je tengok dia sambung joget2. elok habis perform tu terus dia menjerit menangis. ahahahaha. aku dah kata! anak aku tu pemalu yang amat dan dia memang malu dengan aku or mirzal je! kalau aku takde elok je dia joget2. ahahaha. nasib baik lah dah habis joget2 baru dia nangis. kalau tak haru, naik pentas pon tak mau nanti. dah settle tu layan kan lah konsert anak-anak yang lain sampai habis. so cute tengok diorang joget2 comel.


korang memang kannnn... aku post je gambar ni sekejapan tengok dah beratus LIKE. komen pon dah berderet2. tak larat nak reply. Terasa macam kena bahan pon ade, ahahahaha. by the way, terima kasih banyak2 puji aku melambung2. kenyang aku makan puji, sampai malam tak makan. kahkahkah!

with Hanan Conan

budak baik ni sepanjang event. kejap duduk dengan aunty, kejap duduk dengan mommy. tak banyak kerenah, tak banyak hal. sangat good.



Mommy menang! yayyy!! gile tak menang. dah berkepak cenggitu haaa... ahahaha. ya allah, ketawa sokmo aku menulis entry ni. Mirzal lagi lah, asik menggelak kan aku je. Tak pernah la kata tengok bini menggile camtu siap menang. aku yang menang dia yang malu-malu. ntah pape. perangai dengan kael sama je. 

Event hari sabtu ni cepat habis dan teratur semua nya walaupun anak-anak kecik ramaiiiii. Cuma yang sedihnya bab hadiah la, anak-anak cuma dapat popcorn je. huhuhuh. maybe next time diorang boleh cuba edar surat kat parent untuk dapatkan sponsor macam event hari guru kael haritu. meriah hadiah-hadiah nya..

AHAD : CRYSTAL CROWN HOTEL


Camtu ha kauuu... convo anak 4yr siap ke hotel segala. Actually sambutan hari ahad ni peringkat daerah gombak dan 1st time buat gabungan beberapa taska yang lain. Agak huru-hara dan kelam kabut segala. imagine eh, sambutan ni melibatkan anak-anak taska and of course parent dan pengasuh pun terlibat sekali. kids below 6yr bukan senang tau nak handle and certain taska hantar toddler seramai-ramainya dengan pengasuh yang 1-2 orang. ingat senang nak handle majlis macam tu? lepas tu pengasuh pulak sibuk menebeng tepi pentas layan persembahan while anak-anak dah bersepah. 

Lepas tu dah kata event taska, sekali yang buat persembahan nah kau, budak-budak 9-10 tahun pon ade. Ya allah... ramai ok budak-budak besar. kot ye pon pilih anak-anak transit 2 orang cukup lah sekadar nak perform bercerita ke, sajak ke.. ini sekumpulan budak nasyid dan tarian! ya ampunnnnnn... budak-budak besar gini bersekitar dalam dewan banquet tak terkawal dengan anak-anak kecik lagi lah huru-hara. 

Jujur cakap lah, team taska kami yang PALING TERKAWAL sekali!

pengasuh termasuk penyelia ade 4 orang dan kami bawak cuma 5 orang anak-anak je. parent pun ade jaga anak masing-masing. jadi memang team kami lah yang elok duduk kat meja. Taska-taska lain semua anak-anak bersepah tak terkawal. Serious memang serabut lah. toddler below 4yr kalau dah serabut macam tu mood pun jadi swing. meragam merengek. Tu belum aku review bab makan lagi. jap lagi ye.. 



Mommy datang melenggang without Hanan. hehehe. sempat lah #ootd segala. dan korang tetapppppp meninggalkan komen-komen yang buat aku ketawa terbahak2. ahahahaha.

ok, sambung. Event kat hotel ni bunyi macam best sebab ade hi-tea. Bayar ok. Rm 60/head. kids Rm 30/head. So kami suami isteri Rm 120 + kael Rm 30. Total Rm 150 just for this event. Untuk hi-tea buffet. mula-mula memang excited nak pegi plus the fees tutup mata jela sebab memang untuk makan.

Tapi what happened masa event?? OMG penganjurrrr... lepas ni mohon lah buat pertimbangan tentang apa yang jadi ok. 1st, hi-tea or jamuan dijadualkan pukul 3pm and of course semua pon dah spare perut untuk makan. yela, RM 60 kot bayar per head. sekali drag majlis nak dekat 4.15pm baru dapat makan. Nah kau, orang menyerbu sekaligus habis!! Dan kat sini banyak kurang nya. Kita bayar tapi masa majlis makan tu takde pon diberi kupon untuk pastikan kita betul-betul bayar. korang bayang kan lah eh, kalau ade parent yang bawak family members sekadar untuk menonton tapi bila emcee dah announce untuk jamuan, boleh je dia serbu makan sekali sebab tak perlu ape2 bukti bayaran pon yang memerlukan kita tunjuk sebelum pegi kat buffet tu.

Sebelum makan tu ade announce untuk lucky draw. Naik dah la 3 nombor masa ni, pastu berenti dan makan. biasalah lucky draw mana-mana tempat pon akan buat selingan sampai lah ke habis majlis. Yang peliknya, elok je masing-masing habis makan di selang seli dengan persembahan anak-anak pastu penyampaian hadia, bergambar tetiba majlis habis. ko tak pelik??? Aku tengok masa ni bersusun lagi hadiah lucky draw!! Aku tak tau atas alasan apa diorang tak teruskan tapi aku rasa sebab ramai yang dah balik. Tapi tak fair lah kan untuk parent yang tunggu sampai habis majlis. salah satu nya kami lah. nak je aku pegi kat emcee pi claim lucky draw. kihkihkih.


Bab hadiah anak-anak pulak. Alahaiiii.... anak-anak umur 4 tahun ke bawah ko bagi hadiah macam award macam dalam gambar tu. Diorang nak buat apa dengan hadiah tu? pendapat aku lah, Toddler besar gini lagi jimat dan lagi best kalau belikan dia botol air cantik2. aku rasa lagi murah dari hadiah medal camtu dan lagi berbaloi untuk diorang. Boleh jugak buat pakai pegi sekolah nanti. atau set pencil warna or lagi budget belikan buku mewarna je pon dah ok.

untuk event hari ahad ni memang sangat mengecewakan aku rasa, untuk akan datang kalau nak buat event peringkat daerah gombak macam ni, limit kan lah 1 taska untuk 3-5 orang anak-anak sahaja, jangan lah sampai sepasukan camtu. pengasuh tak terkwal jadi nya. dan kalau nak hantar sepasukan pon, maksure pengasuh tu ramai dan BOLEH KAWAL anak-anak.

dah cukuplah aku melepas rasa kat sini.


Mereka ini, adalah adik kakak yang aku harapkan untuk menjaga Mika dan Hanan sepanjang aku bekerja seharian, memang aku letak kepercayaan dan harapan untuk diorang ni menjaga anak-anak dengan baik and so far, i am lucky. diorang semua baik-baik dan sayangkan anak-anak.

Aku doa banyak-banyak moga iman diorang kuat dan sentiasa diberikan kesihatan mental dan fizikal. yang paling penting sihat mental. ahahahaha!  Bukan senang tau nak handle anak-anak yang ramai.

pen off, bye.

=================================
HANTARAN KAHWIN SKINCARE SHAKLEE
Boleh layari entry ini ----->[LINK]
=================================

"Modern Solution to Modern Problem"
..::Pengedar Shaklee Sg.Buloh::..
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 

5 comments:

Ana Fatihah said...

Haha. Comel je. Congrates akak dan kael! ;)

Yana MIB said...

oh byr asing ke yg hotel tu ingtkan dh termasuk yuran boleh la nk telan je -ve pun...tapiii klu byr asing...ehemm mohon tulis surat rasmi ke penganjur...huhu bazir je duit

btw perangai kael pemalu dpn makpak tu sebijik cam ank dara aku...weekend ni ada penyampaian hadiah jgn dia buat hal xmo naik pentas udah...haha

mrs kayrul said...

Anak2 paling enjoy klu bab2 nari nie..klu yg pemalu susah la..hihihi

CikNaa said...

untung kael mak dia sporting abis!

safurara said...

Gigih aku baca. Bab ko berkepak tu mmg win weh. X penah tgk ko gitu. Haha. Tp cantik wei. Bab mkn tu. Alahaiii. Sedihnyaaa. Hope lepas ni dorg belajar lah sesuatu.