..::Wawa Yusoff::..: ..::Minyak Asma, Scent Sync Balm & R.C. oil Young Living::..

Thursday, August 4, 2016

..::Minyak Asma, Scent Sync Balm & R.C. oil Young Living::..

.ASSALAMUALAIKUM.

Baru lepas membelek video2 masa Hanan warded haritu. 
8 hari kat hospital xde satu pon video yg membahagiakan. 
Semua video buat mommy sebak. huhu.

Masa Kat hospital memula minyak yang aku suruh mirzal beli minyak Asma Herba Mujarab.


Banyak testimoni kata ok, even ateh pakaikan kat baby dia pon elok. Tapi minyak ni tak serasi kat Hanan. Batuk dia jadi ketat. sangat ketat dan tak sedap tengok dia batuk. Kahak dia memang kering tapi jadi pekat. So hanan tak pandai meludah lagi tu yang nampak dia makin tak selesa. Minyak ni maybe OK untuk adult tapi aku x recommend untuk baby.

Esok nya tu ade kawan mommy yang baik hati nama dia Tqah Nasir. Dia PM dan pos kan Balm ni untuk Hanan. Cough & Cold Care. Essential Oil Grade tau. Jujur cakap, memang Balm ni sangat serasi kat Hanan. 


3 minggu aku guna balm ni baru aku berani PM tqah untuk review.

Sebab nya??

seminggu pertama aku pakai Hanan masih kat hospital & Neb every 4 hours. 
So aku tak boleh nak beza samada positif feedback tu dari balm atau neb.

2 minggu aku disiplin sapu untuk Hanan. dan sapu dengan kerap. Aku kan cuti separuh gaji jaga dia. So masa ni memang nampak jelas la. Kahak tu masih ade tapi cair. so bila Hanan batuk kahak tu akan keluar dari saluran pernafasan/tekak dia dan Hanan akan telan. samada telan atau termuntah. Telan xpe, nanti akan keluar ikut najis. Yang ni memang obvious sangat lah. Memang nampak najis dia lendir dari biasa. 

Jadi untuk balm ni, memang aku recommend untuk baby. sesuai dan serasi. Boleh add FB Tqah Nasir. Tqah pon ade jual baby food tau. melazat lah semua nya kalau korang tengokkkkk (",)





Alhamdulillah, Hanan dah sihat pon. Banyak sihat nya. Mommy ikhtiar jugak dengan R.C Young Living. Beli dari kawan mommy. Shina. Kalau korang nak tau, 4 hari Hanan masuk semula taska lepas cuti 3 minggu dia dapat batuk berkahak balik. Nak nangis aku tau.

So ikhtiar cara lain pulak.  Memula tu nak membeli berkira lah jugak untuk sebotol minyak yang boleh tahan harga nya. huhu. Tapi bila pikir panjang, duit boleh cari. boleh carikkkk.. Anak yang dua ketul mommy ade ni takde jual 2 singgit tau!



Sebulan lebih dah aku ikhtiar guna minyak R.C ni. Dilute dengan Olive oil. Semua Shina ajar details. Semalam dah beli. masuk botol kedua dah aku pakai untuk anak2. Lebih kan pakai kat Hanan sebab dia sangat baby dan sangat rendah immune sistem nya. Mirzal pon dah pandai ulit2 anak dengan minyak. setiap pagi dan malam never missed! mesti mirzal sapu. kalau weekend lagi kerap aku sapu.


Untuk Mikhael mommy boleh sumbat macam-macam supplimen untuk dia. Tu yang minyak tu lebihkan sikit kat adik. Cuma yang aku notice kat kael, aku selalu sapu minyak ni kat leher dia dan dada untuk kahak dan selsema tapi yang aku dapat hasil sekaligus dia punya kulit yang kasar sebab allergies tu terus hilang. Lawa dan lembut je kulit leher kael sekarang.

So far, memang aku suka sangat dengan R.C. even mintak permission mirzal untuk aku restock pon dia ok je sebab kitorang puas hati. Kami ni boleh kata trauma tengok anak sakit. Korang pon sedia maklum lah anak2 aku cemana kan. duduk taska. pepaham jela. So bila dapat tengok anak sihat, seronok main, bergumpal... Allah.... bersyukur sangat. bersyukur!
Dua beradik ni bermain dengan happy nye masa mommy sapu rumah semalam. mengekek si abg layan adik. Seronok nya tengok diorang sihat cenggini.. Alahai anak.... mommy dengan ayah sanggup berhabis tau untuk kesihatan korang. sanggup! 2 ketul kesayangan buah hati ni sanggup lah mommy labur macam2. Moga terus sihat, terus bahagia dan berjaya dunia akhirat.

Mommy rindu sangat ni dengan anak2. Rinduuuuuu sangat.

=================================
KENALI OSTEMATRIX 
Boleh layari entry ini ----->  [LINK]
=================================

"Modern Solution to Modern Problem"
..::Pengedar Shaklee Sg.Buloh::..
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 
Boleh PM saya di FB Healthy Life With Wawa Yusof

3 comments:

achiek anis said...

Rmi dh pki RC tu ye...haish mau order jgk nnt ni

Anonymous said...

Sgt recommend rc.. untk protect dn kurangkn asma... ank alhamdulillah serasi

Anonymous said...

Assalamualikum.. kat mana saya boleh beli scent&sync balm dan rc oil tu ye?
Halim 0192709442

You Might Also LIKE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...