..::Wawa Yusoff::..: ..::Tak Terkejar::..

Tuesday, March 15, 2016

..::Tak Terkejar::..

Life macam baru di reset semula. macam2 nak kena setup. Yelah, bila ade baby baru banyak benda berubah kan. kalau kata masa 1st baby life berubah 360° ni anak dua 720° ke camne?? ahahahaha. mengarut. tak lah, gitu la umpama nya kan. hidup berubah dan terus berubah.

Banyak yang kelaut. terutama blog. aku rindu blog. tersangat rindu!! ni pon update pakai phone je sesambil ngepam. nak bukak laptop kat rumah memang takkan sempat. kalau bukak pon kael sah standby tepi meja nak layan ultraman lah, abc songs lah, sudah nya #makkauhijau 😡

Banyak nye yg aku nak sembang tapi memang tak jumpa masa. kat office memang aku takkan bukak lah. 9bulan pregnant aku tak buat kerja dengan sempurna, cuti pulak 3 bulan, masa ni lah aku nak pulun balik semuanya. pastu balik rumah sah2 la aku nak fokus dengan anak2. Takkan aku nak hadap phone or laptop lagi?? cukup lah 8-9 jam diorang menumpang manja dgn aunty2 kat taska, bila dah jumpa mommy sakan lah berpeluk, bersembang dan bergaduh 😂

Masa nak bersenang kat rumah memang xde. rutin aku sampai je rumah, solat asar, mandi dan terus kemas susu, basuh botol, sterelize apa2 yang patut, basuh baju bebudak or baju2 kitorang, sesambil jalan mesin aku masak ape yg boleh sementara mirzal layan anak2. lepas maghrib kemas baju2 utk taska pulak, gosok baju dan tudung bagai, layan bebudak lagi, nak makan lah, kael lagi nak makan, kemas rumah sikit2, sapu, kadang kalau adik tidur awal mirzal akan take over kerja2 kemas and sapu rumah.

Aku memang pesen membasuh hari2. Harini baju anak2, esok baju kami. gitu lah berikutnya. Hanan kan pakai CD so memang aku disiplin diri untuk basuh hari2. Tapi aku bukan lah sempurna. sehari dua aku ngelat jugak suruh mirzal tapau makanan, tak pun ajak mirzal makan luar. Tak cukup hebat nak repeat rutin yang sama. hehe

Banyak nak cerita sebenarnye. Nak review lacte duet yang best, nak sembang pasal rezeki susu badan yang melimpah ruah, alhamdulillah, nak cerita pasal weekend bawak kael tgk movie boboiboy, eh. banyak lagi sebenarnya.

ok lah, end of 20min mengepam. susu pun dah penuh 2 botol. alhamdulillah.. nanti kita sembang lagi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...