..::Wawa Yusoff::..: ..::Review Lacte Duet Yang Super Best::..

Wednesday, March 30, 2016

..::Review Lacte Duet Yang Super Best::..

kalau korang search pasal breastpump yang best banyak sangat result keluar reveiw tentang lacte. samada lacte duet atau lacte duet.

so, ni turn aku nak share dengan korang experience aku dengan lacte yang best!

Aku dah ada pengalaman dengan banyak breastpump. banyak!

Modu [LINK] -KCEWA TERUK
Spectra Dew [LINK] -best tapi berat-
Spectra M1 - Ok, best. aku try mam punya-
Madela Harmony -agak perit sikit. aku try ayu punya-
Unimom Mezzo (manual) -Best!. aku dah bagi kat kak ipar-

percayalah.. lacte yang paling best! Aku tak try FS sebab rata2 yang pernah pakai spectra kata nya akan tak puas kalau pakai FS. akak aku pakai FS dia pon kata tak seberapa. jadi nya aku tak sampai seru la pon nak mencuba. hehehe

Untuk lacte ni korang boleh tengok video bawah ni. penerangan dan penjelasan tentang cara gunapakai lacte dan ape yang best.


Aku suka lacte due ni sebab dia Dual Motor. aku rasa Lacte duet ni breast pump pertama yang 2 motor.

Apa yang best tentang 2 motor??

Best la sebab kalau sebelah botol dah penuh tepi sebelah masih lagi tengah nak pam korang boleh off je yg sebelah dan letak tepi botol tu. Tak macam breast pump yang lain, sebelah tak suction yang sebelah pun tak boleh pam. or kalau nak pam sebelah je korang kena off tube. paham ke? aku rasa mak2 yang selalu pakai double pam mesti paham aku cakap ni. hehehe

Pastu lacte duet ni silicone shield dia best. lembut. suction pon macam baby.
ade 9 lavel. Favorite level aku antara 5-7 je.
tengok video tu sampai habis mesti korang paham aku cakap.
Aku suka dia ade stimulation button tu. memang 2-3 kali letdwon aku boleh rasa. puas!
hehehehe

Dari segi bunyi, lacte duet still ade bunyi tapi tak kuat sangat. aku pam kat meja kerja letak atas pangku office mate tak perasan pon aku tengah pam. agak senyap.

Dari segi harga untuk pam yang best gini bagi aku sangat Affordable. memang mampu milik sangat2.

Aku beli kat Fabulous Mom TTDI damansara
RM 479 + free gift

Kalau korang search IG #lacteduet memang banyak seller jual dengan macam2 harga dan offer so, rerajin lah survey. Aku terus pergi ke Fab Mom sebab pam spectra dew aku dah buat hal. aku pulak nak start keje lagi 3 hari. so, zasss! tak daya nak men'survey dan dan memang kebetulan Fab Mom tengah buat sales.



Yang ni aku pam guna USB cable. Cable ni boleh jugak guna untuk pam dengan power bank. Aku dah try. sama je suction nye. xde beza dengan guna direct plug.


Tengok, hasil tuaian pam guna USB cable sambung ke laptop. Mengepam sambil update blog masa ni. hehehe


Yang ni pulak semalam, lari kejap masa tengah kursus. Yang ni guna direct plug. See, aku cakap. sama je hasil suction nye. 

So, memang ok sangat. 
Guna plug OK, 
guna USB sambung ke laptok OK, 
Guna Powerbank pun OK

Kalau korang tanya aku, memang aku akan HIGHLY RECOMMENDED untuk PAM LACTE DUET ni. memang best sangat2. Ringan nak bawak kemana-mana.

.
.
.
.
.
.
.
.


Ni tengah berkira-kira untuk Freemie Pulak.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ini perempuan ade 9 nafsu. Jangan pelik.

**********************************************************

"Modern Solution to Modern Problem"

Pengedar Shaklee Sg.Buloh

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee?? 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...