..::Wawa Yusoff::..: ..::Sebulan::..

Tuesday, January 5, 2016

..::Sebulan::..


Day 36



Hanan 3.6 kg
Mommy 44 kg

Checkup sebulan Hanan Mukhriz dan Post natal checkup untuk mommy jugak ☺

Everything went well. Mirzal pon baik hati amik cuti harini. Tadi nurse dah suruh fikir2 kan untuk birth control. Masa kael dulu x amik ape2 dan disebabkan fully breastfeeding maka nya semula jadi lah "terancang" keh3. tapi kael dulu lahir normal...

Dan disebabkan aku c-zer kali ni. maka nya perlu jugak aku amik birth control. x berani nak merancang sendiri. Jadi, aku decide untuk implanon sebab nya aku malas pi klinik tiap 3 bulan untuk cucuk. Taknak amik pill takut naik berat x terkawal. Mirzal cakap kalau aku gemok dia taknak bawak jalan. kwanghaja ni.. nasib baik suami. nak pukul kang jatuh derhaka pulak. ahahaha.

Aku harap implanon ni sesuai la dengan aku. Senang. 3 tahun terus boleh "bertenang". Mirzal lepas kan kat aku bulat2 buat keputusan. senang. x payah serabut nak bincang2. muahahaha.

sudi2 lah share dgn aku birth control korang dan pro & cons pasal implanon. Appoinment aku 15hb ni doctor nak keputusan. huhu

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

No comments: