..::Wawa Yusoff::..: ..:S.T.R.E.S.S::..

Friday, November 20, 2015

..:S.T.R.E.S.S::..

 ASSALAMUALAIKUM  

 Reach 37w of pregnancy and i'm still driving from sg.buloh to Jalan Duta. #selfproud.
I'm googling all about ECV procedure. Gosh! Serammmmm... Sort of positive and negative story i tell ya. huwaaaaaa. Scary nak lalui benda ni sendiri. Siap google spesifik entry Prosedur ECV di Hospital Sg.Buloh. ahahahaha. Selain daripada tu google jugak Pengalaman Bersalin Secara Pembedahan di Hospital Sg.Buloh.

Masing2 ade pengalaman dan cerita yang tersendiri but mostly cakap sakit. Alah, sakit tu tolak tepi lah. bersalin boleh takkan lah ECV x boleh. Bersalin tu kan sakit kedua selepas mati. huhuhuhu.

Pasal ECV procedure ni ade yang kata bermalam start dari procedure tu sampai lah 38 weeks sebab doktor nak pantau keadaan baby dalam perut, ade jugak yang kata lepas selesai procedure pantau 4 jam dan kalau ok boleh balik, ade jugak yang kata lepas je settle procedure and baby tak pusing doktor terus c-zer tanpa tunggu 38weeks. banyak sangat version dan pengalaman masing2 sampai aku tak tau nak siapkan mental aku untuk yang mana satu. kuikuikui.

Masalah aku sekarang sakit gigi ni yang buat aku lagi runsing, sampai rasa nak demam2 dah. tambah pulak dengan keadaan cuaca yang setiap petang pon hujan dan setiap petang pon aku kena hujan kat parking nak ke kereta.
  
Jujur cakap, few days memang aku stress sampai sakit kepala. Nak tidur pon seram2 je pk kan keadaan akan jadi. Dengan fikirkan nak berpantang lagi, dengan kakak aku yang baru lepas operation lutut, esok baru discharge, dengan keadaan bapak yang tak sihat lagi, dengan mak aku yang tengah demam lagi, ditambah pulak aku yang nak serah diri kat hospital ni. Buat nye memang aku kena beranak minggu depan tak ke haru?? Kesian mak aku weyyyyyyy... Dia lah nurse, dia lah baby sitter, dia lah cooker.... rasa macam nak hire confinement lady je jaga aku kat rumah sendiri.... Tp mak confirm tak bagi punya... huhuhuhuhu

Bila allah nak duga sekali dia bagi boleh terduduk kan??? 
Takpe2, kami yakin. ade hikmah besar Allah nak bagi. 

In shaa allah. amin.

Moga mak, bapak dan awon aku cepat sihat dan lebih sihat dari sebelum ni....

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

No comments: