..::Wawa Yusoff::..: ..::Sorting and.... Sorting::..

Friday, September 11, 2015

..::Sorting and.... Sorting::..

Assalamualaikum 

Haritu aku cakap kan activity weekend ni. hehehe. Oh. gosh. aku tak tau kenapa kali ni aku eksaited melampau untuk segala persiapan. Excuse me kalau korang bosan baca blog ni asik update pasal si kecik dalam perut ni je :p


haritu dah buat kan pengasingan baju2 untuk didobi. dah tu ni kenapa nak sorting lagi?

Ahahahaha,

Mesti la kena sorting balik sebab dah tau gender. haruslah keluarkan 4 helai baju pink yang sesaje dibeli nye haritu. Menggatal kan?? hehehehehe.

jadinya semalam balik keje sesambil kemas rumah sikit2 tu aku amik la bakul baju2 baby ni. sorting balik yang mana tak sesuain dipakai. Semak balik cukup ke tidak kelengkapan.

Alhamdulillah cukup semuanya :)

Jom belek sikit persiapan aku untuk 2nd baby ni. xdelah seberapa sangat pon..

Barut baru untuk adik. Barut Colorful. beli kat CozyBaby. cecomel sangat!

Yang ni Sarung tilam, sarung bantal dan blanket IKEA. hak milik kael. mommy beli masa kael 4 bulan kot. pakai nye kejap je. tutup babycot xde dah pakai. so sila adik continue.. :)

4 helai napkin. 1 bengkung mommy dan 10 helai barut putih juga hak milik abang kael :)

Haaaa.... yang ni semua hak abang. Romper, jumpsuit, sleepsuit dan baju pasang2. Elok2 semuanya. Abang dulu rezeki baju memang melimpah ruah. so semua nya pakai kejap je sebab kael cepat menggebu. hehehe

10 helai baju baru untuk adik. Size newborn dan 0-3 month je mommy beli. sebab memang dah janji seminggu kalau boleh adik mesti pakai baju baru. lepas tu baru recycle baju abang :)

Alhamdulillah settle bab pakaian dan bedding. Tinggal few item untuk adik nak beli sebelum siapkan beg hospital sepenuhnya. Oh, ye.. I am currently 26 w and 3 days :)

1. Stokin
2. Sarung Tangan
3. Toileteries
4. Minyak telon
5. Bedak Peksan
6. Towel
7. Changing mat
8. Kiddiewash Cosway

Dan semuanya akan disediakan before and of October. Dan nanti aku update jugak untuk Cloth Diaper. Adik pon akan pakai CD jugak macam kael. Banyakkkk sangat CD kael mommy nak kena pre-wash balik ni. Nak kena replace insert mana yang perlu.

Persiapan hospital mommy nanti kita update lain. Bukan nak update teruk2. bukan nak kemas beg mcm nak pegi travel pon.. muehehehehe :p

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

No comments: