..::Wawa Yusoff::..: ..::Rezeki yang bukan DUIT::..

Wednesday, June 10, 2015

..::Rezeki yang bukan DUIT::..

ASSALAMUALAIKUM

hampir setiap dari kita semua bila mendapat duit lebih, untung bisnes lebih, bayaran tunggakan gaji atau2 lain2 yang berkaitan angka duit akan rasa seronok. masa ni bukak mata lebar bersyukur tak terhingga rezeki melimpah ruah..aku pon tak terlepas dari sifat sebegitu...



Tapi....... kita lupa yang sebelum kita dapat duit lebih tu sebenarnya lagi berganda-ganda rezeki yg kita ada, yang kekal bersama kita dan sentiasa ada dengan kita... Keluarga, Mak, Ayah, Suami, Isteri, Anak, Kesihatan, kasih sayang, tempat tinggal, makanan, minuman dan banyak lagi yang boleh kita panggil REZEKI


Panjang pulak mukadimah. feeling tazkirah sangat kan 
Sebenarnya nak cerita pasal kesihatan. korang pon tau kan kesihatan aku ON and OFF.. Aku kan, kat office ni penyebar pregnant vibe sebenarnya... ahaha. elok aku pregnant 3 minggu, akak depan meja aku ni pon jangkit  Alhamdulillah... rezeki kami bersama sebab kami selalu sembang nak pregnant dalam masa terdekat.. Allah makbulkan.. hehe. Tapi kan, kesian dia.. serious aku simpati sangat2 dengan dia.. 


Ulang alik sepital dah menjadi rutin, masuk drip. sebab sickness dia teruk. kalau aku rasa akulah yang paling lembik yang paling hebat ujian nya sampai pernah mengeluh secara tak sengaja.. Nah kau! depan mata allah bagi untuk aku rasa bersyukur. insaf betul rasa. huhu. Allah bagi aku nampak yang sickness aku ni tak teruk mana pon... kalau aku rasa sakit, ade orang yang lagi sakit dari aku.. seminggu warded HUKM, harini Warded lagi.. Simpati sangat2... badan dia kurus.. nak makan ape pon x boleh... asal celik mata je muntah.. 


Aku ni walau kejap sakit itu, kejap sakit ini, meloya pon alhamdulillah boleh tegak lagi.. memang berdoa sangat2 diberi kesihatan dan kemudahan sepanjang preggy ni.. Eh, tapi kan... korang jangan salah anggap pulak bila aku cerita sakit2 atau kesah2 aku sepanjang preggy ni... aku tak mengeluh... x pernah mengeluh.. redha je.. terima.. aku nulis ni pon buat catatan sendiri.. rujukan akan datang.. memang aku rajin membelek cerita2 lama.. kadang aku baca balik preggy time kael dulu memang aku dapat rasa beza sangat pregnancy kali ni..

nanti kita main teka teki :-

HELLO KITTY ke WINNIE THE POOH


hehehehehehehe

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

2 comments:

Chekgu Azrine said...

Semoga dipermudahkan utk kawan sis wawa tu

safurara said...

aku doakan girl! ko masa sblm preggy kuat makan seafood ke asam?