..::Wawa Yusoff::..: ..::Selamat tinggal astro.. Kita clash!::..

Tuesday, April 14, 2015

..::Selamat tinggal astro.. Kita clash!::..

Assalamualaikum

kitorang amik masa berbulan jugak nak amik keputusan menutup astro ni. Antara sebab2 nya kami fikirkan kael. Memandangkan astro kami PVR superpack 1. so siapa yang amik package yg ni mmg faham lah keseronokkan nya. cerita2 kael dah full kami record. semua cerita kegemaran dia.

mula2 layan jugak. tp klu dah sebulan layan Mr. Incredible ko tak rasa nak muntah? mula lah mak nye nak jadi incredible Hulk pulak. dah sampaikan berita pon tak dapat nak tgk, ape maknanya ASTRO dgn 40 channel klu mcm tu 





Lepas tu sampai pulak fasa layan hp. asik la amik hp mak nye ni tgk pulak video2 dlm hp. sampai kan 1 tahap mommy tak boleh pegang phone langsung  dah pandai pulak bukak youtube. Data plan mommy habis kat youtube dia je. adoooiii... masa ni cukup ok cukup. mommy dah sampai tahap give-up asik nak berebut hp je. Astro pulak asik main naik2 harga. mmg CUKUP.

Sepanjang permasalah diatas (hahah) sepanjang itu jugak kami berfikir utk Unifi/Astro. sebabnya......... :- 

Klu tutup astro kael nak tgk ape? 
Internet nak kena pasang ke? 
klu pasang internet dulu tak potong astro membebankan ke tak?
Unifi best ke channel TV nya?
Berbaloi ke masuk Unifi?

Dan selepas berbulan punya perbincangan, plus minus perbelanjaan dan kerenah serta tekanan yang bakal mendatang maka kami berdua bulat hati menutup astro. dan proses penutupan aku sendiri yg buat. Antara keputusan perbincangan bersama :-

S : Klu tutup astro kael nak tgk ape? 
J : ok, kita download je cerita2 yg dia suka boleh masuk kat USB dan cucuk je kat TV -SETTLE-

S : Internet nak kena pasang ke? 
J : Internet mesti pasang klu tak mati kutu nanti -dalam tindakan-

 S : klu pasang internet dulu tak potong astro membebankan ke tak?
J : Agak membebankan jugak. so kita tutup je astro dulu. cerita anak kan dah download -SETTLE-

S : Unifi best ke channel TV nya?
J : Tak se'best astro. tp KALAU PERLU kita akan pasang Skybox atau Android IPTV 
-Dalam Tindakan-

S : Berbaloi ke masuk Unifi?
J : Lebih berbaloi dari Astro. sebab kita dapat internet dan TV jugak + unlimited download, so boleh je downoad cerita yg kita suka dan jugak setakat nak tgk drama melayu tu ramai dah yg rajin upload episode by episode kat blog kan..

Alhamdulillah, semalam, genaplah 2 bulan kami menutup ASTRO. hehehe. Unifi pon belum masuk lagi. boleh je hidup. happy je kat rumah, kael pon ok je, boleh je bawak diri dan memahami  walaupon kadang2 dia mintak cerita kegemaran dia mcm The croods, little Einstein, Epic, bugs Life dll.. tapi bila diterangakan dia boleh faham.. (kot) tp dia boleh la mintak cerita2 yg ade dlm USB dia je. hehehe

So, korang klu nak tutup astro nnt boleh la bincang2 dengan suami/isteri masing2 ye.. 
anak2 pon in shaa allah boleh je faham.. 

CARA - CARA penutupan akaun ASTRO [LINK]

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

4 comments:

rEizWaNie said...

Betul wa .. wanie dari buln 3 da kerat astro . since da mengarut sgt nak kena bayar itu ini . charge makin mahal . potong suka2 hati tnp bgtau . mmg dilemma mcm wawa la jugak . kesian kan anak .. nk tgk hi5 .. hahaha ... tp solution tu ada ..

potong astro, pastu sebulan dok layan movie dr external .. sabar ..

pastu masuk streamyx .. rm110 sebulan .. siap tax rm113.80 .. connect ngn laptop ngn tv .. tgk tv online . boleh tgk movie online . boleh download movie . jimat sbb dr guna data plan bil kat hp, kita boleh tukar guna prepaid data je . sbb kat umah dah ada internet ! sgt jimat .

streamyx lg murah dr unifi .. plus boleh je lagi kalu takat nak tgk berita .. hihihi..

jangan takut potong astro u olls !! BOIKOT !!

Mila Hilas said...

sy pakai unifi je..sb hubby suka donlod cete..cenel dia mmg xlyn pn.kdg x cenel biasa pn x terlyn hehe

Wawa Yusoff said...

wanie. dlm perancangan nak tutup data plan jugak ni.hehe

Wawa Yusoff said...

mila.. rumah wa xde cable utk streamyx. sbb bangunan baru mmg TM psg Unifi je. huhu