..::Wawa Yusoff::..: ..::Cara-cara penutupan akaun Astro::..

Tuesday, April 14, 2015

..::Cara-cara penutupan akaun Astro::..

Assalamualaikum




PASTIKAN KONTRAK ASTRO korang DAH TAMAT


1. Telefon Customer Service Astro
Kena telefon nombor customer service Astro yang baru 03 9543 3838.

2. Pilih Bahasa
Pilih lah bahasa apa yang korang suka.

3. Pilih Apa Nak Buat
Tekan 3 - Technical Assistance and Installation/ Bantuan Teknikal dan Pemasangan

4. Bercakap dengan Pegawai Khidmat Pelanggan Astro
Kat sini, Sale assistant akan tanya soalan mcm ni :-
Kenapa nak tamatkan ASTRO??

               TIPS aku ----Sila sediakan alasan yg paling susah diorang nak umpan korang. mcm aku, aku ckp yg nak pindah rumah mak. rumah mak dah ade astro dan 2 decoder. so diorang takde alasan nak pujuk korang kekalkan astro. hehehehe

Jadi, kalau korang betul2 nak tutup astro ni. hati kena kental. diorang akan promo korang dengan mcm2 harga dan murah dan pada korang berbaloi. again.. 
HATI KENA KENTAL 

Selepas dah submit permohonan untuk report. 

tunggu sebulan untuk diorang tamatkan servis decoder/tamat siaran
contoh : 
Aku report tutup 12.2.2015
13.3.2015 automatik siaran akan dihentikan

Sebulan dari siaran dihentikan korang mesti memulangkan Decoder, Smart Card dan Remote Control. semuanya mesti yang asal ye walaupon remote asal tu dah rosak sila simpan untuk kebaikan di masa akan datang. Jangan pandai2 buang harta orang. hehehe
Pulangkan ke cawangan Khidmat pelanggan yang terdekat. 


Kuali astro ni tak payah pulangkan. buat masak lempeng pon boleh ni.

SABTU : 11.4.2015
Secara rasminya aku telah memulangkan harta ASTRO kat cawangan Damansara Utama dan tamatlah sudah hubungan kami.. Bill terakhir adalah pada 19.4.2015 dan selepas itu tiada lagi dan harap kita takkan berjumpa lagi ye ASTRO.. hehehehe

Masa pulangkan harta astro tu korang akan terima dokumen pengesahan pemulangan barang2 dan pastikan korang SIMPAN lah dokumen tu selama mana yg boleh untuk ELAKKAN kejadian akan datang mcm ade yang kena tiba2 datang bill tertunggak sampai 2 tahun sedangkan brg dah return. SO, DOKUMEN TERKAHIR itu adalah sangat PENTING

So, aku rasa itu serba sedikit yg aku boleh share. in shaa allah cukup detail dah rasa nya penjelasan aku   Lepas ni aku share pulak pengalaman dan pertimbangan mcm mana kitorang nak tutup astro. hehe


**********************************************************


"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

3 comments:

Allene typicalmommy said...

good tip and info wawa...

Unknown said...

Klau yang commercial macam mana yee
Tolong plzzzzz

Muhamadikmalmbsb Muhdikmal said...

Kalaw yang commercial macam mana ye nak potong
Plzzzzz help

You Might Also LIKE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...