..::Wawa Yusoff::..: ..::Anak demam ayah jaga, Ayah demam siapa jaga??::..

Friday, March 20, 2015

..::Anak demam ayah jaga, Ayah demam siapa jaga??::..

ASSALAMUALAIKUM

Me? alhamdulillah... (".)
harini solo! dan bila solo kat office yg menjadi peneman ofcoz la camera. 
ok. jom selfie!

Badan masih x berapa sihat. kael alhamdulillah ok. mommy pulak tonsil bengkak. 

Ade benda yg akan aku kongsikan tentang Tonsil dan Vitamin C.
Dan muka tu jugak berparut sana sini disebabkan gangguan kesihatan yg tak bagus.
Takpe. mommy bg masa kat diri sebulan. konsisten Vitamin C & masker Vitamin C. tgk kulit mommy after a month! ehem!

Lately nak update banyak2 cerita mcm dulu dah susah. banyak kekangan. in shaa allah akan kembali mcm dulu dengan cerita yg banyak dan mcm2. Draft ade. tp semuanya byk tak habis cerita + gambar2 yg tak sempurna. baru ni pegi vietnam pon mmg tak sempat nak update lagi.

Aku tak boleh upadate kat office. Blogger.com kena block. baca boleh update tak boleh. Kebanyakkan draft yg aku buat guna gmail. nnt kalau sempat edit masuk image je dan publish. Kalau mcm harini rehat lama. Boleh la update sempurna sikit guna line haram. Office hour aku tak hadap blog dah -,-

Mirzal pon dah tumbang semalam. kael la yg jaga ayah dia. bg mkn ubat. tepek cool fever. bg ayah dia minum air lps mkn ubat. sweet sgt BFF ni (",)

Elman Mikhael handle ayah dia demam sebijik mcm mana aku handle bila dia demam. Semangat bagi makan ubat kat mirzal, pantang dengar kawan tu batuk. Sebijik mcm mommy dia.. sebijik sebijik. 
Mcm mana aku berlari amikkan dia air lepas makan ubat, mcm tu la dia berlari sebab nak amikkan mirzal air. Padahal aku berlari sebab dia menangis ubat tak sedap, yg dia berlari tu aku tak paham, bukan apak nye nangis pon -,-

They learn from us. baik yang kita tunjukkan, baik jugaklah kelaku diorang kan :)

Hal office pulak, macam2 nak kerja kan kat office ni. ni dah start sukan pulak. hujung febuari dah start training. Semalam dapat baju dah. Rumah biru! dari sekolah membawak ke office lama sampai lah office sekarang ni pon rumah biru! sesuai sangat lah tu dengan aura diri yg memang kaler biru :)


Sukan 28 hb ni. lepas sukan terus laju2 ke melaka pulak sampai 29 hb. Nak sampai melaka pukul berapa pon aku tak tau. silap2 lewat petang. Ha, yg melaka tu pon best jugak kalau aku nak update. nanti pegi sana aku amik gambar puas2 buat modal entry kot kalau korang nak buat family vacation dah tau nak sewa homestay mana berapa hengget dan lain-lain.... tu pon kot kalau aku ingat nak ngambik gambar nye...... :p

ok. semput jugak menulis harini. batuk non-stop. nak rest kejap.
Daaaa... *lambai sikit*

Eh, sebenarnye yang paling best aku nak update pasal selamat jalan ASTRO tu!! 
adooiiii... aku lupa pulak yg tu. nanti la ek kendian aku cerita :p

 **********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

2 comments:

danish aurora said...

salam singgah sis

anajingga said...

singgah pagi, pandai jaga ayahnya demam, sejuk mata memandang :)