..::Wawa Yusoff::..: ..::Birthday Treat::

Friday, February 27, 2015

..::Birthday Treat::

Ya allah.... kebizian! *konon*

padahal ayat cliche untuk org yg pemalas update blog 
Cerita basi tak basi jugak la selagi belum end of febuari.
eh?? Esok lah kan?? ok, dah nak basi.
kire kalau nasik yg nak basi tu dia dah mcm bau2 sikit pastu mcm lendir2 kan.. ha. gitu lah tahap basi nya entry haini. hahahaha

29 birthday. alhamdulillah. mana nak sangka allah bagi pinjam nyawa sampai boleh jumpa 29 kali jumpa 6 febuar i  tu maknanya??? dosa banyak. so allah bagi masa suruh tobat. hehe. tak lawak. jangan gelak sangat. perlu untuk takut. 


29 tahun.
masih lagi seorang anak. seorang menantu. masih seorang isteri. dan masih lagi seorang mommy kepada seorang anak. hehehehe. mana nak tau 30 tahun nnt jd mommy kepada 3, 4 anak terus. hehe. kuasa tuhan kan.. amin!

dah 29 tahun. dah tak tau nak mintak hadiah ape. dapat lak jenis suami mcm mirzal yg segalanya kelaut. hahahaha. Tak pandai buat surprise. tak pandai beli hadiah or birthday party whatsoever lah pasal celebration ni 

dan dsiebabkan kenal dia mmg begitu dari dulu so memang aku takde beharap ape dah. dah laki jenis straight to the point maka aku pon haruslah seiring. kalau tak makan hati. ahahaha.

5 febuari. tgh dinner lepas masak.

Aku : Yang, esok birthday orang. ada hadiah tak?
Mirzal : takde. betul takde.
Aku : pegilah beli.
Mirzal : takde....
Aku : Ceh, ok esok orang mintak
*sambung makan mcm biasa*

Esok nya apa yg aku mintak?? korang jangan gelak.
Aku mintak cash je pastu shopping kat Mr. DIY. ahahahaha.
Mirzal pon pelik. siap tanya balik confirm ke?? ahahahaha.
Aku beli screwdriver. brg bento sikit. beli pengikat cabel yg warna putih tu dan few items more. total burst Rm 70++ je duit mirzal. Plan asal aku sebenarnya nak mintak drill Bosch. ahahahaha.

Abg sado mommy wawa (",)

Kenapa?? Pelik??
Makna birthday pada aku cukuplah aku dapat ape aku nak. Yang lain2 semua aku dah ade. Taknak jadi sampai membazir. H'bag banyak. Perfume besepah. Kasut tak kenan sangat nak mintak. Jam pon ade. Baju lagi lah dah sampai2 bagi2 orang. Barang kemas??? Barang Mak-eup???? LAGILAH TAK! aku ni tak berapa nak woman sangat. sebab tu lah aku tak pelik pon masa tegerak hati nak mintak drill tu :p


Alhamdulilah..
29 tahun yang cukup baik.
spent time dengan mirzal dan kael. makan2. jalan2. bawak kael main.
itu dah cukup sempurna untuk birthday treat aku.
SYUKUR.

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"
Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...