..::Wawa Yusoff::..: ..::Choo Choo Day::..

Friday, January 9, 2015

..::Choo Choo Day::..

Assalamualaikum,

Dok kesahkan si penipu tu sampai terbantunt cerita weekend ni haritu..
Weekend yg awesome untuk kami anak beranak
BIG thanks to mirzal la sebenarnya yg rajin layan kehendak aku dengan kael. hehehhe

Hari sabtu dia bawak aku ke HQ Shaklee, attend kelas 
Mirzal mmg handle kael 100% kat kelas, tenang aku serap ilmu.
Esok nya, Ahad pagi bangun agak awal, terus siap2 kononnya niat asal hati nak ke pasar pagi je nak cari pisang nangka sekali adjust2 sikit mirzal, ade chance terus nak jalan jauh, siap prepare stroller sekali. hehehe

selesai breakfast, customer call nak hantar kereta so mirzal kata tak boleh jauh sgt la bejalan 1.00 tghari customer nak datang. Pikir punya pikir terus tegerak nak bwk kael naik train. Yippie! pegi KL sentral je. Antara conversation kami dengan kael dalam kereta :-

Mommy : Kael, naik naik train?
Keal : ha..? Ape? -amboi sangat-
Ayah : kita nak train jom kael?
Kael : Twen?? nak aik twen! Choo..! Choo..!

Happy kemain u olss! sepanjang jalan nak ke station tu dia asik berceloteh "nak aik twen, nak aik twen" Lepas beli tiket terus train sampai, muka kejakunan budak cendawan ni memang teserlah sangat. Dalam train pun asik pandang keliling, banyak kali tanya kami yg dia naik tu train ke. hehehe. comel rasa nak picit2.


Ko tgk gambar pun tau ligat dia mcm mana. masuk ke H&M mmg jadi tempat menan dia jela. seronok main nyorok2 belakang baju. Grrrrr..


Sungguh la sangat berkenan dengan ini baju! aku nampak batman je masa si bulat ni pakai baju ni. x tau kenapa. Mcm feel sangat Bruce Wayne tu. kohkohkoh. Over sangat. Sekali pandang tgk RM 79.90. memang nak amik dah, sekali belek price rupa nya Rm 119.90. Errrkkk.. Motif nak beli baju winter kat malaysia ni??? Ok, Lupakannnn... hahaaha. jangan biar kan setanirrojim berbisik megah kat telinga :p

Keluar NU sentral singgah layan kan selera dia, nak cake katanya. pilih sendiri nak dark-white cheesecake. amboi sangat selera tu. aku layan pretzels, mirzal layan big apple. Masa balik tu lagi sekali dia excited naik train, tapi kali ni kena tunggu sikit lah bukan on time mcm masa pegi tu. dah dia bantai meragam menjerit "nak twen...nak twen..." boleh tak jangan tunjuk sangat jakun tu kael?? ahahahahaha. geram aku dia tantrum kat situ jugak panggil2 train. kena lah leka kan dengan mcm2. kebetulan jugak train lalu lalang kat stesyen agak sibuk masa tu. so, terhibur la jugak kawan tu.


Naik je train, belum sampai stesyen Putra kawan tu dah lelap :p

Lepas ni nak bawak naik LRT atau Monorail pulak. Nak letak dia kat coach yang paling depan. lagi jakun aku rasa tu nnt ;p

1 comment:

safurara said...

princess pon x pernah lg naik lrt.nt nk try lah.hehehe