..::Wawa Yusoff::..: ..::OBSES::..

Monday, December 29, 2014

..::OBSES::..

maksud obses ni besar, atau keterangannya kita terlalu meminati sesuatu hingga sanggup melakukan apa saja demi benda tu..

Dulu, masa belum kawen, aku galak membeli kasut dan baju.
Masa dah kawen aku obses membeli barang dapur, kalau dapat pegi giant kemain suka. 

Lepas bersalin aku suka beli makanan, aku dah pandai try2 kedai makan baru dan jugak makanan baru. maklum lah 9bulan mabuk..
Bila dah beranak kemain selera naga. 

Bila kael dah besar sikit aku dah start suka bento. ha...yg ni boleh kata obses teruk sebab pantang nampak mesti nak beli. tiap minggu mesti nak berjalan beli barang bento. sampai aku pernah amik cuti semata2 nak pusing mall beli bento stuff. 

Sekarang ni aku dah start balik membeli baju... erkkk. Al-maklumla, umur dah semakin meningkat, baju aku yg dulu2 pulak kalau tak ketat aku taknak pakai.. 
*baru nak insaf ko kan*


Mommy kael mmg selebet seadanya :D

Handbag aku kurang, facial treatment pun aku kurang, bab jaga muka aku kurang dan yg paling aku tak membeli adalah barang makeup. Ye, aku kalau pegi keje selebet. kadang tu bedak pun tak pakai. 
kalau ade event atau meeting baru calit yg mana perlu kalau tak, selebet selebet selebet. 
Tapi kalau berjalan dengan mirzal I is cantik. muahahahaha.

Ahad 2 minggu lepas masa settle uruskan bapak dah hantar balik dan lepak2 kejap kat rumah mak aku ajak mirzal berjalan, bawak si kael berjalan. dah 2 sabtu lepak sepital. So, mommy pakai elok la sikit, Jeans, Blouse + Shawl ade brooch bunga. Si kael kemain membelek muka aku tau. Usik2 brooch bunga, usik2 muka dengan baju aku pastu dia cakap.. "antek mi..antek"

 Waaaaaaaaaaa 

nak lompat bintang mommy bila kael puji cenggitu, selalu mak dia sarung t-shirt dengan syria je. 
kehkehkeh 

Semangat mommy nak cantik2 lepas ni sebab kael dah pandai memuji. 
Nak harap apak nye yg cakap? Lupakan! dari ko makan hati baik ko sarung je ape yg ade. 
Tak payah nak melawa sangat. hahaha 

**********************************************************
"Modern Solution to Modern Problem"

Pengedar Shaklee Sg.Buloh [LINK]

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...