..::Wawa Yusoff::..: ..::I DONT WANT to Touch a DOG::..

Monday, October 20, 2014

..::I DONT WANT to Touch a DOG::..

Assalamualaikum dan Selamat pagi,

This is not berita, bukan juga promosi,
Sekadar berkongsi rasa hati,

Jujur la cakap, daripada aku was-was halal dan haram nya tindakan tu adalah lebih baik dari mengelakkan.
Biar comel mana pun anjing tu, ada banyak lagi binatang halal yg boleh dibelai di pegang dan di ketengahkan. 

Tidak membangkang jauh sekali melarang, itu semua hak masing2, 
aku cakap dari sudut pandangan diri sendiri. 


Bukan mcm tu cara nya nak menghilangkan rasa takut pada anjing. Dah kalau anjing tu semua comel bulu gebu mmg lah tak takut cuba kalau ko jumpa jenis anjig rottweiler dengan gigi taring, lidah terjelir dan air liur menjejes2 pandang ko menyalak semendang mampu ko nak pegang?? 

Aku kalau jumpa anjing gitu duduk dalam pagar rumah tuan dia pun aku takut, dan lagi satu kalau teserempak dengan anjing tak bertuan dan tak berantai size lagi besar dari anak aku of coz la aku takuttt!! Besar kot, bila2 boleh serang org.. So, pada aku..... kalau tujuan utama event tu untuk kurangkan rasa takut pada anjing adalah tidak sesuai... Dan kalau kata nak membela nasib anjing dari kekejaman, aku rasa kucing pun lagi selalu di seksa, di racun, di aniaya.. seriousss...

sekian..luahan..

Islam itu mudah... Tetapi bukan untuk DiperMudahkan!

1 comment:

mrs kayrul said...

bagi duit banyak untuk suruh sentuh anjing pun x nak....cuba diorang test ngan bawa anjing garang, berani nak sentuh...hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...