..::Wawa Yusoff::..: ..::#TunaDeCat::..

Monday, September 22, 2014

..::#TunaDeCat::..


Weekend kami yang pack,
nanti cerita lain.
Ini petang semalam. Al - kisah ahli keluarga baru..

Tak tau kenapa dan mengapa,
Dengan tiba2 Allah gerakkan hati dia untuk membela kucing kecik ini,
Sedangkan aku dah banyak kali jugak usul kan nak adopt kucing yg kembang2, 
yg ala2 kacak sikit. Tp setiap kali tu di reject

Nah, tiba2 hari sabtu masa aku kat sepang mirzal call tanya :-
Mirzal : Intan, nak kucing tak? Cantik, warna putih..kecik lagi.. kesian dia, td bg makan nasik menggelupur dia makan, kite bela la...kesian.
Aku : Biar betul yang?? *serious aku terkejut*
Mirzal : Yela....kesian ni, kecik sangat. xpe, mcm ni, esok kalau abg dtg office dia ade lagi kita bwk balik.
Aku : Krik.. Krik.. Krik..

 
At the first moment...

Petang semalam letih2 balik sepang tu kami pegi jugak la ke office dia, sekali panggil je kucing tu bedecit2 dtg terus.. mmg nampak nye rezeki dia dengan kami la nampaknye... :)

Masuk dalam kotak terus bwk masuk dalam kereta, dia kelaparan, kehausan, kami xde ape nak bg. singgah kedai runcit beli makanan dia yg murah2 dulu. biskut kucing.
Elman mmg leka dengan si kucing ni.


Aku panggil dia Snow White sebab dia putih dan betina..

Tapi Elman Panggil dia "Wowet..."
Susah nak sebut gamaknye.. :)

Leka.. sangat leka... asik suruh kucing ni makan je..

Besungguh si Mirzal nak menjaga si kecik ni, siap berbeli kandang dan tempat pasir utk yak bagai. tp mmg penting pun utk ade kandang sbb dia sangat kecik dan sangat baby, dia lembik lagi. lagi pun nak ajar di yak dalam pasir tu.

Sibuk bertanya masa ni "mi..ape? tu? aka..?" (mami..ape tu? makan?)
Dah mcm starwars bahasa awak ni elman oiii :)

Sampai rumah si elman masih tidak boleh menyebut Snow white, lagi pun bila sampai rumah dapat belek betul2, dia xde la putih sangat. telinga warna lain, ekor warna lain, mata biru kelabu, Kampung Girl la aku rasa dia ni, sebab taknampak pun potensi bulu kembang. LOL.

Bila tengok balik comot2 dia... putih tak putih dia... 
So aku namakan dia TUNA. Mirzal pun setuju.. :)
Officially nama dia... TUNA..

So, lepas ni IG aku ade hashtag baru
#TunaDeCat
jangan ko nak carassss... haha :D

Meet the baby... sangat kecik, sangat baby.. sangat lembik..
Kaki dia pun gigil2 lagi.. Mirzal asik2 cakap kesian je sebab dia kena buang kecik2 gini..


Elman panggil dia.......

NYO....

Duhhhhhh... awak ni laaaaaaaa....!!

No comments: