..::Wawa Yusoff::..: ..::Misi Menambah Berat Badan::..

Thursday, September 18, 2014

..::Misi Menambah Berat Badan::..


Sebagaimana org yg besar tidak suka ditegur tentang size badan,
Begitu juga org yg kurus melidi ini tidak suka diper'soalkan,

Gitu tau... mukadimah :)

Alhamdulillah, kurus2 aku pun allah beri kesihatan yg baik.
Baru2 ni sepupu tanya.. "wa, org caya tak ko ade anak" 
Soalan bikin mak riak saje. ahahahahaha :D

Dah kalau aku tak kata mmg org caye je aku single.. wah?? 
berani mati punye pengakuan. ni ade yg santau angin kat aku kalau baca ni :D


Mungkin aku ni jenis badan susah nak naik atau pun belum nak naik aku xtaula. Tp hakikat sebenar badan aku tak naik sebab aku ni jenis MALAS makan nasik. Ye, aku mmg pemalas makan nasik. Family aku tau sangat dah perangai aku. Sampai skrg pun aku jenis malas makan nasik. 

Masa Fully BF elman mikhael dulu aku rajin makan nasik sbb nak zat dan khasiat yg cukup dan jugak mmg selera mcm naga. Baru2 ni masa raya pun selera naga jugak sampai ptg raya pertama mirzal tegur aku sbb makan tak henti2. boleh kata setiap rumah muka aku jela kat meja makan.

Kebelakangan ni masa kesihatan tak berapa nak bagus selera aku mmg drop habis2, pandang nasik sebelah mata, lebih kpd makan roti, makan biskut dan kuih2. Tapi kan... semalam kan... dari petang sampai ke malam aku muntah2.. pasalnye, aku minum meal shakes + esp masa breakfast dan makan burger. petang nye pulak aku makan biskut cecah milo.

sebelum balik keje sempat lepak toilet jap layan loya, sambung pulak dalam kereta. Seriously mmg aku x boleh nak drive sampai rasa mcm nak pitam. sebelum keluar paking sempat sagat sikit skirting kereta kat divider. Pasal kereta jgn ko tanya, aku tgh kumpul duit ni nak touch up balik. wakakaka :D
Sampai rumah aku flat habis. 

Memandangkan meal shakes ni mmg bukak selera makan dan aku pulak jenis menahan selera dan malas makan...... maka mendapatlah aku angin naik kepala, masuk perut tu yg muntah2 teruk. Anak pun dengan mirzal je semalam, lepas makan nasik terus lelap. harini dah ok sikit. pagi2 aku dah menggelupur ke cafe carik makanan berat. sbb dah kenal pasti badan memerlukan nasik. So nampaknye meal shakes ni mmg serasi sangat2 lah untuk membuka selera.



Jika anda ingin mendapatkan Mana-mana produk shaklee ini boleh hubungi saya, penghantaran boleh dibuat secara C.O.D sekitar sungai Buloh, kuang dan kundang, Jika anda berada diluar kawasan sekitar pengeposan boleh dilakukan.

Ingin mencuba menjana pendapatan dengan shaklee??
Ingin menikmati pembelian produk shaklee dengan diskaun sehingga 20%
Boleh PM saya di FB Healthy Life With Wawa Yusoff


3 comments:

Julia Johari said...

Suka baca kisah entry wawa ni...kisah nak naik berat badan...tipsnya nasi...sebab julia rajin mkn nasi la badan jadi godang sangat hahahhaha...so julia kena ambil tips wawa semula...kena malaskan diri beli beras...so kena mkn mcm wawa dlu makan...

Wawa semoga sukses ye nak dpt impian tu...bagi julia tgk wawa ni cun dah comey je...

Chekgu Azrine said...

Alahai. Syioknya sis badan kecik je.mcm bdk sekolah..haahha..akk ni dh gumuk..mmg seyes dh terpk2 nak kurus blk dah ni..tp akk dan nasik xdpt dipisahkan acaner tu..huhu

Fiza Rahman said...

Smoga misi berjaya ☺