..::Wawa Yusoff::..: ..::Persiapan Raya?::..

Wednesday, July 9, 2014

..::Persiapan Raya?::..


subhanallah.. mata ni bagaikan ada gam!!
bukan kerana world cup, tidak. aku x tgk bola pun, malahan aku tak tau selok belok world cup pun. Tp sesaje teringin join chatime contest dengan soalan yg berbentuk teka team mana yg akan menang game malam tu :-

Aku : yang, mlm ni netherland VS Argentina agak2 sape menang??
Mirzal : Belanda
Aku : Belanda tu team mana pulakkkk....?
Mirzal : Netherland laaaaaa.... ntah ape2...
 
*Gelak berterabur*

Aku mmg suka buat dia fedap nak melayan. dah tau pengetahuan am mcm ala kadar lagi mau masuk contest bola. wakakakah :D

Dia mmg selalu pasra layan perangai aku, pernah sekali, eh byk kali jugak.. Yang, mana kunci kereta?? padahal aku dah start enjin kereta, pastu pernah jugak aku cuak call dia nak bgtau kereta hilang pasal pusing2 parking tak jumpa kereta, padahal dia yang hantar aku pg kerja pagi tu. muahahah :D

-oklah, sekian sahaja cerita mengaibkan diri sendiri-

Minggu ni balik seremban, rumah mertua, tahun ni pun raya sana. Agak eksaited sbb klu raya kat belah mertua ni mmg meriah dengan mcm2 gelagat,activiti, sedara mara dan mcm2 la kekdahnye yg menyeronokkan. Kael dah besar, in shaa allah pandai dah dia bwk diri dan beri kerjasama. Mudah-mudahan dia diberi kesihatan yg baik, bukan dia saje..mirzal, aku dan seluruh ahli keluarga, baik family aku mahupun family mertua. moga kita semua sentiasa diberi kesihatan yang baik.

Persiapan Raya?
80% done.

Yang sikit2 nak selesaikan mcm kasual wear kami laki bini dan jugak siapkan rumah. Utk elman mikhael hampir selesai semuanya kecuali kasut, seluar dan songkok dan samping. Eh? byk lagi rupanya?? 

=============================================
Tp kan, pagi2 subuh td kita semua dapat tau Gaza dibedil lagi...dan..air mata menitis lagi...
Tak tau nak kata ape, tak tau nak rasa apa,
Hanya mampu berdoa pada yg Esa,
Tolonglah semua... doa kan mereka kuat, doa kan Allah bantu mereka.
=================================================

Dan kepada semua jugak, perhatikan keadaan anak2 masing2 kalau ada yg kerap demam, kerap tak sihat kerap selsema, perhatikan pemakanan mereka dan juga persekitaran. Chewable Vitamin C dan Meal Shakes sangat sesuai untuk anak2 membina antibody badan



Untuk ibu2 yg menyusu juga perhatikan ape yang anda makan supaya tidak menjejaskan kesihatan si anak.
untuk persiapan kesihatan diri kalau taknak makan banyak2 vitamin, boleh amik Vita-Lea Shaklee


Vita-Lea shaklee lengkap dengan Vitamin B-complex, Vitamin C dan D
Penting juga untuk ada ketika AidilFitri. Nak2 nya rasa ni nak makan mcm2 kan? 
Of coz la makanan seimbang tu kelaut betul tak?? 
So adalah sangat penting untuk korang amik Vita-Lea ni sbb ia mengandungi Gizi makanan seimbang.

Shaklee adalah sangat sesuai dimakan oleh seisi keluarga, baik lelaki atau perempuan. 
Selamat dan 100% semulajadi


Kalau korang nak diskaun sehingga 25% dalam pembelian produk shaklee, boleh daftar menajdi ahli dengan kami dengan yuran sebanyak RM 65 seumur hidup dan anda layak menerima pelbagai faedah lain :)


No comments: