..::Wawa Yusoff::..: ..::Proposal::..

Friday, June 6, 2014

..::Proposal::..


Gitu tau tajukkk :p

Last week mirzal dah bersuara,
 "intan, bulan 6 nnt kita kemas rumah"

lantas mulut laju menjawab.
"yang, rasanya org dah kemas rumah dari bulan satu kot, ke hari-hari? ke mcm mana?"

Dia pun ketawa dan berkata,
Taklah... ni untuk raya..

I is melompat la. Macam nak buat besar-besaran je bunyi nye kan. 
Biasalah perempuan... bila si suami berkata begitu ini bermaksud.. 
Shopping..!!muahaha :D

Dan sejak kata-kata itu telah membuat kan aku berangan tak sudah,
Berangan is free.


Standard la kalau berangan pasal rumah mesti on the spot sampai sini, aku pun dah lama berangan nak buat penambahbaikan sikit kat rumah tu. Dan seingat aku la kan, belum pernah lagi aku share pasal rumah. Aku dok kuaters setakat ini.

Ade perancangan utk membeli tapi target mirzal nak beli kat seremban, dokek ngan umah omak eh. Dan pulak kalau nak membeli kat sg.buloh setakat ni rumah lama yg x seberapa pun 200k single story dan umur rumah tu lebih 10yrs. so adalah sangat tidak berbaloi dan belum lagi kami berkemampuan utk umah baru yg almost 400k itu. So, rezeki kami di kuartes itu pun sudah cukup bersyukur dan selesa :)

Tahun ni tahun ke-tiga beraya kat kuartes. 1st year hias beriye sbb masuk rumah kosong takde ape, tahun kedua kael tak sihat dan aku jugak tak sihat. so rumah mmg tak hias ape, even langsir pun tak bertukar walhal dah beli. So tahun ni mmg nak buat lah ape yg patut. memandangkan langsir pun telah dimuralkan oleh kael dengan gincu mak nye haritu T____T

Target aku tak banyak pun, nak tukar langsir, nak buat spring cleaning, nak tambah storage/kelengkapan dapur dan jugak bilik air. Boleh kata entry ni macam satu kekdah proposal memohon belanjawan. LOL.

Antara item yg aku brcita2 nak grab ke ikea nanti untuk dapur kecik ku itu.


Yang ni pulak aku nak beli kat mr.Diy. See...
Semuanya dah ada dalam kepala nak beli kat mana sebab dah selalu sangat men'survey :D


Dan aku sangat berkenannnnnnn kalau dapat yg cenggini.. 
Lawa weyyyy...

Setakat ni tu jela nak membeli nye pun.
Lain-lain perabot dah ade,
tinggal nak spring cleaning dan kemas bagi bersih dan susun bagi elok.
Rug pun dah ade, langsir pun mak tengah jahit.

Ni update beriye, kalau tak buat mamfus la kena kutuk.
wakakaka!




Like i said, Berangan is FREEEEEE :)


In shaa allah.. Moga dipermudahkan :)

5 comments:

Nadt said...

bab shopping memang best. tak dapat shopping, window shopping je dulu pun jadik la. :)

Syima Syaz said...

semangat u ni sebijik sama dengan i la wawa... tapi i extra add on dengan cat. dah la tuan rumah msg dengan bahasa lembut 'uols bila nak start cat? nanti potong duit sewa sikit2 yeee...'... hehehe

tapi semangat je, kaki ber simen tak ke mana ye dak? 3 minggu lagi i nak ke hospital rqst bukak simen... kalau tak boleh, i nak kumpil... haha.. tak tahan laa rumah sepahh!

Julia Johari said...

yeyyy berangan bli barangan ikea mmg syok...selamat sopink ye

Chekgu Azrine said...

Bestnya..akk baca akk yg excited tau

Aty_Fared said...

bab2 umah memang eksaited.. akak ni raya tahun ni tah apa agaknya nak buat.. nak tukar langsir..tapi macam malas jer..hahaha...