..::Wawa Yusoff::..: ..::Bunga-Bunga Cinta::..

Tuesday, June 3, 2014

..::Bunga-Bunga Cinta::..



meet my bunga2 cinta :)

Protective husband, I love u for a thousand years :p
SonShine, love of my life :)

Dia adalah budak yg sangat suka ber'selfie. haha.
Dia tak kesah walaupun telefon tu hanya phone lama yg xde camera janji dia boleh buat action selfie
Smartphone ayah nya dah 2 pecah. di baling oleh si bulat. Maka ayahye redha sahaje dengan telefon peninggalan mommy yg sudah lagi tidak digunakan di era zaman moden ini. kui3 :p

Dia jugak sudah banyak word. Antara nya :-

taba = sabar
TD = CD (cloth diapers dia)
Papeh = Pampers
E'ty = Dirty
Oto = kotor
No = No
Appa = Apple
one -ten, satu - sepuluh = kebanyakan nye dah jelas
A-Z = pun dah byk word yg dia boleh sebut. huruf favorite dia B,D,F,P,T,O dan W
Og = frog atau dia akan sebut ibit,ibit (ribbit,ribbit)
Uwa = Selauar
Adu = Baju
Ey = Air
Fih = fish
Bed = Bird
Bed = Bed (katil)
Ziuzu = Susu
Tepi/Tapi = Tepi
Topi = Topi
Anan = Jangan
Ami = Excuse me
Akok = Takut
Akit = Takit
Avu = I love U

And a few words yg byk lagi mcm panggilan makcik2 dia, tok nenek dia semua dia dah byk sebut dah. Bagi salam pun dah pandai. Masih belum lancar, apepun tetap menjadi kebanggaan kami laki bini :)

5 comments:

veesakura said...

Alhamdulillah.. :)

CikNaa said...

ziuzu : susu? wahhh.. kerlas sgt ni kael..haha..

Syima Syaz said...

time2 mcm ni la yang seronok kan? tgh explore, tgh happy2, tengah baik2... sok dah besar... lain la pulak.hehehe

mama ila said...

wahh..pandai dia...good boy =)

~ NANA ~ said...

dh byk boleh cakap...best kn dengar sebutan anak ni? hehe