..::Wawa Yusoff::..: ..::Bowling with Elman Mikhael::..

Monday, June 16, 2014

..::Bowling with Elman Mikhael::..


Semalam adalah hari menggembirakan dia selapas hari sabtu yang MALAS aku nak cerita.



korang yg follow IG aku tu taulah agenda kami kan.
Tghari tu aku siap2 kan dia dulu dan dia mcm tau nak berjalan. punyelah seronok dan happy je dia
Lepas dia siap tu aku pulak la nak bersiap. 


Lepas je mak nye solat zohor, dia pun mcm biasa amik port nak solat sekali
"awoh......ban" elok dah angkat takbir tonggang tebalik sujud. Sekali tegatal pulak kaki,
terus parking badan layan garu dulu. omel sangat lah awak ni.
Lepas ayah dia settle street soccer kat OU tu terus pg makan. 2 hari ko tau tak si mirzal ni bekampung kat sana. nasib baik semalam game kalah mati. cepat sikit balik . muhahaha :D
Ini lah activity yg terpaling dia suka.
Selalu dia main kat tab nyai je. dan ade haritu mirzal bwk dia kat the curve masa event blogger movie day out dan dia punya eksaited. dasyat. Dan semalam kami bwk dia lagi. ternyata perasaan teruja dia masih sama, masih seronok nak main, mash kalut dan tak tentu arah sampai pg standby kat lane org sebelah. terlajak lari :p

Kami amik 2 lane, sebelah kael sebelah kami. dan itu adalah kesilapan paling besar. muahaha. sudahnye tak fokus. lowest mark ever. laki bini score 62 kejatuhan pin je. looser sangat rase. haha

Gerak dr bowling singgah jap street soccer kid kat tgh hall OU new wing tu. Pastu paking jap bancuhkan susu. sumbat dalam stroller. mulut nya tak henti2 becakap, Sampai kan asik kena remind minum susu. Dia sangat happy semalam. susah aku nak explain mcm mana seronok nya dia semalam.


kasik besar ini gambar.. nak tunjuk kasut mami yatie bg kat dia. segak bak ang...! :)
Baju polo ayah beli utk raya tahun lepas pun dah senteng. nyata membesar dgn sihat.

Hasil dari activity semalam dia mmg 0% energy,
Masuk je kereta keluar dari OU dia terus susun badan baring kat peha ayah.
Kurang dari 5 minit tau2 dia dah lelap sendiri.


Sesekali, kita lari daripada activity dia as kids adalah sangat bagus.
Kita naik kan mood dia, kita explore benda yg baru utk dia,
So xde lah statik dengan learning activity je kan. 
Ini pendapat aku la... janganlah nak hentam pulakkk... anak masing2, so sendiri kenal lah... sendiri bentuk...

5 comments:

Amal Salleh said...

gaya nak mcm pro je kan kael niii ~
pnh bwk thaqif tp xbg lg dia golek bola sbb dia pon lom diri ngn stabil ms tu..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Lena sungguh tido si hero tu ye wawa.. setelah meng explore permainan orang dewasa ni.. semangat kena ada kan.. akak pun dah lama tak main bowling ehe :)

Allene said...

baya elman memang dah boleh sangat expose dengan aktivity luar... br dorang bnyk belajar.

Love Razila said...

Bagus explore macam ni... minda anak terbuka =)

Eh x tau pula Wawa ke OU kalau tak..boleh jumpa laga2 pipi sambil minum2 =)

*Next time kalau ke OU rojer i yer...

Cik Puan Rara said...

tapi aku x berani lg wa.huaaa.takut.princess suka lari sana sini.