..::Wawa Yusoff::..: ..::Rasa rindu yang takkan pernah hilang::..

Friday, May 23, 2014

..::Rasa rindu yang takkan pernah hilang::..




muhammad elman mikhael b. mohd mirzal.
dah banyak ilmu baru. dah banyak word walaupun x clear. dah pandai sentap. dah pandai pujuk org. dah pandai rindu pengasuh. dah pandai pilih CD.


Kawan baik kami dunia akhirat, kawan gaduh kami klu kami bosan.
Seorang anak yg bijak. tak banyak kerenah sejak lahir sampai sekarang seorang anak yg mmg mudah utk dijaga
tapi masa 9bulan dia duduk dlm perut. 9bulan tu jugak mak dia muntah2. penangan elman mikhael :p
Tapi masa nak bersalin allah permudahkan segalanya. Masih boleh senyum kat husband masa nak push :)


Tgh ajar dia potty train. at first dia agak cuak. budak kan klu yak mesti bediri. haritu 1st aku ajar dia duduk kan kat bowl dia nak yak, kejang2 kakinya usaha nak berdiri. mencebik2 mcm nak nangis. lepas tu skrg ni klu nak yak dia nyorok belakang meja x nak bg mak dia nampak sbb klu mak dia nampak dia kena yak sendiri kat bowl dan dia mmg x suka :p


Lepas settle mandi ke cuci badan ke dia sendiri akan masuk bilik pilih CD. amik CD yang dia nak pakai bg kat mak dia dan baring siap2. angkat montot sendiri. mak nye tinggal sua je CD tu bwk montot. dan adakala nye klu dia dah rasa CD dia mcm dah basah dan dia x selesa dia akan amik CD bersih dan bg kat kita. "ami...TD...anak" (mommy....CD...taknak) sambil usaha nak cabut butang CD yg dia pakai dan suruh tukarkan yang baru :)


Dia budak bijak,
Dia budak yang sangat senang,
Dia budak yang boleh kita arah,
Dia jugak budak yang senang marah, tp senang jugak dipujuk
Dia budak manja menggila,
Dia budak sempurna di pandangan mata mommy dan ayah

5 comments:

Love Razila said...

Owh sweetnya story pasal si bujang sorang ni yer =p

semoga terus membesar menjadi anak yang soleh yer sayang =)

Aeen said...

senyum je ain bace entry nie...
dalamnye lesung pipit elman nie....haih..comeyy

Zima Yusoff said...

Selfie tu mahal sgt lesung ko man

Erna Nordiana Zamri said...

kalau cerita pasal anak tak akan pernah habis. sebak pula baca entry ni..

veesakura said...

oh elman, comelnyer!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...