..::Wawa Yusoff::..: ..::Kalau korang marah tak??::..

Monday, May 26, 2014

..::Kalau korang marah tak??::..



Ptg jumaat :)
Perasaan aku??
Takde ape pun.. ok je :)
Nak marah buat ape, dah aku yg bagi kek ni kat dia.
Asalnye nak bg dia tak kacau aku kemas rumah. 
Tu bg dia makan kek ni. sebab dia mmg suka makan kek. 
Kek nye habis, keje mak nye pun selesai.
Bila tgk dia mcm ni hilang letih kemas rumah. Gelak lagi ade, comel sangat kot.
Ajak je masuk toilet. jenuh jugak nak menyental minyak kek ni.
Settle tu dia mintak susu sambung golek2.

Kan aku dah cakap..dia ni budak yg senang. Ligat mmg ligat lah. normal lah kan budak, buat sepah tu biasa. Bak kata kawan aku anak 4 yang sulong dah tingkatan 4. Dia selalu pesan kalau kita susun mainan dan tak sampai 3 minit dia dah sepahkan balik itu budak normal, Tapi kalau dia tengok je mainan tu dan takkan usik langsung maknanya ada sesuatu yang tak kena. Dalam hal ini, aku bersyukur :)

Setakat ni, alhamdulillah dia sihat walafiat.
Ramai yg notice kot aku dah slow bento. memang pun. sebabnya kael dah ubah corak tido dia. Selalu dia bgn minum pukul 5.00 - 5.30 camtu. so pukul 6.00 aku boleh bangun bersiap dan prepare sebagainya lah. 

Tp lately dia dah begayut pulakkkkkk -,-
Selalu xde pun dia begayut. even tido malam pun lepas menyusu dia lepas dan dia lelap. Eh, sekarang ni klu dia mintak pkul 4.00 lebih tu sampai 6.30 dia boleh santak begayut. asal kita nak lepaskan dia akan bangun dan tepuk2 bantal suruh mak nye baring balik dan setiap kali itu jugak la aku kelam kabut nak bersiap. Bento?? kadang klu sempat prepare aku tak sempat deco. tapau kan aje. klu tak pun mirzal akan belikan dia bihun.

Eh.byk pulak aku sembang pasal dia kan. Ntah. mungkin sebab dia dah byk akal, dah byk word, dah pandai ngadu klu kena marah so aku rasa sangat eksaited nak share semua perkembangan dia sekarang.

harap tidak bosan. ok, chow, ade 2 lagi entry aku nak up. kahkahkah!! harini keje sorang so dari aku terlelap baiklah aku isi kan masa.. Gitu tau alasannnnn :p

9 comments:

Hana Soffelia said...

Hana memang biasa macam ni. salah satu nak bg anak diam n statik kt tempat dia while kita mengemas, ialah bg makanan fav dia, tak pun bg main tepung. dh siap kemas rumah, kemaslah dia plak yg comot tu. hahaha

Amal Salleh said...

smpi ke dahi hahaha

Aeen said...

nk marah pun xboleh...budak kan..kalau makan x comot tu x sah...hehe..

Allene said...

anje tau elman ni...huhuhu syukur.. masih dapat susu ibu dia yek... doakan lin dapat susukan harris juga.

Fiza Rahman said...

Memang makanan lah umpan klo nak bagi anak diam. Selain tu ipad ☺

Love Razila said...

Hamboi..meriah tengok. KIKIKI boleh pengsan gelak ni =)

Biasalah budak2 kalau x menyepah memang x sah..

Nadt said...

hehe..da biasa da wawa. memang selalu kena macam ni. hari tu bagi saif makan calciyum, dia pi lumur calciyum tu kat muka ngan kepala dia ala-ala spa gitu.

Cik Puan Rara said...

hahahaha.fengsaannnnnn.dh lah mak ko kurus elmann oi.kang lg kurus kang! hehehe

mrsnan said...

hahaha.....aduihhhh...tp normal la tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...