..::Wawa Yusoff::..: ..::Dari Blogspot ke Dot Com::..

Saturday, May 24, 2014

..::Dari Blogspot ke Dot Com::..


Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah.. tidak lagi bernaung dibawah blogspot.
Now, aku dah ada domain sendiri! hoyey..!

dengan URL yg lebih senang diingat, header yg lebih segar dan simple dan Blog List yang dah LESAP. Pffftttt -,-

Berpeluh lah ketiak lepas ni nak key-in balik satu2. Jenuh jugak la nak blogwalking balik mencopy URL link. Takpe2, yang penting puas :)

WawaYusoff lebih senang dicari dan digoogle *fefeeling top sangat ko kan*
Bukan kata URL je aku tukar. Segala e-mel pun aku buat baru, nuffnang pun aku dah cashout yg sedia ada dan create account baru.

Semuanya baru. Start fresh. Nuffang pun aku terpaksa cashout dan create account baru guna official emel utk link yang baru ni.  Tak terpikir langsung pasal delete mendelete ni. dari 2009 sampai lah semalam aku guna lah jugak login ID gmail aku yg cinta monyet sangat tu.... kahkahkah! kantoi :p

Dan lagi satu, pages pun aku dah tukar. Disebabkan dah lebih 200 like so aku tak boleh nak tukar nama page. boleh tukar tp terlalu banyak proses nye. So aku decide create je page baru. Tak kisah lah mula dari ZERO pun :) 

Dan sekarang utk www.wawayusoff.com semuanya baru. ye, baru! No more lebahmerahjambu.
Penukaran ke domain baru ni awon yang settlekan. pasal aku dah follow step by step masih gak failed. Kak salina jugak help me a lot! Web dia dah comel sangat2. [LINK] nak beli hosting mcm dia x berapa nak beli sangat lah memandangkan blog ni pun sesuam kuku kael jek :p
So... Thank u...!! 

Moga membawa lebih dari 1001 kebaikan. In shaa allah. amin :)


7 comments:

mama leen said...

Wow.. tahniah wawa..

amal said...

All the best Wawa! :)

Julia Johari said...

Tahniah wawa...with dot.com menunjukkan kita lebih series dimsa hadapan....one more thing belajar apa itu branding blog ye...wawa boleh pi jauh... all the best

Chekgu Azrine said...

Tahniah wawa..semoga trs sukses dlm dunia blogging

DYatie said...

Best wa! Tahniah wa!

Allene said...

tahniah... dear...

Hana Soffelia said...

Tahniah wa, semoga lebih semangat untuk blogging. wa, nanti up la entry macam mana nak tukar dari blogpsot ke domain ni. mcm best je.