..::Wawa Yusoff::..: ..::Esok, dia 2 tahun::..

Tuesday, April 15, 2014

..::Esok, dia 2 tahun::..



Esok dia nak 2 tahun dah..... Alalaalala.... cepat nye besar.. 
Semakin bijak, semakin pandai, semakin semakin dan semakin banyak akal :)

Setakat harini word nya masih lagi huru hara, masih lagi bunyi ckp jerman yg dia sendiri paham tapi klu panggil Mommy tu buat aku macam......alahaiiii... kecairan!! Klu mcm dia x nampak aku nanti dia akan panggil la banyak2 kali.. "ami...ami...mi...." dan bila dah jumpa... ayat ini yang keluar... "ha.....ni ami..." sambil sengeh2 pegang tgn aku ke, peluk ke, cuit2 ke atau ape sahaja la yg dia tergerak nak buat :)

Jumaat dan sabtu haritu dia demam, alah, korang pun dah tau kan.. kael every month nak turn tu 16 hb mmg dia akn demam, takpun ciri birit, tak pun rashes. itu perkara biasa bagi kami. so setiap bulan mmg aku akan get ready utk sebarang kemungkinan. dan mcm baru2 ni 2 hari dia yak keras, ketul2, pastu jumaat ptg yak dah ok mlm tu dia terus bdn nye dedar dan demam. Ahad tu dah ok dah.. Alhamdulillah :)

Tantrum...? ye, dah menjadi trend. tp bukan yg teruk2 tu. asal dia kena tegur ke, tak dapat ape2 yg dia nak nnt dia akan baring. Walaupun aku sekadar cakap... "kael, mkn elok2. jgn sampai jatuh......" ko get ready jela nak tgk dia baring2 dan bepusing mcm jam tu ha... bila jadi mcm tu aku tgk je. haha. kejap je tu.... klu aku tarik tgn dia, cium2 sikit dia ok lah. ngade!


ini semalam, kat Burger King tu.. ni kira nasib lah jugak dia baring kat atas sof, ada 1 waktu tu dia baring kat lantai shopping mall.. ko tak rasa nak jadi hijau?? aku tak lah... sebab mmg aku ni kuat gelak. mirzal pun. dah jd cm tu ko akal kan dia dengan denda lain nnt dia diam la. Leka.. mcm2 lah kamu ni. manja terlebih.

Paling kelakar masa ahad malam, mirzal balik dari kampung belikan dia senapang baru. siap dengan bunyi lampu segala... main punya main berdua dengan mirzal aku pun join lah... seronok lah ni main2 mat tiarap dengan dia ntah mcm mana terlalu keseronokkan sampai dia ketuk kepala aku dengan senapang tu... Der.... boleh tahap bepinar kepala sebab kena ketuk atas kening tu ha....

Aku buat2 lah nangis... tak jalan pun... pastu suruh la mirzal tegur dia.. Mirzal ckp "peluk mommy tu, kesian mommy.. sakit kael buat... " pon tak jalan... Last sekali aku ayat kan jugak la.... "Kael... mommy sakit tau x.. kael main lah sendiri... mommy taknak main dah...." tu diaaaa..... dia punya cebek muka..... pastu terus meraung kesedihan... tersedu2... hahaha. aku biakan aje dulu.. dah agak slow sikit dia nangis tu aku hulur tangan je pastu terus dia dtg peluk siap pegang muka aku kiss lagi... Huwaaaa.. melayang mak ko ni. Nak gelak tak boleh sbb masih lagi dlm mood mengajar.. gitewww. kohkohkoh!! Mission accomplished!! *gelak setan*

Toys kegemaran si kael klu kat bilik air. aku suka toys ni. Play skool katanye. hehe.
Aku jumpa ni mak rissa offer murah. RM 15 je. terus grab. kael pun suka





10 comments:

Wawa said...

kehkehkeh! nak kne kuarkan ayat sentap baru jalan ye kael...

Mimy Hamid said...

kael kejap je dah 2 thn...nampak sebaya dah ngan fayel...eh mmg samala..fayel lahir awal jan tu nmpk besau nau....

Mommy_Cha said...

happy birthday in advance kael si budak cendawan :p

Aeen said...

kejapnye dah nak 2 tahun kan..happy birthday in advance kael...:)

Amal Salleh said...

da nk 2thun? cptnyeeee

:: idzwa :: said...

happy birthday :)

humble.yat said...

alhamdulilah dah nak 2 tahun dan kael..jadi anak soleh yek..dengar cakap mommy tau..

Fiza Rahman said...

Beza 3 hari jer ngan qhalif. Lately ni pon anak bujang ku ittew asyik tantrum jer.

Maizie Angah said...

Hepi birthday Kael. Semoga jadi ank yg soleh n yg paling ensem..hehehe

psst : Mummy nye bile nak tambah sorang lg..?? hehehehe :)

Love Razila said...

happy birthday Kael, semoga membesar menjadi anak yang soleh ye sayang!