..::Wawa Yusoff::..: ..::Weekend yang Ohsem::..

Monday, March 24, 2014

..::Weekend yang Ohsem::..


Lunch yg kenyang dan lesu. Semalam agaknye makan macam2 sampai mlm tadi cirit birit. Boleh tahan mengantuk drive dtg opis. Tp ni perut dah kenyang mls pulak rasa nak tdo. Lepas tu kang tepat pukul 2 mula lah menguap mcm nak terkoyak mulut!

Ohsem weekend we had! not we, me..! haha. Mirzal sibuk kerja aku bersuka ria kat dapur, kael aku letak dpn TV psg kan Boboiboy. Itu mmg cerita kegemaran dia sejak seminggu ni asal celik je mata "bobo..bobo.." gitu jela.. klu tak boboiboy.. dia request "upey..mi..upey.." (upinipin)


 Sejak2 dia pandai pilih nak tgk cerita ikut mood ni senang jugak la aku, pasang kan dia senyap la. Ralit la dia dengan mainan dia, kadang klu bg susu dia golek la sendirian berhad. Sabtu haritu siap aku settle rumah dari bilik, dapur, depan, bilik kael dgn bilik guest siap package dgn toilet.. lepastu siap pasang aroma therapy dalam bilik lagi.. kemain mak ko ni kael :)

Settle kemas dalam pukul 3++ camtu kot. Pastu nak masak dah malas, Buat spaghetti je. Mlm tu bwk pi umah akak aku, diorang terlibat dengan kemalangan kecil kat slim river. Bwk spaghetii pastu kael dapat baju berpasang2. Eh, mcm sistem barter pulak. Allah kan adil, Bila kita bagi, Kita akan Terima :)


Seronoknye weekend kat rumah, selalu weekend je selalu lesap, kalau tak balik kampung, kami merayap, kalau tak pon pi leak umah mak aku.. so mmg jarang sangat ade kat rumah. Weekend ni mmg sehabis mungkin dapat belek rumah, belek anak.. syiok!

Selesai masak spaghetti aku buat Shepard Pie with Cheddar Cheese utk kael. Suke betul dia. Semalam pagi tgh sembang2 dengan kakak2 kat group pepagi subuh memasing tak boleh tido. Mam kata dia tgh bikin nasik lemak. Terus mcm segar mata aku nak cuba buat nasik lemak. Tak pernah cuba langsung buat nasik lemak... Dan akhirnye.... Nasik lemak sambal udang santapan kami ber-3! Penuh kepuasan bila Mirzal kata sedap... mcm nak lompat sampai cecah syiling umah atas rasa nye. hover tau :p

Petang tu adik2 ipar nak datang, so sekali lagi aku repeat buat spaghetti sebab nasik lemak ade lagi, jadi buat tambah2 jela spaghetti ni.. Sempat jugak buat Pudding roti sekali.. Oiii...seronok nye rasa dapat bagi org makan... Nasik lemak licin, puding roti ade lebih sikit utk bekal pagi ni anak beranak, spaghetti cukup2 utk bwk bekal. Minggu ni ade jemputan Lunch Buffet kat Intekma Resort UiTM Shah Alam pulak.. Awon belanja kami 1 keluarga.. Alhamdulillah.. 

Sekian lama... Baru sempat aku update bantal Comel dari blogger friends Amal Salleh . Hadiah ni aku terima time kael warded Rota Virus. Mmg tak sempat aku nak update ape pun la.. Menang giveaway dari bam bam Thaqif. Gambar comel tu pulak selamat di abadikan di Meja Office buat tatapan kerinduan hari2.. hehe :)


Ok, bye! nak balik carik Pau kacang... ooo Pau Kacang....! 

3 comments:

Mimy Hamid said...

fayel dah tak layan boboi boi upin ipin...now dia ryukendo or bdaman

Love Razila said...

Mana rupa anak bujang tu eh?? lama x nampak dia dalam ni =)

Amal Salleh said...

hehehehe ok la.. jadi pengobat rindu mommy kat dak kael kat opis :)