..::Wawa Yusoff::..: ..::Weekend With Love::...

Monday, March 31, 2014

..::Weekend With Love::...


Ini roomate saya :)


Ok, NEXTTT...!!!


Alhamdulillah awon ada rezeki lebih dan belanja kami Buffet Lunch kat Intekma Resort UiTM.
Ini kali kami kedua lunch disini, last time tahun 2011 kot.... ye, sebelum kawen dan mam masih pregnant. Kalini datang lagi dah kawen dan mam pregnant lagi.. muehehehe :D

Sesi bacaan doa bapak yg bawak.
Alhamdulillah keluarga kami semua berada dalam keadaan sihat dan bahagia :)
Gambar tak banyak kat Intekma sebab nye klu event makan mmg tumpuan aku hanyak pada makanan sahaja. Anak pun mirzal yg layan :p

Selesai di sana, kami ke I-City. kali kedua buat kami dan kali pertama untuk mereka. Memasing seronok nak pi Tricky Art Museum. Mmg seronok tengok diorang yg sangat seronok. enjoy memasing amik gambar. Mikhael...?? Jangan ko tanya. Dia sibuk nak camera/monopod utk dia amik gambar org pulak. DG cam aku adalah 2kali terhempas kot. Fedaaapppp! masuk beg terus!


Ini masa baru sampai. 

Anak org lain dah lelap, Mikhael...?? Tu dia....keseronokkan dapat berjalan ramai2. nak2 nye kat tempat lapang cenggitu. Kalini pegi panda aritu dah jauh ke belakang, so dia takde lah buat perangai tak keruan, elok enjoy :)


Abg syam & Aqil, mereka ni nampak nya sangat lah enjoy kat sini, rasa nya xde gambar yg diorang tak stop amik. semua ada :)

ini agenda bergambar atau bergaduh adalah tidak pasti :)

Atuk, Mak awon dan kael a.k.a Man, a.k.a Leman :D

Ini hari ahad,

Pagi di Giant. Tepat jam 10 kami sampai kat giant membeli barang rumah. Kalini senang sikit shopping sebab dia bangun awal. Pukul 7.00 lepas tu pegi sarapan ape semua dan dia kenyang. Kat giant dia dah layu-layu dah.. Walaupun nampak mcm ada usaha nak terjun dari stroller tp bagi dia pegang makanan yg dia mintak dia diam lah.. Dan lagi satu dia dah pandai tunjuk2 nak beli ape.. Antara nya, Honey star, vitagen dan Calciyum :)

Weekend ni tak masak langsung, sebab balik dari giant makcik mirzal ajak makan umah dia dan mak mertua aku pulak datang sana. Memang gantung periuk. Selesai tu pegi aeon big pulak bawak dia main kat molly fantasy tu. Ala2 mcm kidzoona jugak la.. Lepas puas kat situ terus ke rumah mak aku pulak sebab ada Ustaz Azhar Idrus. Alhamdulillah kami antara yang terpilih untuk berada di Majlis Ilmu :)

Kael?? Ye... aku bawak.. hehehe.

Surau dekat je dgn umah mak. Jalan kaki dalam 3minit.
Betul lah kan, kalau kita nak buat sesuatu yang baik mesti Allah tolong.
Semalam masa duduk dengar ceramah risau jugak kael meligat pegi jauh2. Tapi dia dok berlari keliling2 aku je sambil suruh org cuit2 dia.nak main sangat. Agaknye dah penat terus mintak pangku, mintak nenen, Tido! Settle.... Sampai kesudah aku boleh dengar ceramah dengan tenang :)
#ilovebreastfeeding hehehe :)


Sampai rumah Mirzal bukak beg mak mertua aku pinjam haritu bawak pi bandung dan kami dapat ini!
Tergezutttt.... Banyak nye makkkkk... 

2 kain pasang, 3 helai t-shirt, 1 Poncho dan sepasang baju kael. Yang paling bertuah adalah aku!! muahahahaha :D


Ok, baiiii...! Nak balik jumpa budak cendawan :)

4 comments:

Fiza Rahman said...

Tak pernah sampai I-city lagi. Byk tu dpt ole2 ☺

Uni Aqilah said...

bestnya. semua best. makan best. i city best. pastu dapat hadiah, lagilah double triple best. alhamdulillah.

Amal Salleh said...

waaaaaaaaaaaaa mak mertua sayang lbey a tu wa hehehe

Wawa Yusoff said...

Kak fiza : Pegilah. bwk bebudak, mesti enjoy :)

AqilH : Alhamdulillah... rezeki. senyum lebar je weekend haritu, hehehe

Amal : Menantu pilihan kata.... kahkahkahakh! *muntah*