..::Wawa Yusoff::..: ..::Takkan ada Yang FREE::..

Friday, March 21, 2014

..::Takkan ada Yang FREE::..


Selalu kan kita dengar org kata "Mana ade benda free dalam dunia, nak kencing pun kena bayar.." Yess.. true, tp kat sini bukan aku nak cakap pasal Kencing.. hamis pulak nnt Blog sesuam teh O ku ini nanti.. Heheheh.. Ok, punchlince x sampai.

Random Talk,

Utk yang berniaga di Zaman yg serba moden ni Business Online bukan mcm dulu... boleh kira dalam Malaysia. Kalau dulu buat business online ada yg boleh jadi jutawan lah kan... boleh buat buku motivasi lagi, pegi Talk sana sini nak menyampaikan Ilmu Online Business dia. Sekarang ni... NEHI... Budak belum lepas SPM pun dah pandai Online Business.. Suksess lagi ko... Persaingan memang hebat. 
Kunci nya, USAHA. DOA. TAWAKAL

Ada Usaha ada hasil, Doa moga rezeki diberkati dan Tawakal lah utk dugaan yg mendatang. Bila berjaya bukan kecik2 anak dugaan yg korang akan dapat. Caci maki itu biasa, fitnah pun dah jadi mainan hidup, customer lari, customer tipu, customer komplen itu pun sah2 korang akan hadap. Tapi bila korang SABAR allah akan gantikan dugaan korang tu dengan sesuatu yg tidak akan korang jangka.. Betul tak??

Kalau tidak bercakap pasal duit, kita tgk pada Hikmah dan Nikmat yg kita dah dapat. Tak payah tgk org lain, tgk pada ape yg aku lalui sudah... Untuk aku berada pada keadaan dan ketika ini, sesenang dan setenang kehidupan yg Allah bagi kat aku sekarang aku perlu hadap dugaan dan keadaan yg betul2 menguji kesabaran dan iman. Tp sekarang, Alhamdulillah... memang betul, setiap dugaan akan ada Hikmah dan Allah takkan menguji hamba-Nya luar dari kemampuan. Itu Janji Allah.

Setiap apa yang kita peroleh... Ada "HARGA" yg perlu dibayar.. Sedar dengan tidak je :)



*P/S : Kematu idea, dah lama  x menulis sembang kosong...



5 comments:

Mimy Hamid said...

semua awak cakap betul...huhuhu sabarrrrrrrr aje la ...heheh

Chekgu Azrine said...

Setuju...

Love Razila said...

Betul tu Wawa... semua yang berlaku ada hikmahnya tinggal lagi biasanya kite x nampak or x mahu nampak tang tu yang kite biasa nak tengok is money...RM...money... tang money je selalunya kite nampak as nikmat and hikmah kan...padahal kesihatan...kehabgiaan pon part of hikmah n nikmat Allah bagi =)

Lama Wawa membisu...nape eh?

Amal Salleh said...

yup! sumer ade rege~

n0rraslida alias said...

betol wawa..k.lid sokong! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...