..::Wawa Yusoff::..: ..::Pesen Baru::..

Thursday, January 16, 2014

..::Pesen Baru::..


Harini si bulat genap 1 tahun 9 bulan. Alhamdulillah.

Bila umur bertambah, akal pun bertambah, perangan pun bertambah, manja pun sama banyak dan yg paling aku suka adalah SELERA nya yg bertambah. suka! nak masak pun jadi seronok sebab tau dia akan makan. pastu nak beli kan biskut ke atau ape2 healthy food pun dah seronok sebab mmg dia makan :)

Mentido...!

Ni gambar pagi tadi. dah 2 hari dia buat perangai gini. Ketiduran dari bukak baju, mandi sampailah masuk dalam kereta. Dari semalam dia buat peragai gini. Mengantuk sangat. Pesen sekarang ni balik dari umah ummi liza mmg dia takkan tido sampai lah lewat malam. Nanti pukul 11.30 - 12.30 tgh malam baru nak lelap. Itu pun secara paksa nak bagi dia tido sekarang.

Sekarang kan bila dia dah seronok makan, aku pun makin seronok berbento. Utk seketika aku stop membeli tools sekejap, nak guna kan dulu ape yg dah di beli sebelum ni [mcm tipu je...mcm nak beli lg je...]. Ok, abaikan ayat tadi tu. anggap lah bukan aku yg memperkata kan nya :p

Muhammad Elman Mikhael yg selalu menimbulkan perasaan senyum sorang2 kat aku dengan Mirzal, kelaku nya sekarang mmg tak jangka dek kami. Dia suka humming. Yang paling dia suka klu aku selawat Astaghfirullah rabbal baraya... nanti ko boleh dengar huruf BA nya kemain pekat :)
Pastu kalau nyanyi lagu Twinkle2 Little Star yg akan dengar "TAR" je. yg depan2 tu ho..he..ho..he.. tak de butir :)


ok, ni sampai dalam kereta aku angkut dia. Ponnnnnnn.........still nak tido

Lagi satu perangai baru, dia suka tolak2 org... Grrrrrrr >,<
Klu marah atau nak sesuatu cepat je dia tolak org. Dan semalam, Mirzal report kat aku masa amik dia balik dari umah ummi Liza.

Mirzal tggu dia kat pintu, dan ondaway dia nak pegi kat mirzal, ada satu girl umur dalam 3/4 tahun tgh tggu mak jugak. budak tu elok duduk. Dengan selamba dia pegi tunjal kepala budak tu siap ckp "UH..!" dengan muka selamba. SubhanaAllah.....geram nya aku dengar! Klu kat rumah dah kena bebel + lepik sikit tgn nya. Biasa dia tu! Sekarang ni mirzal guna umpan hanger je. Tapi tak pernah kena pun, acah2 je pukul sofa bg gerun. Tapi klu dia marah kat mak nya dia terus carik hanger pukul sofa jugak. Ko rasa....???

Bak kata Asyraf anak si Linda bila mak nya tanya Ini ape??? (sambil tunjuk hanger) Lantas si Asyraf menjawab.... "babab" Ko rasa siapa yg bersalah dalam hal tersebut...? 


7 comments:

~ NANA ~ said...

hahahaha macam2 dah ek peel dia...adoiii nak babap mama ek? ayish i umpan takutkn dgn binatang je mcm katak ke apa...hihi

as ♥ Leenda said...

siapa yang bersalah?
mereka dan keluarga mereka lah..
adehhhh...

Aeen said...

hahahah..mcm2 ragam yeh..raees umpan la ape pun bukan reti takot..kalo takot pn kejap je...xboleh cakap jangan..lagi dia buat...haih..

ayahmamilisa said...

lisa pulak jenis suka hempas barang kalo tak dapat apa yang dia nak..
bila dah abis marah anak, mula la sayu hati tengok anak menangis..huhu..hati tak kuat..

Chekgu Azrine said...

Haha...klu aish kita haip dia..dia haip kita blk..hadoiii

Hana Soffelia said...

Dah bujang sgt dah kael ni. Cepatnya wa anak membesar. Rasa baru je duk cite dia baby2.

Love Razila said...

HEHEHHE, hanger ye. HAHHAHA, Biasalah budak2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...