Tuesday, May 28, 2013

..::New Gadget in The House::..

11 comments:

Pagar :)

Semalam sudah selamat dipasang dirumah ku. Memula mmg taknak pasang tp bile si elman dah berkaki laju, dapur memang adalah tempat mainan kegemaran. Budak2 kan, yg bukan mainan tula yg dorang suke. Sudah ku lambah 2 bakul menan depan tv, takde dikesah nye pun. sibuk dia tekedek2 ke dapur selongkar periuk, kuali tapis dan segala mangkuk kat rak. Yg tu aku ok lagi, sekarang ni dia dah pandai tarik laci tempat aku simpan barang tajam mcm pisau, pembuka tin, sagat. Grrrr...!!

Seriau mak ok! Tp kan yg aku pelik elman mikhael ni, klu aku pegi bilik air ke, masuk bilik tidor ke takmo pun dia ikut. Tp kalau aku melangkah ke dapur je siapla dia menjerit lari2 nak ikut. siap nanges2 yg aku geram tu.  Semalam masa dia tdo sebelum maghrib tu mirzal install kan pagar ni. elok dia bangun tido nak makan mlm tu tgk benda ni kat pintu nak ke dapur terus dia gegar2 pagar tu. Siap panjat lagi! 
kelakar weeiii :)

Semalam aku pun ngetest la pegi masak kat dapur. Ternyata.. ternyata.. haha! Memang dia mengamuk sakan sambil duduk kat pagar tu ketuk2 pagar suruh bukak sebab dia nak lepas ke dapur. Aku gelak je tgk sambil2 potong bawang. Malas nak layan. Kejap tu kan dia diam. Tp buat muke simpati tu yg aku takleh tahan. tp jiwa mesti kental. kata nak ajar anak kan. hahaha! Agaknye dia boring tak dapat masuk dapur, jerit2 pun mommy tak layan, terus dia pegi carik buku2 dia, amik buku bagi kat ayah suruh baca. haha!

Pagar ni harga asal RM 135. Last price mirzal dapat beli RM 110. Not bad. Quality pun same je dengan sweetcherry. Kitorang beli kat Nilai 3.. Kat Jusco brand sweetcherry RM 159. Kat Manjaku RM 130. Kalau ruangan korang lebar, boleh beli extension kat jusco or Manjaku. ruang pintu kitorang size standard pintu je so mmg ngam2 la. 

Bento elman hari ini : Sweetcorn + Sweet Potatoes + Seedless Grape

Keledek ni aku buat lain sikit. Memula potong ikut senang anak nak pegang je. pastu aku rebus, pastu aku gaulkan dengan bawang merah, bawang putih [potong dadu] pastu gaulkan dengan unsalted butter. Bakar dalam 20minit. Rasa bawang dengan keledek dan butter tu bile dah jadi sekali mmg sedap! 





**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

Monday, May 27, 2013

..::Ku harap ahad::..

8 comments:
Isnin datang lagi bersama BLUES.. ZzzZZzzz...


ini semalam. pertama kali nya letak elman dalam car seat klu balik kampung. selalu aku baring kan aje kat seat belakang. Sebenarnye adalah lebih best sebab mak nye boleh lompat ke depan dating dengan pak nye dan anak pun more safe and secured duduk belakang tu :D

Hye korang! jom sembang! hehe. kerja dah settle so amik napas sikit nak buat kerja yg lain. lek luuuu :p

Semalam kawan aku pm,

tips nak carik pengasuh. seriously aku zero kalau bab ni. dan ini jawapan aku :-


itu je yg aku boleh cakap. 
TRUST YOUR MOTHER INSTINCT.

Mcm aku pun memula jumpe org taska elman pun nampak mcm semuanya ok. Budak yg jaga taska tu pun dah kawen, ade 2org anak. Jadi otomatik kita pun tau yg dia mesti ade tanggungjawab seorang mak untuk jaga anak org. Aku tanya pengasuh ade berape orang, dia kata ade 3. jadi memang ok sangatlah. Tapi sebenarnya pengasuh ade 2orang je. Pemilik taska adalah pengasuh sebenarnya. Pastu bile aku tanya pasal berapa ramai org budak kat situ, dia kata ade 10 orang. Yg sebenarnya ade 8orang sahaja dan 6 org daripada budak2 tu adalah anak pengasuh dan pemilik taska tu sendiri.

Jadi mcm mana aku nak bagi TIPS sedangkan aku pun pakai TERKENA gak masa hantar elman dulu. Cuma 1 je la yg aku boleh bantu. SURVEY.

Survey betul2 pengasuh tu ok ke tak. kalau berkesempatan dan ade peluang, cari/jumpe parent yg ade hantar anak kat pengasuh tu. tanya dia keadaan anak dia ok ke tak dengan pengasuh. Pernah ke ada masalah ape2.

Masa aku nak hantar Elman kat ummi liza, aku dapat recommended dari kawan aku dan kawan aku tu dapat dari kawan dia. so maknenye kat sini org mmg percaya Ummi liza dan adik2 nye untuk jaga anak orang. dan sampai sekarang pun klu org tanya aku pasal BS, mmg aku suggest diorang untuk hantar kat Ummi Liza. Setakat harini, aku bersyukur. elman pun happy je kat sana.

Kadang waktu2 senggang diorang wassap la gambar elman mikhael main ke, kena sakat pakai tudung ke, mcam2 la. ade je update nye. Kadang kat FB adik kak liza pun ade, kat instag anak kak liza pun ade muka elman. Alhamdulillah... Moga elman sentiasa disayangi dan menyenangkan hati ramai orang :)


Korang kalau ade tips or ape2 pengalaman dalam mencari pengasuh, tolong lah share ek..

TQ!



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

Thursday, May 23, 2013

..::TIPS berbento::..

17 comments:
Bento dah jadi mcm satu ketagihan buat aku. Rasa seronok dpt buat bento utk elman mmg aku tak tipu. Since elman start makan solids food start pada tu lah aku jadi semakin dan semakin suke buat persiapan untuk anak. Solids food elman pun dah cukup puas aku buat untuk dia. stat10 bulan elman dah start makan nasik biasa dan boleh kunyah benda keras, barulah aku start dengan bento yg cute2 ni

Puteri raifana [Mama Ilman] pernah request untuk buat entry camne aku buat jadual masa sampai kan aku sempat untuk buat benda2  comel ni almost hari2. ok, ini sikit yg aku boleh kongsi bedasarkan pengalaman aku dan masa aku. [Tak refer sesape]

Biasa nya raw food yg memerlukan aku potong atau ricih aku akan buat malam2, esok pagi tinggal tumis je. Biasanya kalau aku niat nak masak nasik goreng or bihun goreng baru aku buat macam ni. 

Dan seperkara lagi yg mudah, mcm sup, kuah pasta, atau ape2 sahaja lauk elman yg berkuah aku akan masak selewat2 nye sebelum aku tido pkul 11.00 malam. lepas masak tu tutup api dan tutup periuk elok2, biar je atas dapur. esok pagi2 dalam pkul 6.30 aku akan panaskan dan start dengan deco2 ni. Sebenarnye hanya memakan masa 15 minit sahaja untuk persiapan bento elman setiap pagi. Sekadar masukk kan makanan dalam bekas, punch seaweed yg bentuk smile, susun rumput2 tu tepi bekas dan cucuk je bento tu dengan food pick. dah siap!

Mungkin kroang nampak mcm susah dan remeh. sebenarnye langsung tak susah! 
Senang kata, cube dulu baru tahu :)

Bento elman hari ini : 23.5.2013
Bolognese Pasta, Roti Gardenia Coklat dan Biskut Oat Munchie's

Etty [Mama Umar] pun pernah tanya kat aku, elman eksaited ke tidak bile tgk bento yg  cute ni. 
ini jawapannya..

Masa mule2 aku buat elman baru umur 10 bulan, obviously dia memang tak paham ape2. Sebab masa tu aku beriye buat food art tp elman amik bekas tu dan terbalikkan. hasilnye mcm Tsunami art. Tp ape yg aku nampak masa umur dia dah setahun ni, dia sangat paham bento yg mommy dia bekalkan hari2. Dan pengasuh elman pun akan bagi elman tengok dulu bento dia hari2 supaya elman nak makan. dan ini adalah sangat berkesan. bukan elman je yg makan, anak asuhan yang lain pun mmg tunggu bekal yg elman bawak hari2. hehehe.

Seronok?? SUDAH TENTU.  Sebenarnya aku tau elman makan tak banyak mana pun tp saje aku bagi lebih supaya budak yg lain pun dapat makan sama2 dengan elman, so that elman akan pandai berkawan. 

Macam pagi tadi, aku hantar elman. Elok je aku letak elman kat pengasuh, elman dah ready dan tunggu bento dia. kawan elman siap ngesot2 badan pegi kat elman dan buat muka mcm beriye2 tunggu supaya bekal tu dibukakkan dan cakap "NAK". alahaaiiiiiii.. cute sangat aku tgk bebudak tu dan aku happy sangat bile diorang pun dapat makan sama ape yg elman makan. 

ini beg bento elman. aku beli kat daiso saje. RM 5.
 mcm cooler bag jugak. ade lapisan aluminium kat dalam ni. cukuplah utk tahan panas dalam 3-4 jam.

Elman dah kenal sangat dengan beg ni. Malam tadi dia nampak beg ni atas meja makan terus dia cuba nak amik sambil pandang aku dan cakap "amamam" alololo... comel..! maknenye dia memang dah cukup paham yg ini adalah beg makanan dia. Malam tadi beriye dia nak bukak, dan aku kesian klu dia bukak beg tu kosong, aku pun selinap pegi dapur isikan biskut dlm tupperware masukkan dlm beg ni dan bagi dia. eksaited je muke dia tgk dlm tu ade makanan. hehe :)

Sekian untuk perkongsian kali ni. harap membantu.



Kat opis ni satu jabatan ade gotong royong. dari staff sampai student semua terlibat. aku tak! pasal kena jaga opis. bile duduk opis sengsorang memang bahagiaaaa :D



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

Wednesday, May 22, 2013

..::Short review - Bento::..

4 comments:
Kerja da siap! next deadline is about one month to go. masih banyak masa! 
*silang kaki tiup kuku*

Self remind 

Quote begini mmg jadi penguat hidup utk hadapi dugaan yg datang. moga ade hikmah. in shaa Allah..

by the way, harini ade bento! ahak! setelah sekian lama x upload sebab x senonoh, harini baru elok sikit la.. kot.... :p

Bihun Sup ikan Dowry & Sarawak's kek Lapis untuk kudapan :)

Resepi boleh baca sini [LINK]

Kek lapis sarawak tu bos besar bagi. Xtau nak bg ape kat elman harini, tgk biskut takde yg sedap, buah plak habis stok, kek pun bolehlah labu...

meh nak story pasal pantang larang no sugar and salt for kids below 2yr. 
Aku dah banyak kali langgar dah.. haha. Langgar tak bemaksud aku galakkan ok. aku masih lagi kawal yg mana aku temampu. Cikedis & MSG aku masih lagi elak. Tp klu dengan pengasuh aku tak tau. Ummi liza dan adik2 nye jaga elman dah cukup elok Aku bersyukur ada diorang. Elman pun belum pernah ade masalah lagi. kalau aku hantar pepagi pun dia happy je.

Aku masih lagi berusaha masak untuk elman cuma kalau dah terlalu letih mcm last week aku bekalkan elman biskut oat munchies tu aje. Aku cuma pastikan elman bawak sesuatu dari rumah. Segan aku hantar anak kosong gitu je x bekal ape2.

wait.. aku nak share satu benda ni pasal seaweed puncher yg aku beli kat daiso. 
Kire review la ni tau. 


Korang tau kan barang bento elman setakat ni yg aku beli semua kat Daiso je. belum lagi beli on9. Ok, Seaweed puncher ni mmg ok. Harga pun RM 5 je. untuk 2 kali pakai memang ok, masuk kali ke-3,4,5 terus TAK OK...! Aiyyooooo geram nye, abis koyak2 seaweed aku. Dari smiley face aku nak buat terus masam mencuka jadi nya...! My advice is, klu nak beli seaweed puncher korang beli la yg mahal sikit. Klu RM 5 boleh pakai 5kali bebaloi la jugak, ni baru 2 kali pakai dah tak best. patutnye jual la 2 hengget je... 
Grrrrrr >,<

Tapi kalau produk lain mcm food pick, silicone cup atau diablock boleh je beli kat daiso. yg tu ok je elok. 

Sekian, short review dari aku.

Ni tengah usha bento stuff kat hana [LINK]
mengancam semua nya! Harap ape yg aku nak ade stock. :D





**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

Monday, May 20, 2013

..::Sekadar merepek::..

8 comments:
Hai :)

Cam malu plak. kih2. lame x aku x update blog? Seminggu kan? kire lame la tu bagi aku. kalau tak tu ade je aku nak ngarut. Instag pun jarang dah update. nak reply komen pun dah jarang. Sombong?? Tak la weyyy.. jangan lah kata aku gitu. aku tak membawa diri pi mana2 pun cuma mcm banyak lak kerja aku nak ngadap.  yg tak penting pun jadi penting. bosan ko tau x bile benda tak penting dijadikan penting sesanggattt pastu buat org lain pun rasa mcm kerja tu penting padahal tak penting, bile terlalu pentingkan kerja mule lah ko buat perasaan orang lain tak penting sampai ko rasa ko je la yg paling penting kat opis ni. tekanan plak aku dengan kepentingan diri ko.

Dah tetibe plak meleret luahan perasaan plak kan. tu la keadaan aku wey. aku sibuk! sibuk dek kerana kerja yg ntah ape2! aku tak stress pun dengan kerja. kerja aku ni senang. boleh je buat kerja sambil borak aci mak jemah, tp dek kerana sorang ni buat aku hangin. ok, enough.

happy working darling!

Chill out my Monday with striking color. laki pun terlibat sekali. Dia adalah penenang jiwa. bersyukur ada  dia. sentiasa! 7 jun aku ade interview kat SPA. Doakan aku berjaya dan doakan Allah permudahkan sesi temuduga aku.

1 tahun 1 bulan 1 minggu

perasan tak aku dah lame x ber bento? aku rasa nak seminggu jugak. aritu kamis ngan jumaat aku ade buat tp x senonoh. so malas nak upload. bkn aku taknak buat , jauh sekali malas. aku mmg nak sesangat buat. tp tula, mcm yg aku cerita tadi, tekanan opis membawak2 sampai ke rumah dek kerana perangai ko sorang. anak aku pun dpt tempias. Seriously aku marah sangat dengan kau ni. Aku rasa mcm lesu sangat mingu lepas. mood swing, semua benda pun jadi tak kena. tido nak awal je tp still rasa lesu. 

Luke sana dan sini - baru lah HERO..!! :)

Semalam elman mikhael sangat beri kerjasama. seawal pagi aku dpt setel kemas rumah lepas setel sarapan untk buah hati 2 orang ni, kemas lagi sikit2.. pastu kol9.30 elman nak tido aku pun tidokan dia sampai aku tetido sekali... sampai kol 12.30 ko...... puas! dah lame sangat tak dapat rehat mcm tu. elman pun elok lena je tido peluk2 dengan mak dia. mungkin dia pun paham kot mak dia letih sebab masa aku tidurkan dia tu aku cakap2 kat dia suruh rehat, mommy pun nak rehat.. mommy penat sangatt... Alhamdulilah aku dapat cukup rehat sangat.

ok. chow. dah tak tau nak tulis ape. tulis ni pun sekadar melepaskan perasaan je.

Sorry kalau merepek.









**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :) 
 

Monday, May 13, 2013

..::Gojes Blouse::..

1 comment:
Assalamualaikum semua. 
Selamat hari isnin.

Terima kasih kepada semua yang prihatin terhadap entry aku yg lepas. Moga kita semua beringat. Sesaat kita terleka boleh mengundang kesedihan sepanjang hayat.

**********************************

Harini sebenarnye aku nak say thanks kat korang yg support online business aku. korang pun tau kan aku baru bejinak2. Walaupun sekejap aku dah banyak belajar banyak perkara especially kualiti produk.

Agak kecewa dengan supplier yg lalu sebab blouse dan kemeja mempunyai kecacatan sedikit ketika sampai kepada pelanggan dan of course aku malu dan agak kecewa.

Dan perkara tu membuat aku belajar dan aku terus amik tindakan MENUKAR SUPPLIER dan sudah tentulah yang lebih baik dengan baju yang LEBIH CANTIK dan KUALITI yang LEBIH SUPERB.

dan yang paling best kali ni blouse mempunyai PELBAGAI SIZE.

kepada yang belum tau

Feel free to visit my page



dan kepada yang tahu, tolong share pun boleh. aku hargai sangat.. hehe

TQ!!



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :) 
 

Friday, May 10, 2013

..::Al-Fatihah : Aiman Jazil::..

62 comments:
Al-Fatihah..

AIMAN JAZIL
(gambar aku amik dari instagram Mummy Aiman)

Lagi ahli syurga yg Allah kenal kan kepada aku. SubhanAllah, dalam keadaan aku nak menulis entry ni pun air mata masih bergenang dan tangan masih menggigil.

Azrah (mummy aiman) satu unit dengan Mirzal. Malam tadi dalam 7.15pm mirzal dpt call dan bila dia bagitau Anak azrah yg kecikmeninggal aku terus menggigil dan menangis. Kitorang mengandung sama2, dan selalu sembang2 pasal anak masing2. Ahad lepas masa time mengundi Aiman genap setahun.

Bila mirzal cakap Azrah kat Hosp.Sungai Buloh aku terus ajak mirzal pegi. Lepas maghrib camtu kitorang gerak dan carik Azrah kat forensik. Masa ni aku angkut je si kecik tu kat kat area bilik jeanazah. tak pk ape dah. Aku jumpe azrah dia sorang je kat seat dengan ada kakak dia. Ya Allah... luluh nye hati aku tgk azrah mcm tu... Nangis2 dia "Anak akak intan...anak akak....." aku ni ha dalam pada nak menenangkan azrah aku sekali merebeh hiba.

Dalam pada tu azrah cerita. 5.20pm dia dapat call dari klinik "hello..ini ibu Qiesya ye.." (qiesya anak sulung azrah) Klinik mengatakan diorang tgh buat CPR kat anak dia. Kemudian azrah call lagi tanya keadaan Qiesya, klinik kata bukan Qiesya, Aiman. masa tu dia terus lembik lutut dah. beberapa minit lepas tu diorang call balik klinik hantar Aiman dia ke hospital. Punca kejadian, Pengasuh nak mandikan aiman kemudia dia pegi buat susu. Aiman diorang jumpa dalam bilik air, DALAM BALDI.


MasyaAllah...aku xtau nak cakap macam mana....Anak yg kita jaga diambil nyawa nye akibat kecuaian orang lain. Aku cuba menenagkan azrah, tp bile setiap kali dia meratap.. 
"intan...mcm mana ni...susu badan akak ade lagi... sape nak minum...akak selalu panggil dia minum dgn akak..." 
" Balik nanti akak nak peluk sape...siapa nak tidur dengan akak..." 
Dan setiap kali tu jugak aku selalu ingatkan dia'.. 
"akak, instighfar banyak2.. jangan macam ni..akak ade Qiesya.. akak kena ingat..akak masih ade qiesya.."

Ye, kita boleh cakap kita faham tgk keadaan dia. tapi pengalaman aku semalam cuba menenangkan dia, aku sendiri tak kuat. Macam mana aku nak suruh dia redha sedangkan dalam hati aku dan fizikal aku juga tidak menunjukkan aku redha dengan pemergian Aiman. Dalam pukul 9.30pm aku sempat tengok jeazah. Ya allah..... syahdu sangat aku tengok Aiman.. sangat sweet dan sangat comel je "tidur.." SANGAT SUCI

AIMAN dan QIESYA
Dugaan buat mereka adalah PERINGATAN untuk kita

Al-fatihah..


*update sikit*
Aiman duduk dengan Taska di Saujana Utama. Tak pasti nama taska tu ape. nnt wa update lain.


*latest update-14.5.2013*
Nama taska tu Taska Barakah Insyirah. Saujana Utama.



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

Tuesday, May 7, 2013

..::Al-Fatihah::..

17 comments:
Assalamualaikum w.b.t

Seperti entry aku mengenai Aqil Hamzah yg lepas [LINK]

Pukul 7pm Aqil telah kembali kepada Maha Pencipta. Syurga untuk aqil.
Al-fatihah..

Semalam, jam 7.30 am kami dikejutkan dengan SMS anak offismate kami juga telah kembali bertemu Maha Pencipta pada jam 5.15 am. Mohd Saiful berusia 6bulan dan mengalami H.I.E iaitu komplikasi gangguan saraf otak sejak lahir.  Mohd Saiful sebenarnye telah "tiada" selama 3minit semasa kelahirannya. Officemate aku ni 2,2 orang satu opis. Miracle baby. Dia survive selama 6 bulan walaupun dalam keadaan "life death" 

Allah meminjamkan kepada mak dan ayah nye cukup lama. Dalam keadan umur 6bulan mohd saiful masih tidak mampu berbuat ape2 dan hanya berbaring sahaja. Mak dan ayah nye cukup tabah. terpaksa ambil cuti tanpa gaji kerana mohd saiful memerlukan super extra care kerana antibodi sangat lemah. Mohd saiful juga hanya mampu diberi minum menggunakan tiub.

10 hari di hospital kerana berak berdarah. Tadi melawat keluarga mohd saiful, difahamkan doktor membenarkan mohd saiful pulang ke rumah pada hari ini kerana perkembangan kesihatan nya semakin positif. Rupanya2 mohd saiful ingin pulang ke rahmatullah lebih awal..

Pemergian mohd saiful sangat tenang. Pukul 5am dia masih ade dan tanpa sebarang tanda jam 5.15 am dia dah "tido" takde sesak nafas, takde mendengus or ape2. memang takde! dia suci, dia pergi sangat mudah

Al-fatihah untuk kedua-dua ahli syurga ini

---------------------------------------------------------------

Me...??



Hanya menangis...
menangis memohon dan terus memohon agar pinjaman dan amanah allah yg sangat beharga untuk diri aku dipinjamkan lebih lama.. ye, lebih lama.




Ya Allah...
aku masih memerlukan mereka!



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :) 
 

Friday, May 3, 2013

..::Allah memilih mereka::..

6 comments:
Assalamualaikum semua.

Selamat hari jumaat. Korang semua ape kabar? anak2 sehat..?
aku alhamdulillah sehat. elman mikhael pun sehat. cuma mirzal baru start demam tengahari ni. Seminggu ni ramai kawan blogger aku di duga Allah s.w.t. 

Anis [LINK], anaknye Airiell dah demam seminggu sampai amik darah.
Mak kak Aty [LINK] pulak tibe2 tak sedarkan diri.
Mikhail anak mommycha allergy teruk mcm kena dera [LINK]
Dan paling kritikal adalah anak Erina Asmawani [LINK] iaitu baby Aqil Hamzah yang sekarang ni berada di wad ICU Hospital Kuala Lumpur disebabkan Demam Coccus atau lebih dikenali sebagai Demam berdarah [LINK]


Di fahamkan Aqil demam 2 minggu berturut-turut on and off. Aku tengok gambar aqil kat group sangatlahhhhhh menyentuh hati. masa aku tgk gambar tu aku tgh pangku elman. Ku peluk si bulat tu sekuat2 nye sampai mengekek dia kegelian. errkk?? tak sentimental betul anak bujang aku tu.

Kepada erina, moga tabah dan kuat dengan dugaan allah untuk awak dan keluarga. Untuk aqil, mommy harap awak kuat, moga awak segera sembuh. Aqil anak yg active. mommy nak tengok keletah aqil yg bijak tu.. Aqil kuat! cepat sembuh k sayang .

Dan kepada kawan group blogger [LINK] yg super best, korang memang best..! tersangat best...!! Kepada kak mimy hamid, terima kasih menyampaikan salam dan bantuan kami kepada erina. 

Dan kepada semua, aku minta jasa baik kalian untuk mendoakan baby aqil hamzah segera sembuh dari sakit nye. anak ini terlalu kecil untuk menanggungnya.

Kepada anis, moga airiell cepat sembuh, dan jika perlu dapatkan oppinion 2,3 doctor. kepada kak aty, moga tabah dengan ujian Allah ini dan moga mak kak aty segera sembuh seperti sedia kala. kepada mommy cha, mikhail handsome ku itu sangatlah kelakar allergy kepok lekor. hehehehe. Moga mikhail sihat2 aje dan Allah s.w.t permudahkan urusan mommycha. moga selamat semuanya :)





**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...