..::Wawa Yusoff::..: ..::Takziah buat mangsa Banjir::..

Friday, December 6, 2013

..::Takziah buat mangsa Banjir::..


Hai ho! 
baru je abis sembang dgn kak mimy. Psl lunchbox Monster Inc. Kelakar hokey fayel, muka abg kawasan sangat tp suka Mickey Mouse. hahahaha!! Lembut juga hatimu wahai megat fayel :)

Sebelum tu mari kita berdoa untuk rakan - rakan di sekitar kawasan yg dilanda banjir. Moga mereka dalam keadaan selamat. Dan kepada semua yg menghulurkan bantuan terutama geng gojes kepada ahli group yg turut menjadi mangsa banjir, sangat lah aku hormat dan sayang kat korang. Moga kita semua kekal berkawan dan tamo gaduh2 k.
Dear all, i'm heading to kuantan sat n sunday to help flood victim..any1 want to derma pls give to me latest by tomorrow. Need food (roti,sardin,bubur segera, baby's formula,mineral water the most), baby's diaper, and baby/kids clothes. If give money i'll buy those and donate on yr behalf - massage from kawan kakak sepupu ku Farahdila Miskam mlm ni pukul 6 - 8pm dorg berkumpul di TTDI untuk serahkan barang. jom lah kita bantu serba sedikit.aku pun akan ke sana bg barang sket sket insyaAllah. pape boleh call kakak sepupu aku Farahdila 013-5306277
ok, yg atas tu aku COPY dr blog kawan aku Safura Fadhlan [LINK] 
Kepada anda di sekitar nya yg ingin menghulurkan bantuan sila hantar bantuan dan sumbangan anda di TTDI. Boleh call Farahdila utk tahu lokasi yg lebih tepat.

Tghari tadi dapat update psl Nana. Alhamdulillah lega dgr, Intan Norazam masih belum ada berita dan Hayati Hshim pulak dah update sikit2 psl keadaan dia dan alhamdulillah semakin baik. Tadi tengahari tgk berita Sarawak pun dah banjir jugak. Allahuakbar.. Moga keluarga anda semua terpelihara. Harini di sungai buloh cuaca cantik. Matahari elok besinar dan aku harap jugak di tempat yg dilanda bah ini semakin pulih keadaan. 

Secara jujurnya mmg tak dapat aku bayangkan keadaan mereka semua. dgn anak kecik. dan ada lagi yg masih pakai baju basah kesejukkan dek kerana hanya sehelai sepinggang. Anak lapar.. Allah...moga kau permdahkan setiap urusan kehidupan mereka dan jangan lah kau persulitkan.-Amin-

Dan ketika musibah ini diturunkan, masih ada yg berani mempolitikkan keadaan. Kita bukan sesiapa untuk menentukan musibah ini datang atas dasar ape. Kita hanya manusia biasa. Jangan pernah menilai kerja TUHAN. Maaf ye andai ada terasa, aku bukan bercakap tuju kepada sesiapa hanya sekadar peringatan diri sahaja. Aku juga terfikir perkara yg sama, mungkin ini balasan kepada mereka yg dikatakan ahli neraka.
-nau'zubillah- 

Jangan terlalu lancang berkata - kata. 
Ingat! KITA BUKAN SESIAPA. 
adalah lebih baik berdoa dan mohot hajat dari yg maha ESA,
Moga mereka dan kita semua terpelihara.




6 comments:

Nor Ayuni Rosli said...

Banjir dekat Kuantan kali ni memang teruk kan? Semuanya ada hikmah disebalik ape yang berlaku, insya-Allah.

Anyway nak exchange link boleh? Sebab dulu saya punya URL bnsyg-stories.blogspot.com. URL baru is ayuni-stories.blogspot.com Let me know ye nanti? Thank you

Fiza Rahman said...

Sama2 kita doakan keselamatan mereka. Sian kat baby, budak2 dan org2 tua.

Wawa Yusoff said...

Ayuni : oo..tukar url ek. patutla x naik kat news feed.

Kak fiza, tula.kesian kan.. moga ade hikmah.

Nor Ayuni Rosli said...

Ha'ah Wawa. Saje tukar. Thanks eh? Ayu pun dah link Wawa balik. Take care

Mimy Hamid said...

pray for pahang...amin..and our country too

Love Razila said...

Baru terbacalah pasal donation ni. HUHUHU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...