..::Wawa Yusoff::..: ..::Terdiam dan Terkedu::..

Friday, November 1, 2013

..::Terdiam dan Terkedu::..


 Petang ni dah cool sikit..cool sangat. in shaa allah. 
Itupun selepas membaca komen2 gojes + komen erna kat FB..


 Memula dapat komen dari kak.mimi. Terasa mcm kena tampar. hahahaha. Ye, aku tak pernah up entry segila yg aku pos pagi tadi. kendian tu aku sembang komen kat wall erna pulak.. erna punya ayat buat aku touching ok. Luluh hati mak2 ni ha.. Leleh jap air mata dalam kereta tadi. hahahaha :D

Nak tau tak, ni nak share tau. Kan org kata setiap yg jadi ada hikmahnye.. kalau kita redha mmg kita akan rasa kemanisan tu. Aku merasai nya.. tak lama pun nak tunggu. Mula2 memang la down, semua org pun akan down kalau ada masalah kan.. ke aku je?? hehehe. Memang klu ikut hati nak meletup teruk tapi kan dah tau mmg tak bebaloi... Jadi kakak2 selalu pesan abaikan, Allah kan ada. redha, itu dugaan, setiap yg jadi ada hikmah. Kalau aku rasa aku hilang nikmat yg satu ini, Sebenarnya Allah bagi aku hikmah yg lain.

Sepanjang aku dilanda masalah beberapa minggu ni... Rezeki aku melimpah ruah korang tau tak.. Alhamdulillah.. sangat melimpah ruah. Boleh kata rezeki tak putus.. Syukur.. Kalau kata org belanja makan tu jangan kata lah. memang ade je. Dari segi lain-lain keperluan pun mmg ade je.. Erna bg baju, kemudian semalam kirim kat opismate Nasik ayam, harini nak bayar dia x bagi, lepastu semalam dapat baju baru dari opismate jugak sebab dia beli supplier tu bg salah size. aku nak bayar dia taknak, harini bawak opismate lagi setelkan urusan kereta dia belanja aku dgn Mirzal McD pulak.. Ya allah... Syukur nya..... Syukur..!! 

Bila ingat balik apa yg Allah dah beri kat aku, compare dengan masalah yg aku hadapi.. Apelah sangat.. celah gigi je tu.. Dugaan/Masalah tu juga kan salah 1 dari hikmah. Sekurang2 nya buat aku tersedar yg Allah masih ingat kat aku..

Alhamdulillah.. Syukurrrr... ok, dah senyum lebar dah :)

Korang... Thank u so much.. Thank u sebab sangat prihatin. 
And to Gojes, kita  stick together ok *walaupun haku asik ter'missed gathering* 
wakaka :D


P/S : Aku cuti sampai selasa. Balik kampung..!! Yeayyyy :)



8 comments:

SweetLikeWhat said...

macam tulah wa..terus happy tau..syg wa..

DYatie said...

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Setiap dugaan yang hadir dalam hidup ni sebenarnya Allah sedang mengajar dan mendidik kita. Mungkin kita tak nampak sekarang tapi insyaAllah suatu hari nanti kita mengerti kenapa Allah uji kita begini, rupanya Allah nak kita begini.

Stay comel tau wa! Selamat bercuti!

Mimy Hamid said...

yeay wawa chill ok....dlm hidup kita xlepas dari di duga org suka dan tak suka...be urself dik...erkkk tersedak hakak dik hihi

SyimaSyaz said...

ini harga yang perlu kita bayar kan...teruskan je wawa.. lama2 bosan lah tu.

e k i n ♥ y u s r i said...

yup
btol
klu kite redha dgn ujian
Allah akan bls dgn rezeki lain

Anak Lebah Comot said...

Alhamdulillah.....happy day wawa...

Love Razila said...

Yeah!! dah back to normal. Alhamdulillah...bila nak berbento ni?? HEHEHE, bento sesaja kannnn.

Love Razila said...

uik...lupe pula, dah berwallpaper baru gitu. Cayalah...