..::Wawa Yusoff::..: ..::Serabut yg semakin serabut::..

Friday, November 1, 2013

..::Serabut yg semakin serabut::..

 Assalamualaikum,

"Iri hati bermaksud perasaan tidak puas hati terhadap diri sendiri kerana melihat kesenangan orang lain. Hasad dengki pula diertikan sebagai suatu sikap tidak senang diatas kesenangan, kenikmatan atau kelebihan yang terdapat dalam diri orang lain"

Lately banyak benda2 merepek yg jadi kat Life aku. Yg ntah ape2, yg MENYAMPAH aku nak cerita atau pikir pun pasal orang yg bermasalah seperti dia. Pernah kan aku sebut sebelum ni. Yg negative akan kekal Negative. YES YOU!
As a blogger, korang pun blogger. Memang jiwa seorang blogger akan jadikan Blog PERIBADI ini sebagai kawan baik, nak luah ape2, atau nak share ape2 kat blog. In fact kita boleh anggap blog kita ni sebagai RUMAH kita kan. Rumah MAYA kita.

Aku pelawa dengan hati terbuka untuk datang ke rumah maya aku, jemputlah, sila baca, sila amik resepi, sila amik apa sahaja idea bento atau apa sahaja idea yg pernah aku kongsi. TAPI kalau ko datang rumah aku sekadar nak menjadi Stalker, sekadar nak membuat ONAR, Sila berambus!! Ko tak layak nak lalu sekali pun! U're nor welcoming at all..!

Meh sini aku nak tanya, siapa kau nak tentukan ape yg aku boleh update atau tidak. siapa engkau utk menilai penulisan aku dan siapa engkau utk sembang cerita belakang aku?? Kau bukan sesiapa! Sekadar manusia yang sentiasa mencari PERHATIAN dengan membuka cerita orang lain. Kau hanya orang yg tiada ape2 sehingga kau perlu menagih simpati orang lain.

Aku takkan biarkan langsung org yg bermasalah seperti kau menjadi KUDIS dalam kehidupan aku. Alhamdulillah aku ada yg lebih baik utk aku pandang. Aku ada keluarga yg superb! aku ada Suami yg sangat protect aku as a wife, aku ada anak yg sangat comel utk aku tgk hari2, anak yg sangat menyenangkan aku, aku ada kawan yg boleh buat aku ketawa hari dan aku ada kawan kerja yg sangat baik utk bekerja bersama. Dan kau hanya wujud dalam kehidupan aku semata nak rosakkan mood aku?? Get a life...!!! Oh, aku lupa yg kau takde life pon kan..
Sometimes mmg aku rasa sangat kesian kat ko... tepaksa gagahkan diri kehulu-kehilir, pegi sana sini semata nak bercerita. Tak penat ke? Kalau ko tanya aku, ofcoz aku penat. Sedangkan aku tak pegi mane2 pun dok layan kerenah ko ni pun dah penat. ini kan pulak nak pegi merata. Tahniah diatas kekuatan dan kegigihan kau. Penat dah tgk perangai plastik kau. Fake sangat!!



Tolonglah...kalau ko ada masalah dengan kehidupan kau, tolonglah jangan drag masalah ko tu dalam kehidupan org lain. last aku nak pesan, Sila bela kucing. Aku ckp gini sebabnye... membela haiwan boleh dijadikan sebagai aktiviti menenangkan fikiran  dan mengurangkan tekanan atau stress.


Jangan dengan kucing pun ko nak gaduh sudahlah. hahahahaha :D 



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

17 comments:

Nadt said...

Ehhh..ada jugak org yg dengki ngan penulisan blog wawa ke..seyes kalau nadt baca blog wawa ni lgsung xde apa nk dijeleskan. Rasa lg seronok ada la sbb nadt dpt rasa wawa ni frenly person. Tp org kalau nk jeles n dengki bukannya kira kan..abaikan je la org jenis ni ye wawa. Keep on positive! I support u!

Wawa Yusoff said...

TQ nadt.. TQ sangat..

Tulah mcm nadt kata kalau dah jenis dengki tu mmg tak boleh nak buat ape..

e k i n ♥ y u s r i said...

lor
ade jugak yg dengki ke wawa?
biaselah kat blog nie
mcm2 manusia bace
lantakkan je dorg tue
blog kite, skati kitelah

Wawa Yusoff said...

itu lah kin.. agaknye dia tak puas hati dengan life dia, dia kacau la life orang..

Fiza Rahman said...

Alahaiiiii...kesian lah dgn org yg macam ni wawa. Dah lah tak der life, bley plak huru harakan org lain. Kesiannya dia. Kenapalah ada org macam ni kan.

Wawa Yusoff said...

Kesian sangat kak fiza....

DYatie said...

Betul tu. Kalau dah dengki, benda tak masuk akal pun dia nak dengki. Even sebenarnya they had more than you pun tetap dia dengki. Orang dengki ni ada masalah mental masalah jiwa. Tertekan wooo dengan orang macam ni. But then husband saya n seorang kakak advice me; jangan peduli jangan ambil kisah jangan sesakkan fikiran dengan orang yang seorang yang mengspoilkan mood kita. Ingat Allah sentiasa. Memang bukan mudah but bila kita berusaha untuk buang orang tu, Alhamdulillah tenang fikiran.

SweetLikeWhat said...

hahahhahahaa..geli hati aku ade orang gini..kesian sangat..hidup die bosan lah tu, tu sebab kacau kehidupan orang lain..
sabar wa..buang masa je layan org gini..teruskan hidup kite yang penuh warna warni dan tak bosan nih..hehe

Cik Puan Mimi said...

Wa, sabar ek. Org mcm gini mmg takde keje, stalk ngumpat stalk ngumpat, kite pon pernah kena, ignore je org gini, jauhkan diri dr die,

Allene said...

kan wawa... lin pernah kena gak cmtu...
kita nak tulis apa pun suka ati la...
ni kecoh2 kat FB... suh tutup la...
kata kita aib kat dia la...
padahal ada tulis nama dia?

yg paling pelik.. cmner dia thu kita tulis kat blog.. dia stalker kita dalam diam la tu.. huhuhu

Mimy Hamid said...

wawa tak pernah mcm ni...sepanjang baca ur writing ...wawa tak pernah kot cerita bukan bukan..ur humble...napa jadi gini eh...sabar ye ..akak dah lali dengan tohmahan..benda ni jadi u strong

PinKy MoMMa said...

blog jer pun nak dengki..haishh pelik betul la zaman skrg..sabar ye wawa..kita mmg ssh nak puaskan ati smua orang..buat apa yg wawa suka..org lain? tak penting pun.. ;)

Love Razila said...

Hehehe kite dulu pon ada stoker jugek...siap bising2 komen cakap I eja salahlah...i itulah ...i inilah...malu baca entry I sebab english i sangat poor mengalahkan budak tadika...the best sekali is... bila saya mix kan entry BM+BI dia siap tanya saya ape tau...awak SPM BM fail ye...ayat merapu2, xmalu ke orang lain baca blog awak ni...pergh!! kite baca komen tu terus stop lama x buat entry..budak tu siap add friend saya kat pesbuk...saya x add pon.HAHAHHA...bio kan jelah manusia itu...dia betul2 xde kerja tu.
Cool mama cool...saya suka baca entry awak biolah merapu pon kekadang it's work it...boleh gak release tension. HEHHEHE keep it up...saya dah try resepi nutella tapi...sentap x jadiiiiii. Nak mai rumah belajar boleh ka?? HEHEHHE

MimahAjil said...

kalau orang macamtu hapuskan je dari hidup..ignore.sabar byk2 ye Wa..dimana2 akan ade org yg bersikap mcmtu..

Chekgu Azrine said...

Biasa ar tu sis..
Kita buat baik org ckp..
Buat jht apatah lg..
Keep on writing..jz ignore org yg nk downkan kita..
Semoga dia dpt hidayah dr Allah..

mama leen said...

faham sgt orang mcm ni.. tak ada life pastu bizi dengan life orang..

SyimaSyaz said...

just ignore wawa... kat entry ni pun u dah tulis dia akde life kan..

so pathetic..

chill mummy! i love ur bento... hehehe