..::Wawa Yusoff::..: ..::Sembang kosong::..

Wednesday, November 27, 2013

..::Sembang kosong::..

assalamualaikum.

Hai korang. harini xde entry resepi. walaupun ade yg request nak resepi pudding roti haritu. nnt la aku buat. takde feel la harini. kepala pun dah berhari2 berdenyut. Cuaca tak menentu gamaknye. Makan pun tak menentu. kadang rajin. kadang malas.

Takde apepun nak sembang, weekend haritu kesahkan kenduri aqiqah ank buah baru + house warming + kenduri kesyukuran hari lahir bapak + anniversary ke 40 tahun perkahwinan mak ngan bapak. Alhamdulillah majlis berjalan lancar. Tak dan lagi nak bercerita,

Oh ye, Playroom kael done utk 1st part. iaitu mengemas dan meng'arrange semula kedudukan katil. Tidak lagi sempit mcm sebelum ni [LINK]. Dan dresser dia pun aku dah gantikan dengan almari baru yg aku rasa cukup la utk dia pakai sampai umur yg sepatutnya. Dresser lama dia masuk bilik mak dgn pak nye.


Utk deco ke mnegecat ke aku masih mencari masa yg sesuai dan kaler yg berkenan. setakat ni Soccer theme di kekalkan cuma kekdah men'deco nye aku belum jumpe. Bedsheet pun masih gigih mencarik. Asal aku search pasal cadar bola melambak keluar gambar KELAB BOLA. I is tidak suka. aku nak gambar BOLA. bukan kelab BOLA. Grrrrr >,<

Setakat ni yg aku pikirkan maybe nak pakai plain bedsheet je cuma deco Soccer tu lebih kepada feature wall/carpet/lain2 accessories mcm frame ke wall art ke. tgk la camne. aku rasa mcm tu lagi kemas kot dari semua nya bola bola dan bola. aku plak naik pening nanti.



Perkembangan elman mikhael setakat ni adalah sangat menyenangkan hati. Bercakap masih lagi sedang mencuba. Tp mak nye ni paham je apepun dia nak sampaikan. Bab merengek itu normal. Bila sampai time dia nak memanja ko jangan lah tinggalkan dia sendirian. haruslah berlaku drama mendengus sepanjang masa, Dah boleh panggil "MEY..MEY..." maksudnya (mommy) feeling memey shuhaiza sgt mak ko ni nak. Ephyra je belum minum lagi :D

ni pun salah satu perkembangan dia jugak. Semakin active dan pantas lagi tangkas. Tak sempat nak buat ape sudah de kepakkan. Sampai harini aku tak repair lagi. Sadis!!

Tapi rasa nya setakat ni aku stop kejap pasal playroom sebab nak ngemas guest room. Keadaan guest room skrg ni adalah sangat OMG.


ok.sekian utk entry yg tidak bermotif ini.


2 comments:

Chekgu Azrine said...

tula tuh..
anak2 makin besar makin menjadi2kan kenakalan derang..huhu
memang penatla sikit layan karenah derang..

achiek anis said...

aduh senyuman mu menusuk kalbu ka kael...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...