..::Wawa Yusoff::..: ..::Qaseh Gold Adinda::..

Tuesday, November 12, 2013

..::Qaseh Gold Adinda::..

Assalamualaikum.

Dah lama aku janji nak buat entry supplement kegemaran aku ni. Qaseh Gold Adinda :)

Setiap individu akan menerima kesan yang berbeza klu mencuba ape produk pun. Bergantung pada keserasian badan masing2. Aku tergerak nak mencuba Qaseh dan alhamdulillah serasi dengan produk ni


Tak silap aku start amik masa puasa. Masa yg kael sakit teruk dan aku muntah2 teruk tu. Masa tu tak rasa sangat effect nye sebab makan sekali je pun. Tu pun rembat mak punya. Ok, aku cerita Officially aku disiplin amik lepas raya. Masa tu badan lesu, dan dah start keje lepas cuti raya kan. Memula aku try dalam 3 hari boleh nampak hasil dari segi tenaga. -yang dimaksudkan disini adalah tidak lesu- sila jangan pk lain :p

Kitaran hidup aku akan bermula seawal 6.30 pagi hingga 1.00 pagi hari2. sebab masa ni aku ada masalah tak boleh tengok rumah bersepah sikit. Mula lah aku nak stress tak memasal. Mule lah aku mengemas sampai lewat malam camtu. Lepas tu pagi dah lesu, tp 3 hari aku amik qaseh dengan disiplin, Alhamdulillah. Tak lesu pun. Bgn pg tu bukan lah terus meloncat katil.. itu tipu. hehe. Liat la jugak tp still ada kederat nak pegi kerja dan yg paling penting aku tak mengantuk langsung kat opis. Itu memang ketara.

Dari segi susu badan, Alhamdulillah aku memang rasa sangat2 beza nya. Klu dah lama tak rasa bengkak, start amik qaseh pukul 4.30 - 5.00 camtu mmg dah bengkak. Bila jumpe si bulat tu bg dia minum mmg boleh nampak la kepuasan dia menyedut. Syukur! Kalau nak lagi best, aku suka makan sebelum tidur dan amik Pil Alfalfa Shaklee 3 biji.. Memang best weyyyyy.. Cepat je rasa berat kalau kat opis :)
Selepas 2 minggu makan secara konsisten, I had my first period selepas setahun setengah melahirkan si bulat... Bukan aku kata Qaseh ni penyembuh, tp Salah satu khasiat nya adalah  Menstabilkan hormon. Dan alhamdulillah period aku ok dan tak senggugut. Dan setakat hari ini hampir 2 bulan mengamalkan Qaseh aku rasa berpuas hati. rasa nya pun sedap dan tak susah pun nak makan :)

Ingat ye, Semua ini adalah ikhtiar. Kuasa penyembuhan tetap ditangan Allah S.W.T. 

Supplement Favorite aku adalah Qaseh Adinda dan Shaklee. Sampai sekarang aku masih mengamalkan 2,2 produk ni dan alhamdulillah serasi :)


 Khasiat Jus Qaseh Gold Adinda:

  1. Memudahkan pengambilan makanan sunnah harian
  2. Menambah tenaga
  3. Mencerdaskan minda
  4. Membuang toksin
  5. Melancarkan penyerapan dan perkumuhan
  6. Meningkatkan sistem imun
  7. Memperbaiki perjalanan darah dan sistem saraf
  8. Mempercepatkan penyembuhan
  9. Menstabilkan mood
  10. Menstabilkan hormon

* Qaseh selamat digunakan oleh seisi keluarga bermula usia 3 tahun. Sangat sesuai untuk wanita hamil, sedang berpantang dan menyusu kerana bahannya yang semulajadi
 untuk Anak bwh 3 tahun boleh amik Qaseh Junior yg mcm kael makan sekarang :)


Kalau berminat boleh seacrh FB Qaina Healthcare [LINK] 

019-237 4546 -Maria-






6 comments:

Anonymous said...

setuju!! sebab amik juga jus qaseh adinda ni.. mmg best.. alhamdulillah :)

Love Razila said...

Kite pernah try gak tapi x ngam kot...x nampak hasil so maintain balik ambil products The Milk Story by Lunatots.

Jeles sangat tgk kezen2 ramai gak yang ambil suppliment ni so kite pon ada advice gak kat my customer untuk try Qaseh ni, can mix with Shaklee & TMS =)

Ape pon...happy sangat kan sebab masih continue BF encik bambam tu. HEHEHHE

DYatie said...

InsyaAllah akan cuba benda ni.. Cuma skrg tengah consume SariAgeGard. :D

Nadt said...

Cam menarik je. Nak try gak la nnt tp tgu bidadari abes dulu.saif pun makan qaseh junior gak.

~ NANA ~ said...

mcm best je...nak try la nnti!

shura shushi said...

Boleh kurus tak..? hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...